Reklama

Reklama

Andor - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 9 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Kyle Soller, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain, Alastair Mackenzie, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (96)

okkac 

všechny recenze uživatele

Oceňuji dospělý přístup k tématu. Žádná The Force, žádní jedi, žadné světelné meče. Ale prostě jen lidé a politika, s minimem emzáků. Ale řišlo mi, že 12 epizod je moc. Systém 3 epizody na jeden dějový oblouk bylo moc, že jsem měl pocit, že udělat to na 2 epizody a tímpádem zkrátit to na 8 epizod a byla by to pecka. Přesto se těším na druhou sezónu, která má končit těsně před Rouge One. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlépe zpracovaný hraný seriál ze světa SW. Ano, i Mandolarian se musí sklonit před tímto dílem, neboť úroveň scénáře je tady na jiné úrovni. Dvě strany, které se svými činy až děsivě pobodají. V některých momentech. Každý má svůj motiv a tvrdě si za ním jde. A výsledkem jsou mrtvý, často nevinní civilisté. A to je krása tohoto seriálu. Postavy dostaly dostatek prostoru na to, aby ukázaly své charakterové rysy. Navíc je to vše zabalené v úžasném vizuálu, který mě bavil každou minut. Neskutečně se těším na další sezónu. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně filmy ze světa Star Wars znamenaly hodně v dětství. Proto musím říct, že práce pod Disneym mi dvakrát nevoní. Sequelová trilogie měla problém v tom, že neměli plán pro celou trilogii. A celkově to působilo, jako mišmaš něčeho, co si fanoušci nezasloužili. Pak, ale přišel Mandalorian a ten zase navrátil mojí vášeň, jenom aby jí zhasl Boba Fett a Obi-Wan Kenobi. Andor nebyl pro mě nijak očekávaný projekt a ačkoliv se mi Rogue One líbilo, tak jsem i tak nevěnoval Andorovi pozornost. Při premiéře prvních tří epizod jsem tomu dal šanci a byl překvapen. Pozitivně překvapen. Andor je dospělejším projektem, který sází na pomalé tempo a budování. Postavy se nám prokreslují. Cassian Andor v podání Diega Luny je netypickým hrdinou, který se pomalu stává tím Andorem z Rogue One. Od začátku se stará o sebe a postupně si projde zajímavým vývojem, který je dobře zpracován. Z obsazení se nedá vytnout nikomu nic, všichni tady odvádějí kvalitní výkony. Za zmínku nejvíce stojí Andy Serkis (Glum z Pána prstenů), který si již zahrál ve Star Wars. Konkrétně ztvárnil Snokea, vůdce Prvního řádu ze sequelové trilogie. Tam, ale byla jeho postava udělaná pomocí CGI. Tentokrát dostal možnost se předvést bez pomocí počítačových triků. Dovolím si tvrdit, že díky svému výkonu na něho jen tak rychle nezapomenete. Co se týče technické stránky, hudby, vizuálu je seriál pěkně zpracovaný. Tony Gilroy pochopil podstatu rebelie a přinesl nám úžasný seriál, který je vedle Mandaloriana tím nejlepším Star Wars projektem, jaký jsme dostali pod Disneym. Je smutné vidět, že diváci seriál nesledují. Místo toho budou sledovat She-Hulk a podobné hlouposti, ale tomuto kvalitnímu počinu nechtějí věnovat pozornost. Je to obrovská škoda, protože tohle si zaslouží Vaší pozornost! Dejte tomu šanci a věřte mi, že to bude stát za to. 8/10 ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Keby to niekto postrihal do 6 dielnej minisérie, tak hodnotím určite lepšie.  Doslova ma prvé tri diely skoro odplašili od pozerania, áno je to všetko fajn zahrané, výborne nakrútené ale strašne STRAŠNE pomalé, a jednotlivé epizódy sú (pre mňa) až nudné. 11 diel najlepší, a skoro mi oči vypadli ako WOW to vie byť, a aký sci-fi James Bond tam bol :D Škoda, že sa seriál venuje hlavne "zatiaľ" tak nezaujímavej postave... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Andor pod taktovkou Tonyho Gilroye, ke kterému se přidali více než slušní scénáristé a herecká skvadra, překypující když ne rovnou věhlasem, tak téměř vždy přirozenou ošlehaností a charismatem, konečně ukázal naplno, jak může i dneska vypadat výborný SW projekt. Je nicméně pravda, že inteligentně a chytře napsaný děj se rozbíhá značně pomalu a to skoro celou první polovinu série a zpočátku se tak staví hlavně na pro diváka SW docela doposud neznámé atmosféře a jemných, někdy až minimalistických hereckých výkonech zdejších hlavních postav v čele s Lunou, O'Reilly, Skarsgardem a výborným, pro mě zcela neznámým Sollerem. Musím říct, že i když mě ten neznámý pocit ze zcela nového úhlu pohledu na život/společnost SW udržoval v pozoru a bavil mě (ať už to byl pohled na špinavý, realisticky pojatý život obyčejného lidu v diktatuře, spolupráci planetárního vedení a impéria se všemi kompromisy, úplatky a kolaborací, nebezpečné a morálně často pochybné snahy o odboj nebo byrokracii a aroganci prolezlé imperiální tajné služby, které si tak podkopávají vlastní nohy), nebyl jsem zvoleným tempem příliš nadšen, scénář místy přes nesporné kvality a jasnou vizi nebyl úplně sebejistý a i ta výprava/celková estetika a design zvlášť v epizodách 4-5 kolísala. Počínaje dějovým a vizuálním infernem v epizodě 6 jakoby náhle tým Gilroye skočil do hyperprostoru spolu s postavami a série všechen předchozí vývoj začala úročit v mistrovském souladu vyladěného scénáře, dechberoucího herectví a dokonale gradovaných, emocemi a napětím napěchovaných scén (tichý rozhovor Mon Mothmy a Tay Kolmy o "charitě" v sedmé epizodě - v tu chvíli jsem si začal být opravdu jistý, že se dívám na něco výjimečného). A ne jeden, ne dva, ale min. tři (možná i čtyři) brilantně napsané monology, které jsou proneseny ústy několika postav, se zapíšou zlatým písmem do dějin SW vesmíru, frančízy a dost možná i televize. Takhle začíná rebelie! 8,4/10 ()

Galerie (317)

Zajímavosti (39)

  • Osobní zbraň Cassiana Andora (Diego Luna) je Bryar Pistol, modifikovaná puška. Stejnou zbraň ve „Star Wars Legends“ používal Kyle Katarn, hlavní hrdina hry „Dark Forces“. Ironií je, že Kyle Katarn v původní hře ukradl plány Hvězdy smrti. Tento příběh je součástí univerza „Star Wars Legends“. (Veskoslav)
  • Pozorný divák si může všimnout na „letištním“ terminálu příletů a odletů názvů tři planet – Balfron, Jonsior a Mawan. Všechny tři planety se tak poprvé představí i v rámci oficiálního kanonu, nejenom Legends. Planeta Balfron je známá svými kasiny. Co je podstatné, tak Han Solo a Lando Calrissian se zde poprvé potkali s tzv. Tonnika sisters – identickými dvojčaty Breou a Senni. Poprvé jsme je mohli na filmovém plátně vidět v Nové naději (1977) v kantýně v Mos Eisley. Mawan je pak planeta, která se poprvé objevila v knižní sérii „Star Wars: Jedi Quest“ a kde mistryně Jedi Yaddle, v rámci Legends, měla zemřít. (Veskoslav)
  • Bendine byla společnost na výrobu hvězdných lodí, která vyrobila například XR12 v době Galaktické republiky. Jedna z těch lodí, Satellite Liberator, skončila u Watta na Tatooine v jeho „skládce prvotřídního zboží“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama