Reklama

Reklama

Snímek sleduje osudy J.R.R. Tolkiena (Nicholas Hoult) dávno před tím, něž se z něj stal slavný spisovatel. Dospívající Tolkien, obklopen spolužáky, objevuje sílu přátelství, odvahy a odhodlání. Společné pouto je časem stále pevnější, první světová válka však může jejich přátelství rozbít. A právě tyto zážitky se později staly Tolkienovi inspirací při psaní slavných románů ze Středozemě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Další legenda, která se konečně dočkala své biografie a kupodivu je to lepší, než jsem si myslel. Ze všeho nejvíc jsem se při sledování nedokázal odříznout od porovnání s Teorií všeho, ovšem v půlce se to přece jen malinko zadrhlo a začal jsem se mírně nudit. Závěr snímku to ale bohatě vynahradil. Stejně jako Eddieho Redmaynea nemám rád Nicholase Houlta, ovšem ukázalo se, že u tohoto typu dramatu to tolik nevadí. Neškodný kousek na večer, o LotRovi se pochopitelně nedozvíte vůbec nic. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Fanúšikovia Tolkiena môžu byť sklamaní. Nejde ani o kompletne životopisný film a ani tá časť života, ktorú nám sem predostreli, nie je taká zaujímavá, ako Tolkienove diela a následné filmy. A to hranie Collinsovej tu malo byť tlačené do artu? Alebo sa herečka cítila ako v divadle? Jej repliky zneli akoby sa chystala na Hamleta. Celý film ale vyznieva tak čudne, normálne že nuda až brutal nuda. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je skvělý, bez chyby. I potom dějové lince s Edith nemám co vytknout. Je to téměř pohádka, že se potkali dva lidi, kteří si takhle rozumí. Pak přichází hrůzy první světové a já se začínám bát, že víc už nebude. Že jsem čekala od dvou hodin stopáže více jeho života a ne jen pak titulky v závěru s různými dodatky. Pak si ale vzpomenu, že to natočili Amíci a říkám si, že je to vlastně dobré. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jako mnoho dalších biografií to nemá kdovíjaký spád a tak, ale vidět začátky člověka, který stvořil fantasy, se mi prostě líbilo. A kdyby mi někdo řekl, že v takovém filmu budou jedny z nejlepších záběrů na I. světovou, ke kterým se ještě přidají ty fantasy výjevy na hranici dokonalosti, sotva bych tomu věřil... 70% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jeden z těch jakože životopisů,na který se celkem hezky kouká,ale ve finálním součtu v paměti neuvázne a nic extra nepřinese.Tolkien je bezesporu jedním z nejvýznamnějších moderních autorů,ale tady se toho o něm divák zase tolik nedozví.Otázka je jestli je to nedostatečnou dramatičností jeho života (ne snad že by jeho život byl prostý dramatických událostí,ale v té době se to nejspíš dělo celkem běžně),nebo jen nedotažeností scénáře...60% ()

Galerie (235)

Zajímavosti (9)

  • J.R.R Tolkien (Nicholas Hoult) ztratil ve válce dva své přátele z klubu Barrovian Society. Robert "RQ" Gilson, který zemřel při výbuchu první den bitvy 1. července 1916, a Geoffrey "GB" Smith, který 29. listopadu 1916 byl zasažen šrapnelem do pravé ruky, nakonec se jeho stav zhoršil a 3. prosince 1916 zemřel. Těsně před svou smrtí napsal ještě dopis JRR Tolkienovi. (ARI50)

Reklama

Reklama