Reklama

Reklama

Snímek sleduje osudy J.R.R. Tolkiena (Nicholas Hoult) dávno před tím, něž se z něj stal slavný spisovatel. Dospívající Tolkien, obklopen spolužáky, objevuje sílu přátelství, odvahy a odhodlání. Společné pouto je časem stále pevnější, první světová válka však může jejich přátelství rozbít. A právě tyto zážitky se později staly Tolkienovi inspirací při psaní slavných románů ze Středozemě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Necron 

všechny recenze uživatele

Farewell master - krasne a citlive propracovana zakladni cast zivota profesora, jazykovedce a pionyra fantasy (kam se hrabe Joanne Rowlingová se svym vykradenym a vyumelkovanym pop-trendy Potěrem?). Cely film je doprovazen dokonalym soundtrackem Thomase Newmana, uz jsem ho slysel 10x a porad me bavi .) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film, který za mě neurazí ani extrémně nenadchne....Je to taková "mystické", "éterické" - za mě zajímavé, jelikož symbolika, kterou u Tolkiena ti, kteří ho znají, znají - je tu krásně lehce naznačena, ztvárněna. Houlta mám ráda, u Collins je to za mě horší, ale zde mi šlo spíše o to "představení" prostředí, ve kterém vznikaly příběhy, které poté obletěly celý svět.. Moc hezky znázorněné, zahrané a něčím mi to utkvělo v srdci...Děkuji - s takovou lehkostí a jemností jsem dlouho nic neshlédla. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to ještě jeden film, který by nám Tolkienův životopis dovyprávěl až do konce. Toto jsou jen mladá léta a připomenutí skutečnosti, která praví, že i Pán prstenů je jen odpovědí na hrůzy Velké války. Podobně jako cokoli, co napsala ztracená generace, včetně A. A. Milnea. A samozřejmě před válkou všichni, bez rozdílu, randili tak, že brali své drahé polovičky na Wagnerovy opery ;) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,KTOVIE, ČO INÉ EŠTE TAJÍŠ." ,,ŽENU, TRI DETI A RANČ V ARGENTÍNE." ,,KIEŽ BY SOM MAL TAJNÝ ŽIVOT TOLKIENA." __ Už od čias dokončenia Jacksonovej trilógie som nepochyboval, že raz príde aj na sfilmovanie života samotného Tolkiena a predstavoval som si, ako by finálny produkt asi mohol vyzerať. Samozrejme previesť na filmové plátno životné peripetie obľúbeného spisovateľa predstavuje veľkú výzvu nielen pre režiséra, ale najmä pre scenáristu, ktorý sa musí rozhodnúť, ktoré z okamihov jeho života do finálnej mozaiky vloží a ako do nich zakomponuje odkazy na jeho najslávnejšie dielo. Tu sa siahlo iba po jeho mladosti, kde samozrejme nemôžu chýbať výjavy z bojov na Somme, ktoré Tolkiena poznačili a v mnohom vyformovali. Napokon možno skonštatovať, že práve hrôzy vojny poprelínané s obrazmi fantastických postáv Čiernych jazdcov, Mordoru a podobne a tiež akékoľvek Tolkienove vízie zakončené odrazmi v záverečných titulkoch patria k tomu najzaujímavejšie (schválne nepoužijem slovo najpôsobivejšiemu) čo film ponúkol. Na celkový lepší výsledok by bola potrebnejšia väčšia hĺbka prameniaca vo výraznejšej zaangažovanosti tvorcov neberúcu ju iba ako sériový produkt, ktorý sa kde-tu objaví na plátnach kinosál. Nejde o zlý film, ale určite ide o premárnenú šancu. (1569. hodnotenie, 91. komentár k filmu) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel až moc obyčejný film o neobyčejném člověku. Rutinní snímek, který těží z života jedné osobnosti, která byla nadaná na různé schopnosti, které dokázala využít, žel to nadání zde vidíme pouze v počátku. Nejsme u toho, kdy Tolkien píše svá díla, jaké peripetie v rámci nich řeší a jak na ně reaguje společnost. Místo toho tu máme průměrnou romanci, protkanou několika lacinými scénami z první světové války. A tu a tam probleskne nějaký kouřový tvor či drak. Nic co by stálo za pozornost. Je to hezký příběh o mládí, ale nezajímavý příběh o slavném spisovateli, který vytvořil celý jeden svět. 60% ()

Galerie (235)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama