Reklama

Reklama

Prací automat

  • USA The Laundromat (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Vdova (Meryl Streep) prošetřuje pojistný podvod a odhaluje, jak dva právníci z Panamy zneužívají světový finanční systém. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (109)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Moja antiekonomická myseľ bohužiaľ nepobrala všetko, čo chceli Burns so Soderberghom povedať a tak bol film pre mňa prekvapivo najpochopiteľnejší v momentoch, keď bol doslovný. Rámcovo sa samozrejme Prací automat pochopiť dá aj laickou mysľou, ale keď už presahovali tie schránkové firmy počet cez 240 000, tak to bolo príliš. Avšak film treba rozhodne vidieť z hľadiska jeho informačnej hodnoty, zistíte, prečo existujú daňové raje a zase nepochopíte, ako je možné, že v USA nemusia tí najbohatší platiť dane. Zmysel línie v Číne smerom k ústrednej zápletke mi unikol, i keď rozumiem, že tam spojitosť bude. Soderbergh príliš neexperimentuje, princíp búrania štvrtej steny sme videli už v Stávke na neistotu, vzhľadom na komplikovanosť zápletky mi ale inovatívnejšie formálne prvky nechýbali. 70% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto je celkom taký film, že nie každý si ho pôjde. A Soderbergh opäť sekol do takej témičky, ktorá by ho mohla stáť jeho kariéru. Ale podstatu daňových optimalizácií vystihol presne a podal ju ľuďom svojsky. Prostredníctvom vyprávačov, scénok, tak, aby to divák poňal. A keď si po dopozeraní chcete založiť offshorovú spoločnosť, tak viete ako na to. 4 z 5 ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Soderbergh umne stira hranici mezi dokumentem a hranym filmem a ja mu to zeru. Ze vzdelavaciho hlediska jde o hodnotny snimek. Alespon u me, kde bylo pole neorane. Z filmoveho hlediska tu mame skvely cast, kde vladne pitvorici se Oldman a Banderas. Bavilo me to moc. Je to odlehcene, hrave, chytre podane a hlavne zabavne. Vic takovych snimku, prosim. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Bohužel budu muset začít být u Soderbergovy tvorby mnohem opatrnější. Má několik hodně povedených filmů, ovšem Prací automat je už několikátým filmem za sebou, co mě příliš neuspokojil, ač jsem na něj byl celkem zvědavý i po předchozích kouscích natáčených bůh ví proč na mobil (Unsane). Tématicky je to rozhodně zajímavý kousek, ale taková Sázka na nejistotu nastavila laťku proklatě vysoko a dokázala, že i vážná témata lze mainstreamu představit mnohem koukatelnější formou. Slavný režisér má samozřejmě i tentokrát k ruce početné známé obsazení, nikdo ovšem nijak nevyniká a kvůli Oldmanovi nebo Banderasovi rozhodně film doporučit nemohu. Průměrných 5,5/10. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Já jsme obrovsky zklamaná. Trailer lákal na něco úplně jiného než jsem nakonec dostala. Doufala jsem, že postava Meryl opravdu dravě půjde po pojistném podvodu dvou právníků Antonia a Garyho. Že to bude trošku napínavá vyšetřovačka se spoustou hledáním a překvapením. A abych pravdu řekla i mi trošku vadila ta interakce s divákem, kterou vedli Antonio a Gary po každém doporučení. Musím se na ten film podívat znovu hned jak bude nálada, ale prozatím zůstává toto nízké hodnocení. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Scenárista Scott Z. Burns vedl několik rozhovorů s Jurgenem Mossackem a Ramonem Fonsecou, zakladateli společnosti Mossack Fonseca a zároveň s dvěma z nejvýznamnějších postav v kauze tzv. „Panamských dokumentů“. (jezurka42)

Související novinky

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

25.07.2019

Nový snímek Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula (Tobruk, Mazaný Filip) bude mít světovou premiéru na filmovém festivalu v Benátkách, kde byl zařazen do hlavní soutěže. Film s mezinárodním… (více)

Reklama

Reklama