Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (287)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návraty k dětským seriálovým láskám nebývají lehké, protože televizní revoluce posunula laťku hodně vysoko a bohužel ne všechny se přes ni dokáží přehoupnout. Po kompletní první sérii však můžu v klidu říct, že Kutila Tima se to netýká. Ten 90´ felling je i díky tomu, kam se společnost za ty roky posunula (ano, přesně tam), neskutečně odzbrojující. Ono je vůbec hrozně osvěžující vidět seriál, kde se tolik postav nebere vůbec vážně, i když mají svoje problémy a chyby. Zpočátku to stojí především na macho humoru, kutilském neumětelství a parodování role otce. Postupem času začne divák zbožňovat originální nápad s neustále filozofujícím sousedem Wilsonem a hlavně se ke slovu dostane kočkování mezi Timem a Alem v nejpřepálenější kutilské show, které v závěru série vrcholí takovým způsobem, že je těžké se udržet v křesle. Nesmím zapomenout na Pamelu, tři povedené synátory a těžce cool znělku. V pozdějších sériích nepřestává Tim překvapovat svou nešikovností, nejdelší running joke historie v podobě schovaného Wilsona také přináší nové nápady, ale právě ona zacyklenost, kdy postavy nedostanou prostor k vývoji, seriál sráží do vod old schoolu, který sice pobaví, jenže na nejvyšší příčky to už dávno nestačí. 1. - 4 . série: 85%, 5. - 8 . série: 75%. ()

Goodlooker 

všechny recenze uživatele

Společně s Přáteli to nejlepší se sitcomové scény. Kařdý díl má v sobě zábavu, ponaučení od Wilsona, řešení problémů, v manželství i v práci, a někdy dokonce seriál poukazuje, kdy není vtipné používat fórky! No hlavně že to na nejlepší seriál nemá vliv!!! PS: Mé hodnocení platí do páté série, kdy seriál na mluvil Zdeněk Mahdal - blé ()

Reklama

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o jeden z klasických rodinných seriálů...když už nic jiného, tak mu je nutno ku cti přiznat, jak vedle Kroku za krokem rozesmíval řadu českých domovů...Bezvadný komik Tim Allen doplňován příjemně vymyšlenými charaktery vedlejších postav, které jsou zahrány víc než mile...Rád jsem podléhal kouzlu tohoto zábavného díla... ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Kutil Tim se mrzačí na televizních obrazovkách už 20 let, seriál je o chlup mladší než já. Jako malá jsem se na to mohla dívat kdykoliv a na několik dílů za sebou. Po těch letech trošku ztratil šmrnc, ale ráda se na to podívám i dnes. Teď už to asi nepříjde moc lidem tak vtipné jako před 20 lety, lidi teď čekají zábavnou situaci v každé druhé minutě, holt seriálová konkurence je dnes veliká, Time. Oblíbené postavy: Wilson Wilson, Jill Taylor, Al ,,flanelová košile" Borland a Randy Taylor ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem nikdy extra nemusel. Celé to zachraňuje charismatický Tim Allen, přičemž jemu už nemá kdo nahrát. Snad všechny vedlejší postavy hrají podprůměrně a nedaří se vždycky postavit díl jen na hlavním hrdinovi. Občas se člověk zasměje (brilantní soused), někdy nastává po čase křeč (parťák Al) a bohužel tvůrci nepoznali, kdy přestat. ()

Galerie (263)

Zajímavosti (32)

  • "Tool Time" je natáčen s opravdovým publikem. (Kulmon)
  • Seriál stojí na základech standu-pů Tima Allena z přelomu 80. a 90. let 20. století (Dirtiest Dozen, All Man are Pigs a Rewires America), jejichž společným tématem byli chlapi (kteří jsou ženami často viděni jen jako nechutná individua) a chlapské věci – chlapské projevy všeho druhu, nářadí, vylepšování věcí, síla a výkon (hlavně větší výkon) a logicky střet chlapského světa s tím ženským. V seriálu se všechna tato témata objevují také, jen v učesanější formě. (Luxocculta)
  • Převážná většina nářadí Binford, kterou Tim představí ve své show, je z modelové řady 6100. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno