Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

kingik 

všechny recenze uživatele

Záhada kolem souvislosti tohoto díla jest rozluštěna: s Pachem krve, a dalšími čtyřmi pokračováními, má tato hororová série společného scenáristu. Jistě si to každý zjistil, no, těch záhad už bylo veskrze dost, tak se podívejme, co zajímavého tvůrci v lese, mechu a kapradí připravili zbloudilým mladým turistům tentokrát. Tak v letošním jubileu je přivítá náruč kultu zvaného Nadace, který se už kdysi dávno vzdal vymožeností moderní doby, preferuje lov a sběr lesních plodů a vypadá celkem "normálně" (lebky jsou slušivé) a spokojeně. Tedy ve srovnání s předchozí partou zdegenerovaných skřetů kanibalů. Tvůrci učinili odklon, máme zde něco na způsob tohoto, načež Charlotte Vega vede svoje ovečky vstříc jisté smrti herecky i fyzicky schopně. A to jí na pomoc ještě přiskotačí Matthew Modine, aby nejen zachránil ji coby svoji filmovou dceru, ale také zbytky svojí herecké kariéry, a z opačného spektra na nás nesmiřitelným okem vůdce kultu pohlédne charismatický Bill Sage. Na režisérovi Mike P. Nelsonovi se dá ocenit jeho vývoj. Není to totiž vůbec špatný režisér, sice má své rezervy, občas by potřeboval popostrčit, aby některé explicitní záběry byly ještě lahůdkovější, ovšem celkově je jeho přístup poměrně chvalitebný. A patrný vývoj provází tento film od počátku. Nejdříve příjemná konfrontace s rozloženými pastmi po lesních cestách-necestách, kmen stromu drtí obličej jednoho z výletníků a pak odchyt lidské zvěře, následný soud, kde na obhajobu není brán zřetel atd. Prostě celková změna k lepšímu. A pak finální zúčtování. A hlavně vypiplaný a působivý dojezd. Série má ještě šanci na přežití i dožití, přece jen ale oficiální text tvrdí něco jiného - nejedná se o pokračování a jakékoliv navázání čehokoliv, co se pyšní názvem Pach krve. No, hlavně jde o to, že les je zase jednou nebezpečným místem a hororoví tvůrci jeho prostředí umí řádně využít. Kvalitní (neoficiální) návrat série. 8/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se, že se film ponese v duchu předchozích Wrong Turn, což se naštěstí nestalo! Kvituji, že se scénárista původního snímku neopakoval a pojal jej zcela jinak. Nářek tedy nad chybějícími souvislostmi je falešný a ubohý. Samozřejmě omladina je otravná, huláká v lese, neposlouchá rady moudrých (nescházet ze stezky), zbytečně provokuje místní, na každém kroku si dělá selfie (tedy někteří, jedna...) a v přírodě se chová jako slon v porcelánu. A v momentě ohrožení se většina rozlítne, jako když do vrabců střelí, a myslí jen na sebe. Místo mutantů je tu jakási nadace, no spíše sekta v duchu Vesnice, která se sice uzavřela před okolním světem, ale pohybovat se v něm jí nedělá problém. Báječný les, skvělé, i když nijak inovativní pasti, kopa mrtvol, byť otevřeným gore se poněkud šetří. Nejhezčí je samozřejmě scénka s kládou. Sice tedy dědek s baterkou běhající mezi skálami se choval stejně, jako hulákající omladina, ale nechť. Asi bych dal 3*, ale čtvrtou dávám za konec s dodávkou a také proto, že na jednu hvězdu to fakt není, jak si kdejaký pseudoexpert myslí. A samozřejmě už dávno je mi v tomto žánru jasné, že filmaři chtějí ukázat, jak se v přírodě nechovat, proto jsou postavy tak hovadské. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiživování se na značce Wrong Turn už dávno nemá smysl. Důkazem je i tenhle novej počin. Už trailer mi napověděl, že asi nepůjde o nic extra a to se i potvrdilo i po dokoukání. Pach krve tu sice cítit je, ale tahle krev je řádně zaschlá a vyčpělá. Nemůžu si pomoct ale bylo to takový nemastný,neslaný. Zbytečně dlouhý a natahovaný, postavy nevýrazný. Čekal jsem aspoň nějaký výživný gore efekty. Ale i na nich se očividně šetřilo a tak je vše mimo kameru. Za mě slabý 2 hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Presne takto sa píli konár pod vlastným zadkom. Nechápem, čo si “McElroy” sľuboval od toho, keď svoj ďalší hororový zárez opätovne pomenoval podľa svojho predchádzajúceho, veľmi úspešného snímku z 2003, no toto mu deti dávnej generácie (+expert), ktoré sa nebudú vedieť odosobniť, zrátajú tak, že bude trvať ďalších 18 rokov, aby natočil ďalší “Wrong Turn”, vďaka ktorému by si napravil svoju reputáciu (a treba dodať - tak mu treba!). Stručne a v skratke: “Wrong Turn” okamihovo (teda terazky) zarobí na základe titulu, ktorý “zneužil”, no do budúcna, sa to (pravdepodobne) tvorcom nijak nevyplatí, ľudia im to zrátajú. Čo sa v rámci žánru týka, toto je až na jadro, ktoré prezradilo podstatu, či samotnú myšlienkovú absurditu, celkom obstojne spracovaný hixploitation, ktorého sledovanie na jeden krát nijak extra neurazí. Medzi 2-tri, ani o milimeter viac či menej. Ja sa prikloním k dvom, lebo gore scén mohlo a malo byť rozhodne viac, ako bolo divákovi pôvodne dopriate. Príležitostí bolo určite viac než dosť. P.S.: začína sa “maratón” hororov ❤️🤗❤️ ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nie. Keby sa film volal inak a v kolonke žáner by mal napísané thriller, bol by dobrý. Miestami výborný, v prvej polovici som si aj hovoril, že niekto skriesil ducha Deliverance a pekne "šponuje" atmosféru. Krásne, hlboké lesy, zábavný dej, výborné technické spracovanie. Ale v okamihu, keď na scénu prídu záporáci v stredovekom oblečení a ich "charizmatický" vodca, naťahované scény so súdom, na žáner mi to nestačí. Nápad nie je zlý, ale buď mi dajte poriadne scares, beznádej, alebo vynaliezavé gore, zhustite atmosféru, niečo, aby som mohol povedať, že pozerám horor. Aj v tomto žánri, backwoods rednecks vs teenagers mali filmy aspoň jedného skvelého záporáka. O Leatherfacovi ani nehovoriac. Takto je to strašne zriedené na dobrý thriller, na ktorý čoskoro zabudnem. Ani žiadne gore scény si nepamätám, to už ani teraz. Chápem, šlo o napätie, nenudil som sa, ale nemôžem to postaviť k vedľa práve v tomto excelujúcom originálu. V "jednoduchosti" je niekedy krása, ani pokračovania sa na nič nehrajú a niektoré z nich excelujú aspoň v gore. Originál ostáva jedným z najlepších hororov po roku 2000 a kedykoľvek si ho ráz pozriem, toto je pekne nakrútené sklamanie, hranie sa na sofistikovanosť a downgrade. Preto o hviezdičku menej než by si zaslúžil tento "iba" tuctový thriller. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)
  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama