Reklama

Reklama

Delhi Crime

(seriál)
  • Indie Delhi Crime (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Dillí je v šoku z hromadného znásilnění. Náročné pátrání po pachatelích probíhá pod vedením zástupkyně ředitele policie Vartiky Chaturvedi. Podle případu Nirbhaya 2012. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (51)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

skvělá indická kriminálka na základě reálného případu,která dokáže strhnout od samého začátku a nepustit až do konce.Navíc krom toho,že je to opravdu dobrá krimi,je tu pak ještě - s dovolením použiji verbalovo slovo - kroutihlavý efekt,protože to co se během celého vyšetřování děje prostě Evropan není schopen pochopit a pobrat.Jasně,že indická kultura je specifická,ale tady se to ukazuje snad víc než kde jinde - nebo minimálně víc než v tom co sem doposud viděl,protože indickou kinematografii zase nemám nějak extra nakoukanou...80% ()

verbal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inspektorka Soňa Čonkova její tým CSI Chánov pátrají po vítězích indické ligy v tamějším nejpopulárnějším národním sportu – hromadném znásilňování. Musím říct, že sledovat jejich divné čurákování v hnusné, zasmogované a cigoši se středověkou mentalitou přelidněné skládce jménem Dillí je vskutku děsivá záležitost a nutí to jednoho až k drobnému přehodnocení situace, protože zjevně na světě existují ještě i o trošililinku horší a depresivnější svraby k žití než Česká Agrofertilní s.r.o. včele s bezskrupulózní hrabivou kundou - agentem Burešem. Ale nejásejme předčasně. Pokud ta většina dosud mlčících přizdisráčů záhy nedá najevo nelibost a podřídí se anarchokapitalistickému diktátu pseudomorálky zmrdů z globalizačních korporátů, stavějících se pomalu ale jistě nad stát a jeho zákony, jsme ve středověkém Pandžábu natoTata. Prostě lehce manipulovatelné stádo unifikovaných spotřebitelů a laciných výrobních prostředků, pasené hrstkou privilegovaných zkurvysynů, majících k dispozici tolik kusů dobytka, že je jim úplně u prdele, v jakých podmínkách a v jakém bezpečí ta hovada živoří. Hlavně že pokojně přežvykují a na požádání tupě táhnou povozy s plánovanými zisky. Perverzně zajímavý, přiměřeně zábavný a kulturně kroutihlavý spektákl a mrazivé memento, kam až na stromy se může i relativní civilizace klidně vrátit, když nechá živelně rozrůstat Luník IX a nadnárodní nenažrance a levicové smažky budovat nové světopořádky. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na indickou produkci mám averzi, ale tato kriminální rekonstrukce na to jde naštěstí jinak a neukazuje Indii jako barevné místo, kde všichni tančí, ale jako temné a špinavé místo s neschopnou policií. Delhi Crime není vzhledem ke skutečné předloze klasickou detektivkou, ale poctivou rekonstrukcí vyšetřování znásilnění, od začátku do konce. Problém je právě hlavně v tom, že se zde zpracovává skutečný případ, protože to tvůrcům dost svazuje ruce a třeba otevřené konce všech dílů jsou vyloženě na sílu. Ale určitě doporučuji, už jen k zobrazení místa i vyšetřování, které je jak ve středověku. ()

janeke 

všechny recenze uživatele

Každý, kto bol za ostatné roky pozrieť Indiu, najmä New Dehli, bude pri tomto seriáli duševne krvácať. Tak krásna krajina a tak hrozne sa jej obyvateľom rozpadá pod rukami - morálne, aj fyzicky. A navzájom to súvisí. Disrešpekt k ženám, nenávisť a násilie, je len logickým dôsledkom. Škoda, že keď v Dehli zapnete telku, predvádzajú sa tam bollywoodske krásavice a krásavci a nepúšťajú tam radšej takéto seriály, ktoré pomerne realisticky dokumentujú, to čo tam naozaj zažijete - od špiny na uliciach, po nefér spoločnosť. 5 starnúcich policajtov v rozpadnutých topánkach, unavená, aj keď nekompromisná policajtka, ktorá nastupuje do auta so záclonkami, ale predné dvere nefungujú a nedajú sa zatvoriť. Príbeh, ktorý rozprávala mladá sympatická policajtka otcovi obete, o tom, ako niekedy treba prilepiť posledný lístok na strom a modliť sa, aby nespadol, ten hovoril za všetko. Patlala a šmatlala. Napriek tomu to bola jedna z najmilších a nejuveriteľnejších policajných skvadier, ktoré som v krimi seriáloch videla. Škoda, že seriál síce načrtol, že problém je treba hľadať vo vláde a parlamente, ale nepovedal viac o príčinách toho kultúrneho úpadku, ktorý dovolil veľké množstvo gangových znásilnení. Áno, ryba smrdí od hlavy. Smutné ulice hladujúcich ľudí sa striedajú s vládnymi štvrťami obhnanými plotmi s nápisom Dehli Police. Nie veru, severná India nie je ani psychadelická jízda v štýle Andersovho Darjeeling, ani nostalgické fňukania za Britským impériom v štýle The best Exotic Marigold Hotel… severná India je tento sivý, ušmudlaný a smutný obraz, aký sme mohli vidieť v Dehli Crime. Ach, a aj tak tú krajinu človek nakoniec miluje. Za niekoľko humorných vložiek dávam hviezdu navyše, zachránili ma pred depkou a schuti som sa zasmiala - scénka s kurčaťom (He forced me to eat the chicken!!!) bola naozaj hilarious. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kvalitní indická procedurálka podle skutečné události, která podrobně pitvá vyšetřování a přitom podává výpověď o stavu policie v Dillí a oslavuje ji. Policie je silně podfinancovaná - policejní stanici pravidelně odpojují elektřinu, což v žádném jiném krimi seriálu neuvidíte - a při vyšetřování čelila nátlaku politiků, médií a veřejnosti a nic z toho unaveným vyšetřovatelům nepomáhalo. Moje nízké hodnocení jde na vrub toho, že procedurálky moc nemusím a dokázal bych si to představit o půlku kratší. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film je založený na skutočnej udalosti z roku 2012 a pomerne presne opisuje povahu zločinu aj osudy obetí a útočníkov. Praktikantka fyzioterapie Jyoti Singh, ktorá bola napadnutá v súkromnom autobuse, po dvoch týždňoch podľahla svojim zraneniam. Hlavný útočník bol neskôr nájdený mŕtvy vo vyšetrovacej väzbe, jediný mladistvý účastník zločinu bol odsúdený na tri roky a ostatní boli popravení. Tento prípad otvoril všeobecnú diskusiu o nedostatočnej ochrane indických žien a prispel k zmene niektorých indických zákonov týkajúcich sa sexuálnych deliktov. (lemonova)

Reklama

Reklama