Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Angel je světem protřelý upír, který se na svět už nedívá s určitou naivitou, ale spíš se zničující realističností a pramatičností. Tím se spin-of výrazně odlišuje od Buffy, která je vyprávěna z pohledu mladé dívky. Je nejen temnější, ale zejména rychlejší, bez dlouhých dialogů, přímější. Angel se moc dlouho nevyptává, ale rovnou jedná. Vztahy jsou odsunuty do pozadí, místo dívky bojující kromě jiného i s vlastními démony, je zde drsný detektivní seriál, který postupuje podle určitého schematu, ale stále dokáže překvapit. Nejde říci, že by byl horší či lepší než seriál, ze kterého se odštěpil. Je prostě jiný. Zůstal propracovaný svět, humor, ze skutečnosti skvěle odpozorované situace. A i zde jsou upíři a démoni jen určitou metaforou k problémům, které hýbají společností. Angel se pohybuje nocí a sledovat ho je opět požitek. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Buffy je pro mě tou největší srdcovkou, takže Angela jsem nemohla vynechat. Není horší, není lepší, je jiný. Ač je Buffy postavená hlavně na hláškách, úžasném vývoji postav a tématech, které (zvláště v době vysílání seriálu) jinde nenajdete a někdy bývá dost temná, tak Angel je o trochu temnější. Má samozřejmě ale postavy, které tuto temnotu vyvažují a občasná Angelova mimóznost je osvěžující. Sezóny mi přijdou trochu celistvější než u Buffy, i když občas se objeví epizoda, která by se dala považovat za zbytečnou, ale to jen hodně výjimečně a zpětně stejně epizodu oceníte. Na Angelovi je nejvíc vidět, jak měl Whedon naplánovaný každý krok. Veškerý vývoj postav (hlavně Cordelie), šokující události (především Blondie Bear v páté řadě) a náhlé zvraty (úplný obrat ve finále řady čtvrté) vám přijdou naprosto přirozené a vše do sebe naprosto zapadá. Občasné návštěvy postav z Buffy a nenápadná propojení epizod jsou nádherným bonusem a zakomponované jsou tak, že neruší, ale zahřejí u srdce. Ještě bych vypíchla změnu dějiště ve třetí řadě a citlivé odchody postav skrz všechny série. Za mě 100 % a ideální je to samozřejmě sledovat na přeskáčku s Buffy (od 4. řady; tedy s tím, že první tři řady Buffy si zkouknete předem). ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Kdysi, v dobách, kdy Angel běžel na Coolu, jsem viděl pár náhodných dílů, ze kterých jsem si pamatoval jen úžasnou znělku (stále parádní) a to, že mě ten seriál zas tolik nebavil. Před časem jsem se vrátil k Buffy a na Angela jsem se chtěl vykašlat. Jenomže mě to zajímalo a ve skutečnosti je moc dobře, že jsem si to rozmyslel. Protože ten seriál je vynikajicí. Prvních pár dílů je sice slabších, to je pravda, ale po odchodu Doyla a příchodu Wesleyho, jedné z nejlepších postav Buffy vůbec se to začalo neskutečně rozjíždět a zlepšovat a zlepšovalo se to celou dobu, až to vlastně skončilo v nejlepším. Angel je temnější a dospělejší než Buffy, ale je stejně rozmanitý, stejně zábavný i smutný, jako přemožitelka. Postavy jsou skutečně skvěle napsané a i když by se mohlo zdát, že jde jen o průměrný fantasy seriál, vůbec tomu tak není, naopak je jedním z nejlepších. Je tam sice pár otravných postav (Connor a vlastně i Doyle) a ve čtvrté sérii to na chvíli ztrácí dech, zato v páté sérii ho Angel nabere dvakrát tolik (he, he). A občasné hostovačky dalších sunnydaleských byly vždy skvělé a vždy samozřejmě udělaly ohromnou radost. Angel má jinak podobný vývoj jako Buffy - začátek seriálu slabší a pak čím dál lepší a lepší. Paráda. 85%. Fred, ach, Fred. Miliju ji. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Prvá séria vlažnosť sama, kde by sme kvalitné epizódy napočítali na jednej ruke nešikovného drevorubača. Dej postupne graduje s treťou a štvrtou sezónou, ktoré sú takmer dokonalé. Lenže výšledný dojem kazí séria piata, ktorá všetko, čo sme videli predtým neskutočne rozmelnuje a čo sa týka kvalitatívnych výkyvov, je na tom takmer ešte horšie ako sezóna prvá (sorry, ale nepomohol ani príchod Spika). No a posledný diel je inferno samo o sebe a necháva človeka čumieť s otvorenou huboou. Čas vrhnúť sa na šiestu sériu, ktorá ale vychádza v inom médiu :) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

1. séria Ja viem, že je to sympatické. Je to aj príjemne detsky temné. Napriek tomu nechápem to tunajšie nadšenie... uvidím časom, možno to aj mňa dostane (ako ma stali KOSTI...). Je tu zase raz jeden paradox ČSFD - pretože podľa mňa je Blade: The Series dosť podobne lacno a zároveň cool vyzerajúci počin... ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Ve 4. a 5. dílu 4. série lze vidět fotky, na nichž je Angel (David Boreanaz), přestože upíří nemají odraz a tudíž nemohou být vyfoceny zrcadlovkou. Možností by bylo pořídit fotografii digitálním aparátem, ty však v té době neexistovaly. (Timak)
  • Ve 2. epizodě 1. série "Osamělá srdce", když je Angel (David Boreanaz) v démoním doupěti hozen do vzduchu proti stolu, ve spodním pravém rohu je vidět kamera a ruka kameramana. (GreatestFan)
  • Osmnáctá epizoda 1. série "Hlasitě a jasně" o příchodu šílené přemožitelky Faith (Eliza Dushku) v Británii jako jedinná ze seriálu dostala věkový rating nepřístupné do 18 nebo prostě 18, kvůli zobrazování spousty násilí. (GreatestFan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno