Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na to, že to točilo to strašné kýčařské studio Disney to ještě nedopadlo tak strašně...i tak jde ale o rutinní filmový výrobek plný klišé, bez překvapení a s předem známým dějem...v dobrodružném ranku chybí pořádně drama a irituje ta vypočítavá na city útočící hudba...a nezachrání to ani charismatický Dafoe... ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Kudla v kapse se mi otevírá vždycky, když se nějakej rutinér ujme látky, která by bez potíží mohla attackovat filmový topky za uplynulej rok. Togo je totiž svým pojetím zcela obyčejná pohádka pro celou rodinu, ve který z příběhu o zuřící epidemii a strhujícím bojem s časem i neúprosnou aljašskou přírodou nevidíme krom hezkýho vizuálního pozlátka skoro nic. Standardní Disney scénář nikdy nevybočí z klišé a neukáže byť trošku utrpení. Celý to podbarvuje rutinní soundtrack od Ishama bez špetky originality, přitom to v poslední scéně rozjede Richter jenom proto, aby tekly slzy. To finále i díky hudbě působí jak z jinýho filmu. Ale nechápejte mě špatně, ono je to koukatelný a v podstatě v rámci možností a rozpočtu i pěkný drama. Dafoe je výbornej a pes není digitální! Jen potenciál prostě nebyl využitej. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Krásný zvířecí příběh! Z těch zvířecích asi jeden z nejkrásnějších a nejvážnějších. Togo má poměrně jednoduchý děj a i když se během filmu nic moc neděje, protože se vlastně jedná o takový road trip napříč aljašským pohořím s psím spřežením, tak závěr je neuvěřitelně emotivní. Ten mě popravdě totálně oddělal. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekný film, ale digitálne scény fakt nevyšli, normálne akoby z praveku alebo rovno z toho roku 1925. Príliš amatérske. Ale záver krásny, ale najmä vďaka slávnej melódii od Maxa Richtera - On the nature of daylight. Melódia, ktorá sa vyskytla už v toľkých filmoch, že magazín Cherwell napísal: Prestaňte ju už dávať úplne všade. Svedčí to o vašej lenivosti. „On the Nature of Daylight“ sa zatiaľ objavilo vo filmoch ako Stranger than Fiction (2006), Shutter Island (2010), Disconnect (2012), dokumentárny film Jiro Dreams of Sushi (2012), The Face of an Angel (2014), Agnus dei (2016) a  teraz aj Togo. A naozaj vie dostať z diváka tie pocity, ktoré film potrebuje. Zvyšuje tým filmom normálne kredit. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Velice laskavý a úsměvný film o darebném huskym Togovi...Čím více ho páníček nechtěl, o to více mu dokazoval, že na to má...No a přesně jsem věděla, že to nakonec obrečím, což se taky stalo...Jinak je to milé pohlazení po duši, což je, v těchto schizofrenních časech cholery, velice potřebné...Za mě naprosto spokojených 85% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Z dôvodu veľkého počtu psov nešlo zaznamenať jednu anomáliu: skutočnému Togovi chýbala špička pravého ucha, o ktorú prišiel ešte ako šteňa. (classic)
  • Leonhard Sepalla (Willem Dafoe) měl ve skutečnosti dceru Sigrid, která měla 8 let. Ve filmu o ní není zmínka. (ARI50)
  • Toga predstavovalo viacero psov, kanadská dvojica Hugo a Mackey, ďalšími „dublérmi” sa stali americké psi Riptide (Mississippi), Sage (Georgia) a Diesel (New England), ktorý zvládol najviac scén. Všetky zmienené psy si vybral tréner Thomas Gunderson. (classic)

Reklama

Reklama