Reklama

Reklama

Prací automat

  • USA The Laundromat (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Vdova (Meryl Streep) prošetřuje pojistný podvod a odhaluje, jak dva právníci z Panamy zneužívají světový finanční systém. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (109)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Taková drobná investigativní sonda do životů a praktik zbohatlických sviní, které v tom, jak se říká, umí chodit. Támhle úplatek, támhle podpora správného kandidáta, potřesení rukou a ohnutí zákona tím výhodnějším směrem. Pak už je na levárny, zlodějiny a podvody vše připraveno a škubání může začít. Vše ve filmu je popsáno víceméně komediální veselou formou i pro ty nejméně bystré, ale já měl skoro celou dobu kamennou tvář, neboť je mi jasné, že přesně takhle to funguje, je to naprosto reálný odraz dnešní společnosti a tomu se zkrátka smát nedá. Nezbývá, než si povzdechnout, protože s tímto jedinec nemá šanci nic udělat. Tedy film víceméně k tomu, aby vás nasral. Snad to alespoň někomu otevřelo oči, tedy dobré jako výukové video. Lehčí nadprůměr. 70% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ty jo, má to jen 58%, ale mně to fakt přišlo hodný geniálního režiséra. Bylo to chytrý, zábavný, svižný, odvážně vynalézavý, divácky vstřícný a díky tomu snadno pochopitelný, mělo to perfektní výpravu, kostýmy a lokace- je to prostě hodně dobrý! Andrei, mrkni na to, třeba v tom pro sebe najdeš něco zajímavýho. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film so slabšou príbuznosťou Stávka na neistotu, ktorý sa snaží objasniť rôzne praktiky firiem a špekulantov neplatiť dane. S. Soderbergh však nevyužíva tak skvele svoju hereckú garnitúru, ako to robil A. McKay už v spomínanom filme. (A ani ten príbeh nie je tak sofistikovaný, čo je určite chyba.) A. Banderas len šaškuje a ku podivu ani G. Oldman nepôsobí presvedčivo. Kolegov zachraňuje M. Streep, to ona drží film nad vodou. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak si říkám, jestli se ten Steven Soderbergh ještě někdy vyhrabe z té průměrnosti ve filmech, co poslední dobou nabízí. Prací automat není vysloveně zlý film. Nenabízí film jako takový, ale dva herci Vám tu povídají o tom, jak je Amerika hrdá na to, že vynalezla praní peněz. A jak to vlastně funguje. Solidně to podle mě porušuje základní pravidla filmu, kde by mělo cokoliv burcovat, a kde by Vás mělo bavit dojít k závěru filmu a k jeho vyvrcholení. Tady nic neburcuje, dva herci si povídají s kamerou a vypráví příběhy těch, kteří přišli na pořádnou pračku peněz. Občas je to vtipný, řekl bych, že je to poměrně dost zajímavé, ale hlavně to působí víc jako dokument než jako film. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Síce ďaleko doslovnejšie než Scorseseho Vlk či Big Short alebo neprávom pozabudnutý skvost Margin Call, zároveň ale vo svojej výpovedi rovnako tak dôslednejšie. Pretože tentokrát to nie je iba "o nás všetkých", ale aj o nevyhnutnosti stávajúceho systému (a nevyhnutných dierach v ňom). Strašnejší (a nevyhnutnejší) je už asi len vesmír...? ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Obsazení Meryl Streep do jedné z hlavních rolí bylo důležitým faktorem pro celkové financování filmu. (jezurka42)
  • Scenárista Scott Z. Burns vedl několik rozhovorů s Jurgenem Mossackem a Ramonem Fonsecou, zakladateli společnosti Mossack Fonseca a zároveň s dvěma z nejvýznamnějších postav v kauze tzv. „Panamských dokumentů“. (jezurka42)

Související novinky

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

25.07.2019

Nový snímek Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula (Tobruk, Mazaný Filip) bude mít světovou premiéru na filmovém festivalu v Benátkách, kde byl zařazen do hlavní soutěže. Film s mezinárodním… (více)

Reklama

Reklama