Reklama

Reklama

V tomto válečném thrilleru, natočeném podle skutečných událostí, bojuje malá jednotka amerických vojáků na odlehlé bojové základně Keating, která se nachází hluboko v údolí tří hor v Afghánistánu, aby se ubránila drtivé přesile bojovníků Tálibánu během koordinovaného útoku. Bitva o Kamdesh byla nejkrvavějším americkým střetem ve válce v Afghánistánu v roce 2009 a jednotka Bravo 3-61 CAV se stala jednou z nejvíce vyznamenaných jednotek devatenáctiletého konfliktu. Snímek Základna je inspirován bestsellerem The New York Times, knihou "Základna - Jedna z nejtěžších chvil Američanů v Afghánistánu" od Jakea Tappera ze CNN. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro zanrove fanousky je to remeslne solidnu a dobre zahrany film. Ma vypravecskou soudrznost a realistickou osklivost. Je zde snad prvni zastreleny pes v americke kinematografii, ale citlivy americky divak jen slysi vystrel. Film vznasi otazky, ktete zustaly viset ve vzduchu dlouho potom, co se dym a prach usadil. ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Nepochopili to ani Rusi, ani Američani... Načo sa tam jebete?! Dobre vám tak, ste skončili, mali vás odjebať vácej bez tých medajlý. Absolútne nemám súcit s tymino Náckami a kurevsky cool rečami (odjebal tam Amík psa - to neznášam - v tom momete by som tomu kokotovi prirožil AK47 a stisol, jebem na tvojich Army friends a hodnosť)! Vás tam dali dobre do LATY! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Thug_Leo to vystihol, zas banda šulínov šíri mier a touto demagógiou oblbujú aj miestnych obyvateľov. Sem tam niečo vybuchne, inokedy nastane neprehľadná prestrelka a potom sa nedeje nič okrem rozhovorov týchto tupcov, ktorým sa cnie za domovom, z ktorého odišli dobrovoľne, lebo doma by sa neuplatnili ani ako čističi stoky. ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Tohle byla jízda! Nebýt první pomalejší hodinky, kdy jsme nahlédli do života jednotky amerických vojáků a ve které zařvou "jen" dva velitelé, dávám 5*. Druhá půlka je ovšem totální masakrózní nářez, kdy se musí ubránit obrovské přesile bojovníků Tálibánu a je to fakt pecka. Skvělou roli zahrál Caleb Landry Jones. Top válečným filmem pro mně sice zůstává Na život a na smrt, ale tohle si zaslouží čestné druhé místo. ()

The Marast 

všechny recenze uživatele

Ježiš to zas bylo něco, střilet beretou na talibance co jsou vic jak 200metru daleko, nebo plkat o kravinach na uzky skalni cestě a pak se zřitit, nebo si vyšlapovat po lanovem mostě jak někde na vyletu v Thajsku, nebo vyplkávat během fullfrontal utoku talibancu na ubikacích, občas mě rozesmaly pytle s piskem na uplně nelogickych mistěch, jako třeba někde u kamene terasy za kterou je jen hlina, to je vždycky nejhorši když kluci z holywoodu si hraji na vojaky. Přitom to moh bejt driuhej black hawk down. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (6)

  • V čase 17:38, kdy probíhá jednání se stařešiny, má bezejmenný Afghánec odložit svoji zbraň. Zvedne ji ze země, chytne ji pravou rukou za pažbičku, ale v dalším střihu ji drží pravou rukou vpředu před zásobníkem. (Globus_Jirka)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Afganistane, tak jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Bulharsku, vrátane filmových štúdií Nu Boyana. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama