Reklama

Reklama

Andor - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2022, 9 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Kyle Soller, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain, Alastair Mackenzie, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (96)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Odmyslize si vesmír a rakety, a dostanete solídny Thriller plný zvratov, ktorý je ďaleko viac o príbehu ako o akčnej zábave. Kľudne by sa dalo povedať, že je vyskladaný na Bournových princípoch nekonečného úteku pred “spravodlivosťou” kedy žiadny krok neznamená istotu v budúcnosti. Ja milujem Star Wars, pričom Andor je ďalšiou skladačkou do (ne)kompletného, nekonečného príbehu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ortodoxní nefanoušek univerza Hvězdných válek se vrhnul s odstupem času do projektu, který si během podzimu chválili i tímhle fenoménem nepolíbení. Nutno uznat, že ačkoli byla kvalita a půvab dílů jako na houpačce, fakticky jde o jeden z těch lepších Disney+ original seriálů. A vzhledem k tomu, že akčních sci-fi projektů je na streamu jako šafránu, rád budu i u druhé sérky. [viděno na Disney+] ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Andor je trochu "all over the place". Na jednu stranu se mu daří držet se dál od čehokoliv co by jen letmo nazačovalo Jedie a Sílu, což je rozhodně osvěžující, a jako koncept to funguje. Dílčí příběhy jsou ale tak různorodé, že některé jsou skoro geniální, jiné naopak nuda k nepřežití. Hodně mě bavil vhled do světa imperiálních správců planet, v čele se skvělou Denise Gough. Celá ta linie je v podstatě něco, co jsme ještě neviděli - zákulisí všech těch letmých debat imperiálních zloduchů z původní trilogie. Dává jim to lidské motivace a je to zábavné. Jako geniální hodnotím celou vězeňskou sekvenci, protože ta by obstála i jako samostatný příběh - klidně film v kině, nebo skvěle vypointovaná povídka. Tím jak moc je to vytržené z kontextu celé série si ale nejsem jistý, jestli to celku pomáhá nebo naopak škodí - ale samo o sobě to stojí za vidění. Všechno ostatní mi přišlo zdlouhavé (někdy moc upovídané - scény Mon Mothmy), jindy trochu moc televizní (děj na Andorově domovské planetě odehrávající se v jedné exteriérové dekoraci), nebo nevýrazné (už samotný charakter Andora je takový nemastný neslaný)... Nevím. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby takto vypadala nová trilogie, bylo by vymalováno. Nevycházím z úžasu jakou péči Andor dostal. Produkce. Design interiérů, ulic. Kamera. Zvuk. Hudba. Scénáristi, tam kde jsou potřeba nejvíc - Willimon u desáté epizody třeba. Budování atmosféry. Propletený scénář. Kostýmy. Práce s triky i fyzickými modely v pravé momenty dávkované akorát. I když to není někdy dokonalá dynamika, je to luxus, je to epic, je to nové a svěží a je to návrat k něčemu velmi slibnému do budoucna, co by mohlo ovlivnit i další série od Star Treku po Jurský svět důrazem na autenticitu a přístup, kde méně je mnohem mnohem více a kde se příběh vypráví pro příběh, ne na efekt. Za mě překvapení roku a pecka jako dům. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Takže Andor, seriál, od ktorého som nič nečakal, o postave ktorá ma nezaujímala vzišlo niečo čo mi vyrazilo dych a privodilo veľkú radosť. Dospelejšie, prízemnejšie, svieži vietor do Star Wars, kde scenár nie je deravý ako sito, ale veci dávajú zmysel, kde sa postavy správajú inteligentne a dialógy nie sú prázdne frázy. Len blbý prelet TIE fightera mi spôsobil zimomriavky, vlastne obyčajná vec, ale pôsobilo to tak mocne a veľkolepo, a takýchto momentov tam bolo mnoho, proste v jednoduchosti je krása. Tony Gilroy a jeho tím si dali záležať a mne vyčarili úsmev na tvári a za to som im veľmi vďačný, keby mi pred pár mesiacmi niekto povedal, že budem na vetvy z Andora, tak sa mu vysmejem, ale teraz, keď prvá séria došla do cieľa, tak musím povedať, že to milujem. Jasné, nie je to dokonalé, niektoré linky a motivácie postáv občas mali menšie medzery, avšak pozitíva prevládajú a tieto nedokonalosti sa odpúšťajú jednoducho. 9,5/10 ()

Galerie (317)

Zajímavosti (39)

  • Bendine byla společnost na výrobu hvězdných lodí, která vyrobila například XR12 v době Galaktické republiky. Jedna z těch lodí, Satellite Liberator, skončila u Watta na Tatooine v jeho „skládce prvotřídního zboží“. (Veskoslav)
  • ISB zmiňují své aktivity na Ord Mantell, planetě, která slouží jako hlavní sídlo sektoru Bright Jewel. Planeta se stala známou pro své podsvětí, během klonových válek zde sídlila velká buňka Černého slunce a jedna z misí Bad Batch. Tento sektor je důležitý z jedné věci, je zde jedna z nejslavnějších planet ve Star Wars, Yavin 4, domov Aliance ve filmu Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje (1977). (Veskoslav)

Reklama

Reklama