Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (264)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Poněkud filmařský obrat, kdy se dosud čistě béčková až céčková hororová série ve svém rebootu překlopila do podoby nečekané pecky, která začíná nenápadně, ale postupně hezky graduje a překvapuje diváka s každou další minutou. Až si ve finále říkám, jestli měli tvůrci využití názvu téhle podřadné značky vůbec zapotřebí. Na druhou stranu, i to možná důvod, proč na mě film působil tím, jak bořil očekávání, tak podvratně zábavným dojmem. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Ačkoliv to není žádné pokračování téhle série WRONG TURN, tak i přesto jsem nesmírně spokojen a i překvapen. Mé hodnocení je možné moc vysoké, ale na to já z vysoka kašlu. Tohle není typ hororu, který se v dnešní době takto kvalitně točí. Společné s touto sérií to má asi tak hluboký les a jeho nástrahy. Podobně jak to píše uživatel CSFD sniper18. Od začátku mě to chytlo a i postavy se nechovají jako totální idioti, což s ohledem na toto téma je bohužel běžné. Takže i ten úvod je vcelku rychlý, seznámíme se s postavami a po cca 20 min tu máme první velkou lesní nástrahu v podobě valící se klády. Neříkám, že jsou pasti v lese moc originální, ale celkově tu máme dost využité Rko. Krvavé scény jsou ok a hlavně realistické. Krom toho tu figuruje i velké napětí. To, jak se děj časem ubere, to je jednak nepředvídatelné, ale chvílemi i děsivé. Nebudu zde popisovat nic konkrétního. Pokles tempa zde nehrozí a finále nemá chybu. Hudba je celkem cajk. Takže já zde chválím nové nápady v ději, reálná krvavost, dobré postavy, napínavost, logika scén atd. Snad bych si i přál, aby to mělo o něco delší stopáž. U těchto obdobných filmů stačí cca 90 min… Takže u tohoto filmu je úplně jedno jak se bude jmenovat, ale kritizovat, že to vykrádá jen název známé série, je v tomto případě scestné. Klasiky jsou klasiky, ale já se remakům nebráním. Některé se povedou, jiné moc ne. V tomto případě je to něco jiného než remake. No, každý ať posoudí podle sebe. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiživování se na značce Wrong Turn už dávno nemá smysl. Důkazem je i tenhle novej počin. Už trailer mi napověděl, že asi nepůjde o nic extra a to se i potvrdilo i po dokoukání. Pach krve tu sice cítit je, ale tahle krev je řádně zaschlá a vyčpělá. Nemůžu si pomoct ale bylo to takový nemastný,neslaný. Zbytečně dlouhý a natahovaný, postavy nevýrazný. Čekal jsem aspoň nějaký výživný gore efekty. Ale i na nich se očividně šetřilo a tak je vše mimo kameru. Za mě slabý 2 hvězdy. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Původní série mě minula (i když si vybavuji, že první Pach krve nám pouštěla učitelka na základce v takovém tom období v červnu, kdy už se nikomu nechce učit, ale beztak jsem si tehdy četla Harryho Pottera pod lavicí nebo tak něco a z filmu si opravdu pamatuji jen ten název), takže jsem k filmu přistupovala zcela nezasvěceně a chtěla ho vidět proto, že tam je Matthew Modine a že na promo fotkách byli nějací lesní duchové. V obou případech jsem zůstala neuspokojena. Úvod mě navedl k očekávání, že to bude víc "detektivka" a že bude otec v příběhu aktivnější, což se nestalo. A obecně to obsahovalo spoustu takových šťavnatých vějiček, které nakonec k ničemu nevedly. Třeba když jedna z dívek pořád pořizovala selfíčka přes rameno (a byl na to opakovaně dáván důraz), myslela jsem, že se na fotky potom podívají a uvědomí si, že je někdo v pozadí sleduje. Ale ono ne. V půlce se navíc standardně rozběhnutá hororová zápletka totálně zastaví a překlopí do trochu jiného subžánru tak kostrbatě a pomalu a nezáživně, jak je to jenom možné. Což bylo rovněž zklamání. Některé aspekty potom působily až amatérsky a směšně, třeba jakože ta informační deska o Nadaci a rodinách je zcela nová, takže tvůrci buďto zapomněli, že tam na ni pršelo a foukalo nějakých sto sedmdesát let, a nebo to byl záměr, kterým chtějí říct, že někdo z města nebo Nadace ji chodí pravidelně obměňovat a udržovat, což se mi nějak nezdá. Závěrečný dvojitý twist je hodně přitažený za vlasy, i kdybych se oddala představě, že svět, ve kterém se stalo všechno předešlé, by mohl existovat. Na druhou stranu se mi líbilo, že v rámci třetího twistu to hrdinka vzala do svých rukou. Líbily se mi i některé další věci. Cesta "temnotou" bylo maso, i když si myslím, že schopnější filmař by z toho zase vytáhl mnohem víc. Takže nakonec dávám filmu dvě hvězdičky za příslib, asi se podívám na ten první díl, abych viděla, tak moc bylo mým učitelům v ranných 2000s všechno jedno, a pak na celou ságu promptně zapomenu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jak se může změnit život kvůli špatně pochopené situaci, lidé z hor mají své zákony, bohužel pro turisty hodně blbý být někde poblíž. Masakr celkem slušný, pasti zajímavé, konec bohužel jemně očekávám, snad se dočkáme pokračování. Název neznamená vždycky film který jsme čekali, tohle práci bylo jen jiné a zajímavé, já jsem hodně spokojený, tyhle zvířecí potvory byly prostě výborně provedené. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)

Reklama

Reklama