Reklama

Reklama

Asphalt City

  • USA Black Flies (pracovní název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V New Yorku se Ollie Cross (Tye Sheridan), mladý řidič sanitky, připojuje k Gene Rutkovskému (Sean Penn), zkušenému lékaři záchranné služby. Je konfrontován s extrémním násilím a poznává rizika povolání, které každý den otřásá jeho představami o životě a smrti. (mac000)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (35)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Scorseseho Počítání mrtvých 2.0. Mimořádně silně stresující film. Neuroticky rozstřesená kamera, téměř všudypřítomný stroboskopický efekt záchranářského majáčku, zvuky sirén, skvělá práce s ruchy. Přesvědčivé herecké výkony. Intenzivní zážitek. Vjem autenticity. Umně napsaný scénář. Odvrácená strana New Yorku a zároveň pocta tamním záchranářům. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slušný film z pohľadu záchranárov, ktorí sa potýkajú so samými problémami. V podstate veľká časť tých zranených ani nemá o nich záujem, smradľavé socky im nadávajú, pľujú na nich, hovoria, ako ich nenávidia. Tož, neviem prečo takých rovno nevyjebať z vozíka na cestu. Dosť depresívne sledovanie práce, ktorú by z tejto perspektívy chcel len málokto robiť. Otázka je, či tá perspektíva je skutočná, či naozaj väčšina tej práce je o hajzloch okolo, ktorým máte pomáhať a ešte máte za nich obrovskú zodpovednosť. Dosť nepríjemná šichta, keď namiesto vítanej pomoci neviete, kedy narkoman vytiahne na vás nôž. Scenár mi príde až príliš pochmúrne zasadený, nedáva skoro žiadne nádeje na svetlo. Stav zdravotníctva asi nebude nikde ľahký, aj u nás záchranári hromžia, že im nadávajú, ja som zas počul, ako záchranári hromžili na pacienta a pomimo im je aj jedno či rovno skape, takže asi tých pohľadov na vec bude viac a u nás to platí možno dvojnásobne. Ťažko hodnotiť, keď žijete v krajine, kde vám vyoperujú zdravé oko, aby ste nevideli vôbec nič, prípadne prevŕtajú zdravé koleno, lebo veď kto má vedieť podľa snímku, ktoré je ľavé a ktoré pravé, no a v Prahe nedávno urobili potrat nesprávnej žene. Ono to je asi na oboch stranách tipos bingo, či sa dočkáte niečoho dobrého. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Mám dojem že se Amerika se zvrhla do ošklivého problému a nebude z něj hnedtak úniku. Chvilkami jsem uvažovala o tom, že to vypnu, protože té feťácké různobarevné poflakující se svoloče bylo zkrátka moc. Ale vydržela jsem až do finální katarze a s hlavním hrdinou jsem všechny problémy přelezla, byť to bylo těžké. Fajn muzika. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Silně nevyužitý potenciál atmosférické story o těžkém životě new yorských záchranářů. Film, kde se atmosféra tvoří sama je ničen špatně napsanými postavami, které se chovají jako psychopati bez příběhověho přičinění a divák k nim bude mít spíše odpor než pochopení. Vše zachraňuje pár slušně natočených scén a samotné téma, které není okoukané. 50% a mohlo to být o tolik lepší ()

castor 

všechny recenze uživatele

Depresivněji to nešlo? Těžká, nepříjemná a psychicky náročná práce, obzvlášť při vysoké intenzitě prostředí New Yorku. Právě nejlidnatější město Spojených států, to zdaleka není jen Broadway, Wall Street, unikátní socha Svobody, rozlehlý Central Park, rušné Times Square nebo Empire State Building, ale hlavně špína, násilí, gangy, bezdomovectví, nemilosrdné drogy či alkohol. Neustále míjíme jinou dominantu – ocelový Brooklynský most, kolem kterého opakovaně jezdí tam a zpět sanitka unaveného a pragmatického mentora Seana Penna, zatímco nováček Tye Sheridan je vržen přímo doprostřed chaosu. Jak si někdo při tom všem dokáže udržet dostatek rozumu a morálku? Tvůrci volí rychlou a chvějící se kameru, plno hluku, laciné polorozpadlé byty, v dáli furt slyšíme zvuk sirény. Občas přijde kapka dobra v oceánu zla, ale jinak jsou to agresivní reakce veřejnosti, opilci, feťáci, oběti střelby či domácího násilí nebo HIV pozitivní žena v bezvědomí, která krátce poté, co se předávkovala heroinem, porodila. To, co se stane dítěti, se stává zdrojem konfliktu a řekněme konkrétní linií v jinak prakticky bezdějovém snímku. Výplňových scén nakonec dost. Michael Pitt tradičně za magora. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v máji 2022 v New Yorku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama