Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
Trailer
USA, 2019, 3 h 55 min (Minutáž: 51–74 min)

Tvůrci:

Joe Berlinger

Režie:

Joe Berlinger

Kamera:

Adam Stone

Hrají:

Ted Bundy (a.z.), Kenneth Bianchi (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Síla dokumentu není v nahrávkách, ale v mravenčí práci, kterou museli odvést tvůrci. Bundy pokračuje ve své hře a sám žádné vysvětlení nenabídne. Díky dobovým materiálům v podobě zpráv, novin, rozhovorů a soudních procesů se však divák ocitá v centru dění. Před kameru se navíc podařilo dostat mnoho důležitých postav případu. Už jen kvůli hromadě husarských kousků, které obávaný šílenec předvedl, to stojí za vidění. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvostné a perfektní. Případ Teda Bundyho hezky od začátku do konce. Včetně velikého množství dobových záběrů a rozhovorů s ním. Doprovodné komentáře zainteresovaných osob i některých obětí a jejich příbuzných vůbec nebyli hloupé, naopak jen k věci a velmi, velmi zajímavé. O případu Bundy jsem samozřejmě už něco věděl, ale vůbec to nevadí, protože tenhle dokument je prostě zpracovaný tak dokonale, že mně vtáhnul a vytáhnul až na konci. Ze všech epizod je rozhodně nejzajímavější ta poslední, asi i s nejvyšším počtem autentických záběrů - Bundyho neskutečná one man show u jeho procesu, který si absolutně ovládl (ten soudce byl sympaťák) a čekaní obrovského davu lidí před vězením, který čekal, až ho konečně popraví... a ta úleva, ta radost, to potěšení, když k tomu konečně došlo... Lepší jak Mindhunter. 100%. Prosím více takových studií sériových vrahů. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Pěkně obsáhlý dokument o sympatickým vrahovi. Je v něm řečeno vše od narození až po smrt. Určitě se musí pochválit zpracování těch pásek, ty datumy byly fakt suprově zobrazeny. Jinak bych v tom neviděl zas takový zázrak. Bylo tam toho sice řečeno dost, ale něco význačného mi přece jen chybělo. Trochu mi připadalo, že je dokument natáčen pro mladší publikum, jako že s nechutnými praktiky byli filmaři opatrní. Uvítal bych díly o něco kratší, slyšeli jsme z toho příběh jako by obyčejného člověka. Těšil jsem se na Tedyho doznání, které bylo velmi krátké. Nejzajímavější bylo vždy, když se Bundy objevil přímo na obrazovce se zvukem. 80/100 ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Předchozí Making a Murderer mě navnadilo na tuhle minisérii, kterou jsem měl v hledáčku už delší dobu. A rozhodně nejsem zklamán, Ted Bundy je hodně zajímavá postava a tvůrcům se povedlo ho zachytit v několika velmi zajímavých polohách. Informativně to není kdovíjak obsáhlé, ale od 4dílné minisérie asi víc chtít nelze. Líbilo se mi, že se tvůrci zaměřili i na problematiku informovanosti o zločincích v jednotlivých státech, ten posun za 40 let je neuvěřitelný. (Netflix, orig.) ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda ma očarila nie len informačnou hodnotou, ale aj zaujímavou atmosférou okolo rozhovoru s vrahom. V ďalších troch bolo smutné to, že sa vo veľa veciach podobali 1. dielu, rôzne veci sa opakovali alebo boli podobné. Nepotreboval som znova počuť to isté, iba s tým rozdielom, že sa jednalo o iné vraždu. Ale ako takú atmosféru a ako takú informačnú hodnotu si to držalo po celý čas. 7/10 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama