Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už jsem nějaké to Špatné zahnutí viděl, takže jsem si myslel, že vím, do čeho jdu, ale ono ne. Tvůrci na to šli tak trochu jinak, místo hororu natočili spíš thriller a celkem mile mě překvapili. Místo už mnohokrát omletého, předvídatelného děje, přišlo něco trochu jiného, seznámil jsem se se společenstvím, proti kterému jsou Amišové průkopníky pokroku, dokonale politicky korektního mixu z auta mi nemuselo být líto, a tak jsem si to docela užil. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Ačkoliv to není žádné pokračování téhle série WRONG TURN, tak i přesto jsem nesmírně spokojen a i překvapen. Mé hodnocení je možné moc vysoké, ale na to já z vysoka kašlu. Tohle není typ hororu, který se v dnešní době takto kvalitně točí. Společné s touto sérií to má asi tak hluboký les a jeho nástrahy. Podobně jak to píše uživatel CSFD sniper18. Od začátku mě to chytlo a i postavy se nechovají jako totální idioti, což s ohledem na toto téma je bohužel běžné. Takže i ten úvod je vcelku rychlý, seznámíme se s postavami a po cca 20 min tu máme první velkou lesní nástrahu v podobě valící se klády. Neříkám, že jsou pasti v lese moc originální, ale celkově tu máme dost využité Rko. Krvavé scény jsou ok a hlavně realistické. Krom toho tu figuruje i velké napětí. To, jak se děj časem ubere, to je jednak nepředvídatelné, ale chvílemi i děsivé. Nebudu zde popisovat nic konkrétního. Pokles tempa zde nehrozí a finále nemá chybu. Hudba je celkem cajk. Takže já zde chválím nové nápady v ději, reálná krvavost, dobré postavy, napínavost, logika scén atd. Snad bych si i přál, aby to mělo o něco delší stopáž. U těchto obdobných filmů stačí cca 90 min… Takže u tohoto filmu je úplně jedno jak se bude jmenovat, ale kritizovat, že to vykrádá jen název známé série, je v tomto případě scestné. Klasiky jsou klasiky, ale já se remakům nebráním. Některé se povedou, jiné moc ne. V tomto případě je to něco jiného než remake. No, každý ať posoudí podle sebe. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmy, ukazujúce konflikt partie mladých, veľkomestských turistov so silami prírody v podobe divokých šeliem, jedovatých rastlín a živočíchov, živelných pohrôm či úplne odlišne sa správajúcich divochov obývajúcich civilizácii vzdialené miesta, som vždy mal a mám rád. Od tých, povedzme jednoduchších, vystavaných na základnom konflikte: mladý, namyslený yuppie odchovaný konzumom a vedomosťami z mobilu kontra nespútaná a nevyspytateľná prírodná sila, až po sofistikovanejšie kúsky, prinášajúce popri základnom boji človeka s naturalizmom aj niečo naviac. Wrong Turn je postavený len na základnom konflikte, no otáča ho z viacerých strán. Cieľom mladej mestskej omladiny nie je len uniknúť hroziacej smrti. Dostáva sa m možnosť zachrániť si životom, pokiaľ niečo z ich nadobudnutých civilizačných zručností sa ukáže byť osožné pre kultiváciu prírody. Na oplátku - keďže aj v prírode existuje istá reciprocita - môžu niečo nadobudnúť. Napríklad schopnosť efektívneho a pohotového zneškodnenia nepriateľa. Skvelá záležitosť s efektnou bodkou pod záverečnými titulkami. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kéž by tak všechny nové horory měly podobně fungující, logické twisty, jakž takž snesitelné (tj. ne úplně debilní) postavy, a přesně tolik šikovných a zručných tvůrců, aby ve výsledku nevypadaly jako levná televizní céčková produkce. Jsem z toho nadšenej, a hlavně v šoku, jak snesitelně fajnovej to mělo PŘÍBĚH. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Značka Wrong Turn pro mě ztratila kouzlo po třetím díle, takže na další přírustek jsem pohlížel s nedůvěrou, ale nakonec u mě převládá spokojenost. Z původní série si film vlastně bere jen název, ale jinak si tahle lesní řežba jede po vlastní ose. Předně je tu samotná charakteristika nebezpečí, které číhá v lesích. To mě mile překvapilo a částečně připomnělo ne úplně povedený seriál Outsiders. Klan záporáků, dají-li se tak nazvat, měl něco do sebe a to ztvárněním samotné komunity počínaje a loveckými maskami konče. Přes zdánlivě dlouhou stopáž si film drží i docela slušné tempo a překvapilo i obsazení s perfektní Charlotte Vegou na čele. Asi nejsilnějším okamžikem je pak ztvárnění vidláckého vězení. Takhle nějak by mohlo vypadat Peklo. Naopak to hapruje co se gore týče a samotného mordování. Je tu sice pár slušných momentů a zejména ten první s valícím se kmenem měl moc hezký konec. Ale jinak se tu vraždí a mrzačí mimo záběr, což je u podobných filmů faux pas. Nicméně třeba se to v druhém díle, kterému bych se vůbec nebránil, zlepší. 80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Ačkoli se jedná o sedmý film Wrong Turn, jedná se o „restart“ série. (LUKICKK)
  • Ke konci filmu, když se Jennifer (Charlotte Vega) s otcem baví o filmovém večeru, tak zmíní, že synové půjčili „nějaký horor s kanibaly“. Jedná se o zjevnou narážku na původní Pach krve (2003) a jeho pokračování. (Guilemot)

Reklama

Reklama