Reklama

Reklama

Andor - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 9 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Kyle Soller, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain, Alastair Mackenzie, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (93)

anais 

všechny recenze uživatele

Andor je trochu "all over the place". Na jednu stranu se mu daří držet se dál od čehokoliv co by jen letmo nazačovalo Jedie a Sílu, což je rozhodně osvěžující, a jako koncept to funguje. Dílčí příběhy jsou ale tak různorodé, že některé jsou skoro geniální, jiné naopak nuda k nepřežití. Hodně mě bavil vhled do světa imperiálních správců planet, v čele se skvělou Denise Gough. Celá ta linie je v podstatě něco, co jsme ještě neviděli - zákulisí všech těch letmých debat imperiálních zloduchů z původní trilogie. Dává jim to lidské motivace a je to zábavné. Jako geniální hodnotím celou vězeňskou sekvenci, protože ta by obstála i jako samostatný příběh - klidně film v kině, nebo skvěle vypointovaná povídka. Tím jak moc je to vytržené z kontextu celé série si ale nejsem jistý, jestli to celku pomáhá nebo naopak škodí - ale samo o sobě to stojí za vidění. Všechno ostatní mi přišlo zdlouhavé (někdy moc upovídané - scény Mon Mothmy), jindy trochu moc televizní (děj na Andorově domovské planetě odehrávající se v jedné exteriérové dekoraci), nebo nevýrazné (už samotný charakter Andora je takový nemastný neslaný)... Nevím. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z nejzbytečnějšího SW spin-offu nakonec na piedestal. Typický slowburner, který se ale rozjel do takových rozměrů, jak to toto univerzum už roky potřebovalo. Avšak je až k breku jak malá byla sledovanost a nakonec buďme rádi alespoň za tu druhou ukončující sezónu. Diego Luna opět naprostý top a doufám, že další výrazné role se jen pohrnou. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Diego Luna má rozhodně charisma a přiznejme si seriál mě zaujal hlavně kvůli němu, byť jakkoliv je zde výborný jako budoucí hrdina rebelie, tak jsou zde i jiné zajímavé postavy. Cassian Andor kličkuje za hranou zákonů, aby získal co potřebuje, netrpí žádným idealismem. Postupem času však pozná imperiální mašinérii (včetně vězení) zblízka a bude více, než jen námezdná síla. Tvůrci se snažili podat i perspektivu impéria, členů senátu. Není to vůbec marné, seriál nemá nějakou opulentní výpravu, je spíše minimalistický, byť se pár vesmírných i akčních scén povedlo. Série stojí hlavně na hercích, jejich charisma a postavách, které se postupně, nenápadně mění. Normálně bych dal 3,5 hvězdy, jenže Diego Luna si polovičaté hodnocení nezaslouží. Nemluvě o fanservisu, který znalce SW univerza potěší. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Keby to niekto postrihal do 6 dielnej minisérie, tak hodnotím určite lepšie.  Doslova ma prvé tri diely skoro odplašili od pozerania, áno je to všetko fajn zahrané, výborne nakrútené ale strašne STRAŠNE pomalé, a jednotlivé epizódy sú (pre mňa) až nudné. 11 diel najlepší, a skoro mi oči vypadli ako WOW to vie byť, a aký sci-fi James Bond tam bol :D Škoda, že sa seriál venuje hlavne "zatiaľ" tak nezaujímavej postave... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Asi je to víc ke čtyřem hvězdám, jenomže mi naprosto imponovalo to chytré rozdělování děje na "několik filmů", přičemž ten s heist tématikou u přehrady, a pak hlavně ten z vězení jsou naprosto totální Star Wars napínavé majstrštyky. Epizodky z vrakoviště a Andorova domova sice moc nezaujaly, ale ten prostředek, ten to teda nehorázně táhne nahoru. Osudová pointa postavy Andyho Serkise ve mně bude žít navždy, protože napsat takhle živelnou postavu, která se divákovi v životě nesmaže z hlavy, to je vážně kumšt. Nevěřil jsem, že se dá natočit takhle kvalitní SW věc na pokračování pro televizi. [Disney+] ()

Galerie (317)

Zajímavosti (39)

  • Roodown, přezdívaný „Crusher“, je specifický druh, který se používá na těžké práce. Je doslova „zabudován“ do exoskeletu, který zvyšuje už tak přirozenou sílu. Poprvé jsme ho mohli vidět na planetě Jakku ve Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Veskoslav)
  • V obchodě nebo spíše unikátní sbírce Luthena Raela (Stellan Skarsgård) můžeme například zahlédnout zbroj z Beskaru, helmu náčelníka Wookiů, Twi'lek, masku rytíře Jedi Plo Koon, desky Mortis gods, zbroj Starkillera a gunganský štít. (Veskoslav)
  • Oficiální označení červeného robota je B2EMO. (Veskoslav)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno