Reklama

Reklama

Asphalt City

  • USA Black Flies (pracovní název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V New Yorku se Ollie Cross (Tye Sheridan), mladý řidič sanitky, připojuje k Gene Rutkovskému (Sean Penn), zkušenému lékaři záchranné služby. Je konfrontován s extrémním násilím a poznává rizika povolání, které každý den otřásá jeho představami o životě a smrti. (mac000)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (28)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Brutální, mrazivé, tísnivé, nepříjemné, temné a hodně realistické. Pecka jak sviň!! Tak trochu Patrola, akorát s mediky a musím říct,že jsem byl slušně zažraný do obrazovky. Příběhově je to velmi jednoduché, ale o děj tu naštěstí nejde. Máme tu sympatického Tye Sheridana, který začíná jako Rookie záchranář a dostane za parťáka zkušeného veterána Seana Penna ( slušnéj návrat!) a celý film sledujeme jak chodí od případu k případu v drsném městě New Yorku a bude to hutný! From Junkies to drug addicts.  Dle filmu se to jeví jako hodně nezáviděnihodný job, kde pacienti Vás těžce fuckují, kolegové Vám dělají kanadské žerty ve stylu, že Vám dají mrtvého psa do skříňky, dostáváte se do velmi těžkých a náročných situací. kde občas máte možnost i o rozhodnutí životu " Má cenu zachránit drogového dealera nebo čerstvě narozené dítě, které se válí v krvi od HIV??!!" Brutální atmosféra New Yorku protkaná násilím skrz na skrz. Postřelené oběti, infarkty, pokousání psem, předběžné porody, násilí vyvolané gangy, schizofrenici a oběťi domácího násilí. Do toho skvělé herecké výkony, solidní dialogy a nějaký ten zvrat!! Velká Paráda. 8/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Scorseseho Počítání mrtvých 2.0. Mimořádně silně stresující film. Neuroticky rozstřesená kamera, téměř všudypřítomný stroboskopický efekt záchranářského majáčku, zvuky sirén, skvělá práce s ruchy. Přesvědčivé herecké výkony. Intenzivní zážitek. Vjem autenticity. Umně napsaný scénář. Odvrácená strana New Yorku a zároveň pocta tamním záchranářům. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po herecké stránce táhnou film především dva herci. Těmi jsou Tye Sheridan jako mladej řidič sanitky sbírající svoje první zkušenosti a hereckej matador Sean Penn ve filmu hrajícího zkušeného lékaře. Ve filmu pár svých chvilek dostane i bývalá boxérská stár Mike Tyson. Dalo by se v podstatě říct, že film nemá až tak smysluplnej děj. Jde se tady zkrátka z případu do případu. Divák prostě sleduje neúprosnou a těžkou práci záchranářů v NY a dopad téhle práce na jejich osobní životy. Všechna čest téhle jejich těžké práci při které jde primárně o záchranu lidských životů. Jenže kdo zachrání ty jejich? Slabší 4hvězdy ()

castor 

všechny recenze uživatele

Depresivněji to nešlo? Těžká, nepříjemná a psychicky náročná práce, obzvlášť při vysoké intenzitě prostředí New Yorku. Právě nejlidnatější město Spojených států, to zdaleka není jen Broadway, Wall Street, unikátní socha Svobody, rozlehlý Central Park, rušné Times Square nebo Empire State Building, ale hlavně špína, násilí, gangy, bezdomovectví, nemilosrdné drogy či alkohol. Neustále míjíme jinou dominantu – ocelový Brooklynský most, kolem kterého opakovaně jezdí tam a zpět sanitka unaveného a pragmatického mentora Seana Penna, zatímco nováček Tye Sheridan je vržen přímo doprostřed chaosu. Jak si někdo při tom všem dokáže udržet dostatek rozumu a morálku? Tvůrci volí rychlou a chvějící se kameru, plno hluku, laciné polorozpadlé byty, v dáli furt slyšíme zvuk sirény. Občas přijde kapka dobra v oceánu zla, ale jinak jsou to agresivní reakce veřejnosti, opilci, feťáci, oběti střelby či domácího násilí nebo HIV pozitivní žena v bezvědomí, která krátce poté, co se předávkovala heroinem, porodila. To, co se stane dítěti, se stává zdrojem konfliktu a řekněme konkrétní linií v jinak prakticky bezdějovém snímku. Výplňových scén nakonec dost. Michael Pitt tradičně za magora. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Odvrácená strana snu o zachraňování lidských životů vyprávěná z pohledu začínajícího zdravotníka, který je přiřazen v New Yorku jako parťák ke zkušenému paramedikovi, postupně ale přichází nejen o počáteční iluze, ale i o vlastní příčetnost a víru v lidskost. Společně totiž jezdí se záchrankou k těm nejtěžším případům v ulicích Brooklynu, takže jim dělají společnost hlavně pobodaní drogoví dealeři, oběti přestřelek a domácího násilí, předávkovaní feťáci, dlouho uleželé mrtvoly a podobně. Film záměrně ukazuje jen to nejhorší, co může zdravotník (jimž je v závěrečných titulcích vzdán hold) během služby zažít, aby to na něm ponechalo psychické následky. To z filmu činí i díky dravé režii a precizním hereckým výkonům docela intenzivní a strhující podívanou, zároveň ale kvůli tomu snímek vyznívá manipulativně, což v závěru podtrhne i jeho srdceryvné finále. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (4)

  • The Guardian napísal, že ide o podschradereskový film, ktorý „obchoduje so starými nápadmi“ a kritizoval nedostatok zastúpenia ženských záchranárov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama