Reklama

Reklama

Příjezdové cesty

  • USA Driveways
Trailer

Obsahy(1)

Kathy (Hong Chauová) je svobodná matka, která cestuje s nesmělým osmiletým synem Codym (Lucas Jaye) do domu své zesnulé sestry, který chtějí dát do pořádku a následně prodat. Jakmile si Kathy uvědomí, jak málo toho o své sestře věděla, Cody se překvapivě spřátelí se sousedem Delem (Brian Dennehy), vdovcem, který sloužil v korejské válce. V průběhu léta se Codymu s Delovou pomocí podaří sebrat odvahu k tomu, aby vylezl z pohodlí své ulity a našel si s matkou nový domov. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Přátelství, které v tomto případě zažívá Del a Cody, sice není nic nového a samozřejmě jsou filmy, v nichž bylo tohle téma zpracované zajímavějším způsobem. Ale ani Driveways nezaostávají a nabídnou třeba závěr, který není právě pro to téma tím nejtypičtějším. Tím nemyslím nějakou zásadní pointu, přesto to nejlepší možné zakončení a při Delově monologu velmi hluboké zamyšlení. Ale není to jen o nich, proměnou si tu projde Kathy, k čemuž ji vlastně pomůže její sestra... Při jejím poznávání poznává i jiné, což ji postupně mění. Příjemný film. 75% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí film svým dějovým minimalismem spíše připomíná roadmovie, ano, však také jako spousta jiných amerických filmů začíná na silnici. Bez patosu vyprávěný příběh o stáří, odlišnosti i touze někde mít místo zvané domov je natočen jako laskavý a milý film. Po dlouhé době jsem se setkala se snímkem, který vypráví o obyčejných problémech obyčejných lidí. A jak už u těchto filmů bývá zvykem, nejsou tvrdě ukotveny v čase, ani místě, mohou se odehrávat třeba ve vašem sousedství, což z nich činí mnohem přitažlivější záležitost, než se na první a hlavně povrchní pohled může zdát.  Zamrzí fyzický stav Briana Dennehyho, který bez opory již sotva chodil, ale jeho závěrečný monolog je možná i díky tomu tak silný. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Deväťročný Cody doprevádza svoju máti na výlete, na ktorého konci je kompletné vypratanie a následný predaj domu po jeho tete April, ktorá nedávno zomrela. Kathy, matka Codyho, zisťuje, že svoju o dvanásť rokov staršiu segru vlastne ani nepoznala. Pozatým sa buduje silné priateľstvo medzi Codym a starousadlíkom Delom. To by bolo tak v skratke , že wo co tady go . Pre mňa osobne je to taká pohodovka, ktorá u mňa stráca na potenciálnom vyššiom hodnotení kvôli absencii sarkastického humoru, ktorý ja totálne milujem, ktorý by sa tu nabeton hodil a ktorý mi tu brutálne chýbal. Takže za mňa iba poctivé tri. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Obohratý príbeh jak sa starý osamelý dedko skamaráti s s jednou slobodnou mladou matkou a jej synom. Po každej stránke je to ale také vlažné a tempo by spomalilo aj slimáka. Nezachráni to ani Dennehy v jeho poslednej hlavnej úlohe. Výsledkom je veľká nuda a nechytá sa to ani na Hallmarkovské filmy tohto typu. 4/10. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

To, že se v poslední době točí tolik filmů o přátelství staršího muže a malého kluka vně rodinných vztahů, má určitě nějakou sociální příčinu. Tou zřejmě je, že taková vztahy měly kdysi (pro oba zúčastněné) velký význam a že nyní je jich poskrovnu, nebo se opět začínají prosazovat. V mladí jsem podobný vztah neměl, ve stáří ano, to jest nyní. Sám film je jednou z podařených variací na toto téma. Je pomalý, protože se zde nesmí nic uspěchat, a je milý, protože zde nesmí dojít k pochybnostem. Cody a Del - přesto, že život jednoho začíná a druhého končí - si k sobě našli cestu a možná už tuší, co všechno tím získali. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Malý Cody utečie od chlapcov zo susedstva po bitke bez tabletu, na ktorom sa hral, oni pritom sledovali TV. Potom už ho má pred sebou u Dela na verande. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama