Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (103)

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Magnusek je prostě borec! Točí filmy hlava nehlava, protože se u toho prostě baví. A silou své osobnosti dokáže přesvědčit hromadu lidí, aby mu v tom (a patrně i zadarmo, nebo za minimální odměnu) pomáhali. Ještě chápu, že ukecal náchodského starostu Birkeho na cameo roličku vrchního v kavárně Pupp Karlovy Vary. Ale jak sehnal k učinkování světoznámou brazilskou hvězdu formule 1 Fittipaldiho už nepochopím. Pokaždé čekám, jestli jeho další film bude stejně špatný, jako ty předchozí. A to mu mu právě jde. A mohu zde do budoucna slíbit, že mu ze zvědavosti jako divák zůstanu věrný. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ten člověk má i svoje lepší chvíle (a tím nemyslím jenom jeho zmenšení objemu), ale pak to celé vždy zabije typickým Magnuskem. Ono když po vzoru pejska a kočičky naházíte do hrnce Jedlíky (r.2013), Školní výlet (r.2012) a nebo třeba Pamětnici (r.2009), tak výsledkem těžko bude pěti hvězdičkové menu. Tohle zase celé špatně. Filmařská úroveň týdenní kurz v časopise Květy. Tuctový příběh, špatně natočený a zahraný (zklamal mne především Luděk Sobota se svým klasickým „blbečkem“)…..ostatní profese jsou jenom odrazem v zrcadle svého režiséra. Pane Magnusku, vy jste určitě milí a lidský člověk a já vám svým způsobem i fandím…..tohle mi ale už prosím nedělejte……vždyť Jiří Krambol si už své Waterloo po česku zažil!!!!!! ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je úkaz. Dokáže dát dohromady projekty, na které si profíci netroufají. Nebojí se témat, která v hlavním proudu chybí. A nezapomíná na herce na sklonku kariéry. Je neuvěřitelné, jak jsou ty magnuskoviny film od filmu lepší, pořád to není úplně ono, ale nikdo jiný nemá koule na to, aby dal dohromady takovou partičku. ()

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

nie, nebol to film za *****..ale to hodnotenie hejterov človeka nadvihne..tak reku, přiložíme polínko..:) Magnuseka nemusím, jeho výkon u Shokyho a Morthyho som takmer nepostrehol, nieto ho nominoval na čechiše gróse kace..nehodnotím však Magnuseka, ale film..a ten plynul - bez nudy, znechutenia, nevrlosti, žinantnosti..proste klasicky český neakčný ľudový pohoďák, ktorý neurazil..pripomenul mi Babí léto, ktoré kultúrna obec čsfd vyzdvihla nad osemdesiatky..výšiny Létu neupieram, ale príbehy starcov neboli príliš mimo príbehu Vlastíka a Standu..obyčajnosť ľudí, ktorí žijú medzi nami a blížia sa k "letu cez komín"..ja osobne som som spokojný a predstavitelia hlavných úloh asi tiež..:) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Po zdařilém filmu Kluci z hor jsem čekal, že už si tvorba Tomáše Magnuska udrží vyšší standard, ale bohužel se nestalo. Na komedii tam bylo příliš málo vtipu, na melancholický film o stáří příliš málo atmosféry. Jenže zatímco v Bastardech Magnuskovi vyšel dokonalý kontrast mezi thrillerem a odzbroujujícími humornými scénami, tady to nevyšlo. A i když se herci snažili hrát, neměli co. To si opravdu 77letí důchodci nedokáží vymyslet lepší přání než doslova konfekci z katalogu firem na zážitky? A pokud už samotná realizace přání na diváka  moc nefungovala, proč nám youtuber tedy neukázal, jak to zpracoval do svých úspěšných videí a v příběhu figuroval jen jako jakýsi nezúčastněný pozorovatel? Navíc jsem na rozdíl od něho nezískal dojem, jací to byli v mládí borci, k čemuž přispíval fakt, že jsem ty scény z bazénu vůbec nepochopil. Jediný konflikt navíc nebyl nikterak nosný. S klidným svědomím nemohu dát víc než dvě hvězdičky, ale adekvátní by asi bylo ještě jednu ubrat. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Malou roli ve filmu má dvojnásobný mistr světa Formule 1 Emerson Fittipaldi. Svou roli hrál pouhý den. (Zix.)
  • Stříbrný Sprinter Mercedes-Benz, ve kterém cestují hlavní postavy, se také používal pro převoz štábu a techniky při natáčení filmu Bastardi 4: Reparát (2022) a je v některých scénách vidět v obraze. (ugugege)

Reklama

Reklama