Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Několik staletí starý upír, který byl proklet tím, že se mu vrátilo svědomí, začíná novou kapitolu svého života po smrti. Angel (David Boreanaz) opustil malé prosluněné kalifornské městečko Sunnydale a s ním i přemožitelku upírů Buffy, jedinou ženu, již kdy miloval. Sužován smutkem i výčitkami se usadil v Los Angeles. Prosluněná metropole všeobecně přezdívaná jako Město andělů je prošpikovaná pochybnými uličkami, kde se neproniknutelně temné stíny drží i za jasného poledne. A v jejich skrytu číhá nebezpečí. Je to tedy ideální místo pro padlého upíra, který se snaží zachránit aspoň některou z mnoha ztracených duší. Zatímco vrací naději nebožákům lapeným v nekonečném boji s jejich démony, možná se mu podaří získat zpět i tu vlastní… (TV Prima)

(více)

Recenze (163)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo jiné kafe, pro mě to bylo více svižné a zajímavé a herecky slušně a celkem to valilo, není to ve finále žádná pecka ale podle mě ztráta času to není. Příběh je zajímavý a nenudí dvakrát moc a některé díly byli dobře natočené sice nepůjdu ve finále víš ale zaslouženě to dostalo krásné silné dvě hvězdy. ()

trpaslixx 

všechny recenze uživatele

Spolu s Buffy je Angel naprostá elita mezi "teenagerskými" seriály. Až na to, že to není ani náhou seriál jen pro teens. Narozdíl od BtVS má Angel takový temnější ráz. Skvělé postavy, které prochází celých 5 sezón neuvěřitelným vývojem, propojení s BtVS (hlavně v první řadě), děj napínavý jako kšandy, šokující zvraty a obvzláště vynikající pátá série zakončená ještě lepším koncem. Buffy a Angel mají všechno to, co má pětihvězdičkový seriál mít a všechna Gilmorova děvčata, Mladí Supermani, mimozemšťánci z Roswellu a Dawsonovy potoky jim ani po paty nesahají. ()

Reklama

Bingos 

všechny recenze uživatele

Celé Buffyverzum zraje jako víno. Původní film je... no něco co není hodno komentáře. Seriál (který samozřejmě s tím snímkem nemá kromě konceptu téměř vůbec nic společného) se od prvních rozpačitých dílů (1-2 série) vyvinul ve výborný seriál o dospívání, který byl nečekaný, tragický, vtipný a hlavně sexy (a strčí do kapsy všechny plagiáty jako Hery Potr nebo bůhchraň Twajlajt). No a Angel je temný noirový klenot (i když první série je taky ještě trochu nerozkoukaná), který se hrdě může hlásit k tomu nejlepšímu co nám kdy televizní produkce mohla nabídnout. Jestli totiž starouš Joss něco umí tak sekat seriály - pohrávat si s emocemi a očekáváním diváků a na rozdíl od moderního strýčka J.J. mu to neskřípe nýbrž jezdí hladce jak kostka ledu vazelínou (ačkoli nikdy směrem, kterým bychom chtěli). Každá mrtvá postava (jestli to pokládáte za Spoiler tak SPOILER v seriálu umírají postavy KONEC SPOILERU) zabolí víc než kopanec do břicha a vyvrcholení považuji za jedno z nejlepších ukončení seriálu, jaké jsem kdy viděl. ()

!Malak-11! 

všechny recenze uživatele

1.série - skvělý počin -> naprosto dokonalé jak propojili oba seriály...2.série - nemám slov a opět dokázali pokračovat na vysoké úrovni...3.série - celkově byla dobrá, ale některé kličky a epizody se mi opravdu nelíbili...4.série - dle mého názoru nejhorší série seriálu Angel...bavila mě tak půlka epizod...5.série - tak ta je naprosto dokonalá..Celkově hodnotím mezi 3-4 hvězdičkami, ale jelikož mi stále leží v žaludku ta 4.série tak dávám 3... ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Angel Investigations, spoločnosť s vyhladzovaním neobmedzeným. "Nothing in the world is the way it ought to be. It's harsh, and cruel. But that's why there's us - champions. Doesn't matter where we come from, what we've done or suffered, or even if we make a difference. We live as though the world is as it should be, to show it what it can be." (obsahuje spoilery) Šiesta séria Buffy bola depresívna ale tu sa tá depresia a beznádej ťahá od začiatku seriálu. Whedon je Majster Kruťas a hneď ako prežijú postavy pár šťastných chvíľ, zošle na nich nejakú katastrofu. Obľúbené série - druhá vďaka Lorneovi, tretia vďaka Darle, piata vďaka...aj vďaka Spikeovi, aj keď zopár dielov sa to rozbiehalo. Angel ako postava je moja srdcovka, ale to, akým vývojom prešiel Wesley (sorry, Cordy, v štvrtej sérii ti to scenáristi pokazili) je jedna z najlepších vecí v televíznej histórii. Now, excuse me, I'm le brooding. A pravdepodobne si koniec seriálu kompenzujem čítaním komiksov. Nezabudnuteľné scény - tanečné kreácie v She, Doyleov odchod v Hero, rozhodnutie Faith v Sanctuary, Angel spieva karaoke v Judgment, história Darly, skúšky v The Trial, Angelov návrat v Epiphany, tehotná Darla a narodenie Connora v Lullaby, Gangsta's Paradise & hra o Gunnovu dušu v Double or Nothing, prvý rozhovor Angela s Connorom, Cordy leveluje, Faith & Wes cez sklo, Lornov očistný rituál, odkazy pre Jasmine, Lorne v evil limo, domov pre Connora, mexický wrestling na cintoríne v The Cautionary Tale of Numero Cinco, celý farewell s Fred, Baldwinov príchod, Spike & Illyria, Connor & Angel, 50.roky v čb Taliansku, Angelov set up. Obľúbené epizódy - I Will Remember You, Hero, The Ring, Five by Five, Sanctuary, Darla, The Trial, Epiphany, Through The Looking Glass, Lullaby, Double or Nothing, 3.22 Tomorrow, 4.11 Soulless, 4.15 Orpheus, 5.07 - Lineage, 5.11 - Damage, 5.12 - You're Welcome, 5.14 - Smile Time, 5.15 - A Hole in the World, 5.17 - Underneath, 5.18 - Origin, 5.20 - The Girl in Question (jeden z najvtipnejších dielov vôbec), 5.22 - Not Fade Away (silné epické finále)...(1.10.2010-2.10.2011) ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Když v 5. epizodě 1. série "Pokoj s výhledem" Doyle (Glenn Quinn) zmíní, že Cordeliin (Charisma Carpenter) diplom ze střední školy je ohořelý, vysvětlí to tím, že obřad byl drsný. To je odkaz na boj se starostou na konci 3. série Buffy, přemožitelky upírů (od r. 1997), kde dokonce vyhodili školu do vzduchu. (GreatestFan)
  • Když v pilotní epizodě "Město andělů" Angel (David Boreanaz) vykopne Russela Winterse (Vyto Ruginis) z okna, je těsně před jeho vzplanutím vidět jeho odraz v oknech. Upíři odraz nevrhají. Podobných chyb je v seriálu více. Například když ke konci 2. epizody 1. série "Osamělá srdce" Angel s Kate (Elizabeth Röhm) proběhne kolem zrcadla, je vidět jeho odraz. Na začátku 1. epizody 2. série "Soud", poté, co Angel zabije v tělocvičně několik démonů, můžeme vidět v zrcadle jeho odraz. (GreatestFan)

Reklama

Reklama