Reklama

Reklama

Snímek sleduje osudy J.R.R. Tolkiena (Nicholas Hoult) dávno před tím, něž se z něj stal slavný spisovatel. Dospívající Tolkien, obklopen spolužáky, objevuje sílu přátelství, odvahy a odhodlání. Společné pouto je časem stále pevnější, první světová válka však může jejich přátelství rozbít. A právě tyto zážitky se později staly Tolkienovi inspirací při psaní slavných románů ze Středozemě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Tento životopisný film o tatíkovi mého milovaného Aragorna mi dal jediné: že už vím, jak se jméno Tolkien správně vyslovuje. Jinak se nebojím napsat, že se jedná o jeden z největších a nejnudnějších "opruzů", které snad vůbec někdo natočil. Není tam pohříchu ani jediná zajímavé scénka, ani jediný slušný a podnětný dialog. Dialogy vůbec jsou otřesné. Jednou jedinkrát se tam mimo téměř jakýkoliv kontext ozve slovo Středozem a pak dokonce i slovo hobit. Mega zklamání. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Fanúšikovia Tolkiena môžu byť sklamaní. Nejde ani o kompletne životopisný film a ani tá časť života, ktorú nám sem predostreli, nie je taká zaujímavá, ako Tolkienove diela a následné filmy. A to hranie Collinsovej tu malo byť tlačené do artu? Alebo sa herečka cítila ako v divadle? Jej repliky zneli akoby sa chystala na Hamleta. Celý film ale vyznieva tak čudne, normálne že nuda až brutal nuda. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tolkien je dle mého názoru jeden z nejlepších spisovatelů, který kdy žil. Obdivuji jeho fantazii a představivost. Pokud patříte mezi fanoušky LOTR a Hobita, tak tenhle film vám ukáže, co Tolkiena inspirovalo k některým důležitým scénám. Například síla přátelství, bojové scény, mocný prsten a další. Film toho hodně vysvětlí a to se mi moc líbilo. Bohužel jsem ale čekala z jeho života více, takže jsem filmem malinko zklamaná. Chápu, že z toho museli trošku udělat romanťárnu, ale přišlo mi tam toho až moc. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to ještě jeden film, který by nám Tolkienův životopis dovyprávěl až do konce. Toto jsou jen mladá léta a připomenutí skutečnosti, která praví, že i Pán prstenů je jen odpovědí na hrůzy Velké války. Podobně jako cokoli, co napsala ztracená generace, včetně A. A. Milnea. A samozřejmě před válkou všichni, bez rozdílu, randili tak, že brali své drahé polovičky na Wagnerovy opery ;) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vidíme backflashe do Tolkienova sirotčího dětství, školní roky a zkušenost bitvy na Sommě v roce 1916. Vidíme jeho názory, jeho vášeň pro filologii (ne pro film), lásku k legendám a mýtům Tolkien tento film samozřejmě nikdy neviděl. Film má svá emoční místa (schůzka na kafe mezi Tolkienem a jeho budoucí ženou, kterou ztvárnila Lily Collins). Něco je zjednodušeno a nebo zavádějící. Některé věci úplně chybí (katolicismus). ()

Galerie (235)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je scéna, kdy J.J.R Tolkien (Nicholas Hoult) a Edith Bratt (Lily Collins) sedí v cukrárně a hází kostky cukru na kloubky lidí. Ve skutečnosti však seděly na balkoně v čajovně a házely kostky cukru po procházejících lidech na chodníku. (ARI50)

Reklama

Reklama