Reklama

Reklama

V tomto válečném thrilleru, natočeném podle skutečných událostí, bojuje malá jednotka amerických vojáků na odlehlé bojové základně Keating, která se nachází hluboko v údolí tří hor v Afghánistánu, aby se ubránila drtivé přesile bojovníků Tálibánu během koordinovaného útoku. Bitva o Kamdesh byla nejkrvavějším americkým střetem ve válce v Afghánistánu v roce 2009 a jednotka Bravo 3-61 CAV se stala jednou z nejvíce vyznamenaných jednotek devatenáctiletého konfliktu. Snímek Základna je inspirován bestsellerem The New York Times, knihou "Základna - Jedna z nejtěžších chvil Američanů v Afghánistánu" od Jakea Tappera ze CNN. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

The Marast 

všechny recenze uživatele

Ježiš to zas bylo něco, střilet beretou na talibance co jsou vic jak 200metru daleko, nebo plkat o kravinach na uzky skalni cestě a pak se zřitit, nebo si vyšlapovat po lanovem mostě jak někde na vyletu v Thajsku, nebo vyplkávat během fullfrontal utoku talibancu na ubikacích, občas mě rozesmaly pytle s piskem na uplně nelogickych mistěch, jako třeba někde u kamene terasy za kterou je jen hlina, to je vždycky nejhorši když kluci z holywoodu si hraji na vojaky. Přitom to moh bejt driuhej black hawk down. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný voják ani válečný stratég, ale mít v nepřátelském uzemí základnu tam, kde jí měli v Afgánu amíci, to může vymyslet fakt jen kreten. Ze začátku náš film seznamuje s reáliema a situací, včetně vztahu s místníma a neuvěřitelnýmy rozkazy a postupy v případě napadení Talibama. No, ale hlavní část filmu je veleřežba mezi amíkama a vousáčema, opravdu drsná akcička. Absolutně jsem nečekal, takhle kvalitní akční nářez, který je ale velmi dobře natočen i odvyprávěn ()

Reklama

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Opět Amíci, kteří šíří demokracii (čti rozesírají stát, aby se mohlo chrastit zbraněmi, bo získat ropu) v cizí zemi, opět si to osazenstvo dané země pochopitelně nenechá líbit, takže útočí a Amíci se na nějakém místě brání a opět je to podle skutečné události. Kolikrát to tu ještě bude? Benghází, Na život a na smrt, Základna, Černý jestřáb... Že by mindráček? Jinak, budu nosit dříví do lesa, když napíšu, že postavit základnu na tak stupidním místě, tak se člověk diví, že si Amíci vůbec umějí zavázat tkaničku od bot. Co jako čekali? Krevety? A rating byl jaký, PG-13? Mimochodem, jedna věc je velmi vtipná. Vezměte si, že jste zelený mozek, vlezete okupovat cizí zemi, do které vám nic není, tam vás odkráglujou a vy posmrtně dostanete medaili za CHRABROST? Jako vážně?!! Klauni ty zelené mozky, jen co je pravda. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

The Outpost vám ponúkne presne to, čo od vojnového filmu očakávate. Prvá hodinka je zoznámenie s vojakmi, občas nejaké strieľanie na základňu a nejaká nečakaná smrť. Potom príde na scénu skvelé 40 minútové finále, kde sa naši hrdinovia musia ubrániť Talibáncom. Pozerá sa nato dobre a je to čistá akcia bez prestávky. Mňa však nejako neohúrila, nakoľko chýbala krv, väčšinou sa len strieľa ale zabitia sa neukazujú, talibánci sú len ako mravce a najviac mi chýbal aj nejaký pamätný soundtrack. Celkovo som sa však viac menej bavil, vojnový film je to solídny, nie však topový. Takže u mňa za 4*. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Americké válečné drama z Afganistánu based on true story o jednotce, která měla základnu na nejhůře možném strategickém místě - údolí obklopeným strmými horami odkud místní celkem beztrestně si chodili zastřílet na amíky. A jednoho dne na tu základnu zaútočila stovka talibanců , aby to vymazali úplně. První hodina tohoto filmu je jen seznamování s místem a osobami tak nudně, že jsem pak nevěděl ani jedno jméno, kdo je kdo a dialogy o ničem se náhle dramaticky střídali s palbou na základnu a pak střih uprostřed akce a řeší se nějaký administrativní problém. Když se člověk překouše přes první hodinu, tak pak je solidní akce útoku talibanců, kde se najednou bojuje o každej barák a má to dobrý drajf. Zajímavostí je, že tu hrají synové velikánů Gibsona a Eastwooda, ale já nějak neidentifikoval ani jednoho. Jediná zajímavá postava Orlando Bloom ( už podruhé v uvěřitelné roli drsňáka ), která po třiceti minutách končí. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (6)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Afganistane, tak jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Bulharsku, vrátane filmových štúdií Nu Boyana. (MikaelSVK)
  • Počas záverečných titulkov ešte môžete sledovať rozhovory so skutočnými vojakmi. (Johnny.ARN)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama