Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

zsn 

všechny recenze uživatele

To byla taková nádhera, co z vás vypudí jedině upřímný pláč. A zvlášť po vlastní ztrátě oduševnělého zvířete... Dobrodružství. Adrenalin. Láska. Divoká příroda. Živly. Samota. Smrt. Nejlepší možné herecké obsazení. Hudební skvost na konci. Chtěla bych to zažít. Nemusím filmy se zvířaty, ale toto je opravdu poetické a tak upřímné. Neskutečně hrdinské, neskutečně smutné. Záslužné. Dojemné. Dafoe je Pán herec. Je to výprava dvou starých pardálů. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "There's a dog on our bed."     Srdcervúci skutočný príbeh o jednom nádhernom a ušľachtilom zvierati, odohrávajúci sa v nespútanej divočine Aljašky. Diváka uchvátia malebné (niekedy až príliš) obrazy krajiny, či dychberúce dobrodružstvo (niekedy až prehnané, hlavne to na ľade a nad útesom). Pozerá sa na to veľmi dobre, aj keď niekedy to vyzerá až príliš digitálne. S hodnotením som balansoval medzi 3 a 4 hviezdičkami, ale ten emotívny záver ma napokon definitívne dostal. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh pekný, posolstvo taktiež, vizuál brutálny, no napriek tomu ma tento film nejako extra nenadchol. Možno to bude tým, že nie som milovník psov. Možno mi to prišlo celé prehnané - obzvlášť tá scéna, kde ide Leo so záprahom naprieč jazerom, kde ako riadená explózia lietajú kryhy všade naokolo, alebo keď sa ocitnú na okraji útesu a v poslednom centimetri Leo hrdinsky zachráni situáciu... Takéto extrémy ja tak veľmi nemusím, hoci chápem úmysel zvýšenia dramatizácie. Ale inak OK, aljašské scenérie boli úchvatné, a napokon všetko dobre dopadlo :) 2* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Takto kazdy ma miesto na tejto planete, osobne vsak psickar nie som /hlavne kvoli psej koprofagii/. Psi boli fajn, na zasnezenu nadheru mama ale National Geographic a dobrodruzna vyprava o tom dodani sera z A do B bola az prilis digitalna. Asi ako u rymejku Bodu Zlomu, tam bolo tiez kopa scen ciste CGI : 60 % ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film o nejstatečnějším zvířeti všech dob ( dle časopisu Time ) - pejsek Togo, který vedl psí spřežení na Aljašce roku 1925, aby dovezl včas léky a zachránil jedno městečko před záškrtem, Námět fantastický, hlavní role Willem Dafoe (nar. 1955) dokonalý  a výsledek? Totálně zabitý potenciál, krom blbého způsobu vyprávěných mne zničilo to nadměrný užití digitálních efektů, který z toho udělali div ne animák. Aljaška má přírodu na tyhle mrazivý survivaly na milion způsobů, ale páni filmaři radši seděj u počítače v L.A. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • V zimě 1924 až 1925 ohrožovala epidemie záškrtu město Nome. (ARI50)
  • Z dôvodu veľkého počtu psov nešlo zaznamenať jednu anomáliu: skutočnému Togovi chýbala špička pravého ucha, o ktorú prišiel ešte ako šteňa. (classic)
  • Togo byl pojmenován na počest japonského admirála Toga Heihachiro. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama