Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Kudla v kapse se mi otevírá vždycky, když se nějakej rutinér ujme látky, která by bez potíží mohla attackovat filmový topky za uplynulej rok. Togo je totiž svým pojetím zcela obyčejná pohádka pro celou rodinu, ve který z příběhu o zuřící epidemii a strhujícím bojem s časem i neúprosnou aljašskou přírodou nevidíme krom hezkýho vizuálního pozlátka skoro nic. Standardní Disney scénář nikdy nevybočí z klišé a neukáže byť trošku utrpení. Celý to podbarvuje rutinní soundtrack od Ishama bez špetky originality, přitom to v poslední scéně rozjede Richter jenom proto, aby tekly slzy. To finále i díky hudbě působí jak z jinýho filmu. Ale nechápejte mě špatně, ono je to koukatelný a v podstatě v rámci možností a rozpočtu i pěkný drama. Dafoe je výbornej a pes není digitální! Jen potenciál prostě nebyl využitej. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nezaujalo. Willem Dafoe se sice snaží a pejsci vypadají nádherně, ale jinak se jedná o průměrný dobrodružný film, kde se cestuje z místa A do B a nic moc zajímavého se počas cesty nepřihodí. Chybí napětí i strhující scény a velmi zábavné to bohužél není taktéž, Škoda, že je film z produkce Disney, možná s Rkovým ratingem z toho mohla být výživná a syrová chladná jízda. 5/10: ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZATÍM CO ZBYTEK AMERIKY OSLAVOVAL BALTA, MUSHEROVÉ Z CELÉHO SVĚTA SE PRALI, ABY ZÍSKALI JEDNO Z TOGOVÝCH ŠTĚŇAT…“ ///    Příběh psího spřežení a jeho „šéfa“ Toga. Co vod toho čekat? Říkám si, že Willem Dafoe se fakt stal slavným, když si zahrál v Disneyovce… pak jsem připravenej na velký citový vydírání pejskem… Prostě takový dobrodrůžo pro celou famílii o největším zvířecím hrdinovi v dějinách.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Jsem „musher“.  /// Thx za titule „JustMeeKatie“.     /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Disney se vytasil s velice nadprůměrným snímkem z atraktivního prostředí, který jsem dlouho nesmyslně přehlížel a stavěl na vedlejší kolej. Filmy se psy jsou vždy nějak speciální, protože po emocionální stránce mě dokážou zasáhnout daleko efektivněji než ostatní žánrové přírůstky. Vůbec jsem do dnešního dne tento reálný příběh o historicky nejstatečnějším zvířeti neslyšel, sám to nechápu. Zasazení na Aljašku neokoukané, hlavní pes výborný, hlavně palec nahoru, že se tvůrci nerozhodli pro CGI zpracování, to by mě mrzelo. Líbila se mi hudba, zasněžené a nevlídné exteriéry. Jasně, když se divák dočká nějaké akčnější sekvence, tak tu digitálnost z pozice sledujícího ihned zaznamenáte (například scéna na zamrzlém jezeře), ale film na tom nebyl vystavěn. Willem Dafoe perfektní, věřil jsem mu všechno, šlo vidět, že si s tím psem vybudoval pouto i během samotného natáčení. Závěr nenechal žádné oko suché. Hačikó za mě asi drtivější podívaná, na druhou stranu se pořád jedná o kvalitní počin se vším všudy. Za mě 7,5/10 ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola neskutocna nadhera sledovat,krasna,silna,dojemna a smutna dobrodruzna drama podla skutocnej udalosti,pri ktorej som si aj poplakal,to sa jednoducho nedalo bez slz dopozerat,Willem Dafoe bol vyborny,Togo bol fantasticky,mat takeho psa,tak to je radost zit a cele sa to odohravalo v prekrasnej zamrznutej prirode,urcite odporucam tento film kazdemu,len si pripravte vreckovky...:-) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Z dôvodu veľkého počtu psov nešlo zaznamenať jednu anomáliu: skutočnému Togovi chýbala špička pravého ucha, o ktorú prišiel ešte ako šteňa. (classic)
  • V roce 2011 zvolil Time Magazine Toga „Nejhrdinnějším zvířetem všech dob“. (TheSpearCZ)
  • Toga predstavovalo viacero psov, kanadská dvojica Hugo a Mackey, ďalšími „dublérmi” sa stali americké psi Riptide (Mississippi), Sage (Georgia) a Diesel (New England), ktorý zvládol najviac scén. Všetky zmienené psy si vybral tréner Thomas Gunderson. (classic)

Reklama

Reklama