Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Velmi unikátní přístup, kdy si scenárista vlastního fenoménu přetaví základ v něco úplně jiného. Nemám s tím problém, protože podobný reboot mi rozhodně dává větší smysl, než opakování téhož. Nemluvě o tom, že Mike P. Nelson vše režíruje s až obdivuhodnou jistotou a má oporu v tom, že scénář vždy ve vhodný moment trošku uhne, aby dlouho nepřešlapoval na místě a překvapil dalším vývojem. Body získává i sympatické obsazení, jemuž dominuje naprosto skvělá Charlotte Vega. Ale i kdyby člověk neakceptoval tu razantní otočku, měnící podstatu série, pořád zůstane famózní finální dvouminutovka během závěrečných titulků, která v rámci žánru patří k těm nejstylovějším tečkám vůbec. Tohle za těch 109 minut prostě stálo. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Od nového Pachu krvi (?) som mal najprv celkom nízke očakávania, no nakoniec som ostal nielenže milo prekvapený, ale dokonca sa mi páčil až tak, že som mu miestami mal chuť dať štyri hviezdy (čo je na dnešný hororový štandard fakt veľa). Tie som mu síce nedal, na to to nebolo dostatočne dobré, ale aj tak nemám najmenší problém ho zaradiť medzi najlepšie horory, ktoré posledný rok vyšli. A to z jedného prostého dôvodu - Wrong Turn je viac, než len štandardným hororom. Je to progresívny horor s viacrozmerným dejom, ktorý každú chvíľu prichádza s niečím novým a originálnym, s ničím sa nepára, v ničom nestagnuje a neustále diváka niečím prekvapuje alebo zabáva. Možno to ako celok nefunguje, možno sa dalo niektoré veci spraviť lepšie, možno je to obsahovo strašne nevyvážené a možno to nie je ten starý Pach krvi, ktorý všetci dobre poznáme (za čo som ja osobne rád), ale je to napínavý survival thriller, je to krvavý hixploitation, je to atmosférický folk horor, je to kvalitná satira, je to zaujímavá rodinná dráma, je to zábavne napísaná moralita so sociálno-politickým presahom, je to.. skrátka zábavný mix všetkého možného, ktorý je síce strašne nekonzistentný a neskutočne prekombinovaný, no v žiadnom prípade nudný. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jen diletant nebo naprostý idiot mohl čekat pokračování nebo remake s podobnou zápletkou. Už při začátku natáčení tvůrci jasně oznámili, že se bude jednat o reboot který nebude absolutně nijak navazovat na původní (stupidní) sérii. Díky vynechání idiotských mutantů sem se na lesní vykosovák docela i těšil a jsem příjemně překvapenej. Když nechám bejt ten roztomile genderově vyváženej casting (už chyběly jen dvě lesby a transgender asiat/ka/to) začne se hned poměrně svižně. První smrt má šťávu, atmosféra houstne a to hlavně při dopadení všech ujetou starou komunitou. Soud nemá chybu, stejně tak tresty, opravdu mi bylo místy fakt zle, třeba při útěku temnotou, to měl člověk chuť naběhnout tam s plamenometem a upálit je všechny do jednoho. Za poměrně dlouhou stopáž film nenudí ani chvilku, škoda jen, že režisér neměl větší koule nebo látku vůbec nepřevzal zkušenější řemeslník. První velká chyba jsou některé nezobrazené smrti a napadají mě hned tři scény, které by film vyšperkovali. Za prvně přimáčknutí hošana kládou o strom, to měl režisér okamžitě ukázat ten efekt nárazu, nezobrazení dodělaní šípem tý buchty v jámě to byla zatraceně velká druhá chyba a třetí je první rána při popravě. Nechci znít jako nedomrdlý úchyl, ale když točím takovýhle film, musím mít sakra koule ukázat to všechno pořádně od podlahy. Tyhle tři pasáže výsledku film citelně ubírají na jeho překvapivé kvalitě. Stejně tak bych určitě víc zabral na drajvu při útěku z Unie a natahovaný konec mohl být opět svižnější a nějak už moc nechápu, že uteču od úchylů kteří si jen tak hala bala vraždí v horách a nenajedu tam s FBI, neřeším to a prostě si žiju dál jako by nic, bleh. Moje pomsta by byla brutální i kdybych si měl zaplatit vrtulník a z vrchu je sám vypálit. Má to mouchy, má to nedostatky které by zahojil lepší režisér ale i tak je reboot ohromné překvapení plné lahůdkových a znepokojivých scén. Úplný konec potěšil, škoda těch nedodělků, přemýšlel bych z fleku o 4*. 60%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi si to rozdávali v lesoch mešťania s redneckmi, dnes hipsterskí liberáli spoločne s konzervatívnymi redneckmi idú proti kultu. Okrem hlavnej hrdinky sú všetky postavy mladíkov vchádzajúcich do teritória tak nesympatickí, že im okamžite prajete čo najhnusnejšiu smrť. Našťastie McElroy s Nelsonom vám tento pôžitok poskytnú. Ako najväčšie negatívum vidím fakt, že dej v istom momente skočí nečakane vpred a tým pádom som príliš neveril postavám ich, aspoň čiastočný, prerod. V tomto prípade by to elegantne vyriešil formát minisérie. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiživování se na značce Wrong Turn už dávno nemá smysl. Důkazem je i tenhle novej počin. Už trailer mi napověděl, že asi nepůjde o nic extra a to se i potvrdilo i po dokoukání. Pach krve tu sice cítit je, ale tahle krev je řádně zaschlá a vyčpělá. Nemůžu si pomoct ale bylo to takový nemastný,neslaný. Zbytečně dlouhý a natahovaný, postavy nevýrazný. Čekal jsem aspoň nějaký výživný gore efekty. Ale i na nich se očividně šetřilo a tak je vše mimo kameru. Za mě slabý 2 hvězdy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Ačkoli se jedná o sedmý film Wrong Turn, jedná se o „restart“ série. (LUKICKK)
  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)

Reklama

Reklama