Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (287)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Asi žádný seriál se nedokáže vyvarovat jakémusi poklesu v kvalitě a je jen málo takových které to dokázali. Kutil Tim bohužel není jeden z těch vyjímečných , ale je to i tak jeden z nejzábavnějších seriálů jaké sem kdy měl možnost vidět. Hašteření Tima s Jill, moudrosti souseda Wilsona, nesmělost Ala Borlanda, tři pěkní frackové a "šikovné" ručičky Kutila Tima. Tenhle seriál miluju a moc se mi líbí R-R-R ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálových legend mého dětství, jak já Kutila Tima sledoval a miloval! :') Ale i s odstupem času musím uznat, že tenhle seriál měl a pořád má něco do sebe. Na rozdíl od některých dalších amerických sitcomů má totiž hned na začátku pořádnou výhodu - velice atraktivní prostředí (především pro kutily) a také mu nechybí humor, což je u podobných seriálů asi to nejpodstatnější (a který některým americkým sitcomům právě chybí). ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

V prvních sériích výborná komedie se zbrklým kutilem, který je posedlý výkonem všeho, co má motor. A co motor nemá, brzo bude mít. Zdatně mu v dobrých scénkách sekunduje unikátně trpělivá a zábavná manželka a tři synkové, moudrý a sečtělý soused za plotem a šikovný televizní asistent, slušňák Al. Od čtvrté série však začíná kvalita klesat a krom Tima Allana, který je obstojný komik hrající konzistentní postavu, je vidět nejdříve odklon ostatních od původního záměru a nakonec nabírání dalšího křoví, aby se autorům, již asi bez nápadů, zvětšil manévrovací prostor. Z úžasné Jill, která ví, co chce a život ji baví, se tak stává kravka posedlá psychologií, lezoucí každému do života bez jasné představy o životě vlastním. Wilson přechází od zamyšleníhodných mouder k pozérskému plácání, Al od flanelového gentlemana k vousatému troubovi a celý seriál začíná moralizovat, ač masáž jako Step by step to není. Ve třetí fázi, tedy v sedmé a osmé sérii, se již jen rozvíjí dříve nalezené patogeny a nelze si nevšimnout, že zmizelo i heslo vyšší výkon. Seriál pak následně, v poslední sezóně již také bez Randyho, naštěstí končí, protože jinak bych musel o tvůrcích psát jako o flanelových podvodnících. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Toto je klasika a musím povedať, že niektoré problémy muž vs. žena som zažil tiež - nuž, asi vedeli o čom hovoria :) Od polovice (5. séria) sa zmenil dabing väčšiny postáv a najtvrdšiu ranu dostal Al! Vďaka tomu je druhá polovica o pár tried nižšie. Zmeniť dabing zabehnutému seriálu je to najväčšie zlo. A ešte takto! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ve vztahu k Alovi "Flanelovému Ďáblu" Borlandovi stěrkotvorný antikutil Tim Taylor, jehož doma stírá jeho zlatá manželka (nebo spíš světice, když se vezme v úvahu její trpělivost...pamatujete třeba jak Tim ztratil snubní prsten?:)) Jill a jehož hlubokými moudry podporuje anonymní soused Wilson, je klasik televizní zábavy. A ve dvojkombinaci s Dinosaury to byly úžasné podvečery kdysi dávno v začátcích jedné nejmenované komerční televize. PS: Mahdale, ty žes někdy dělal dabingového režiséra???!!! ()

Galerie (263)

Zajímavosti (32)

  • Wilson se celým jménem jmenuje Wilson W. Wilson mladší. Prostřední W. taky znamená Wilson. (Kulmon)
  • Seriál stojí na základech standu-pů Tima Allena z přelomu 80. a 90. let 20. století (Dirtiest Dozen, All Man are Pigs a Rewires America), jejichž společným tématem byli chlapi (kteří jsou ženami často viděni jen jako nechutná individua) a chlapské věci – chlapské projevy všeho druhu, nářadí, vylepšování věcí, síla a výkon (hlavně větší výkon) a logicky střet chlapského světa s tím ženským. V seriálu se všechna tato témata objevují také, jen v učesanější formě. (Luxocculta)
  • V Německu byl seriál vysílán pod názvem Hör mal, wer da hämmert, v překladu "poslouchej, kdo se zlepší". Název tak odkazuje na komedii Kdopak to mluví (1989). (chleba24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno