Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (531)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Netvrď, že umíš udělat nálož ze žvýkačky." Nálož ze žvýkačky? To umí každý. MacGyver umí z logaritmického pravítka, smyčce, sádrového trpaslíka a velbloudího trusu postavit most přes řeku Mississippi. A kdyby měl ještě spínací špendlík, tak by z toho smontoval raketoplán. Já to neumím, protože fyzikálním zákonům rozumím jenom v němčině, chemie je pro mě sprosté slovo a v matematice jsem se vysmíval příkladům s dvoucifernými sčítanci tak dlouho, až mě učitel zlogaritmoval. Možná proto věřím MacGyverovým technickým schopnostem a pohrdám všemi, kteří tvrdí, že to nejde a že to takhle nefunguje. Funguje ... já jsem to viděl. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nesmrteľný seriál s nesmrteľným hrdinom. Nostalgia osemdesiatiek ako sviňa, jeden z najikonickejších hrdinov tej doby, ktorý vyniesol RDA na výslnie, na ktorom zostal až do nástupu do SG1. Jeho postava sa stala kultovou a celosvetovou známou podobne ako Chuck Norris. Kým Norris sa stal kultom kvôli vtipom ohľadom svojej osoby, tak RDA sa stal kultom kvôli tomu, že aj z hovna dokázal vyrobiť atomovku :) Ak by sme sa bavili o hercoch, ktorý sa narodili pre nejakú úlohu, tak RDA sa určite narodil pre MacGyvera a potom pre Cpt. Jacka O´Neilla, ostatné je už história. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl rád tenhle seriál, ať už byl jakkoli neuvěřitelný. Moc se mi líbilo jak si dokáže člověk díky své inteligenci poradit s čímkoli a prakticky z ničeho udělat něco :) Navíc jsem koukal i na "Bořiče mýtů", kteří některé jeho kousky testovali a v podstatě potvrdili, že to zas tak neuvěřitelné nebylo a ve skutečnosti to i jde. Prostě nemohu jinak než mému oblíbenému a zábavnému seriálu dát 80% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kteří nevědí, že jeden z dílů se odehrával v Československu a Vláďa Iron ho odmitnul vysílat: naše krajina připomínala step, nemocnice a sanitky jsou na technické úrovni a v designu, který by vám vyrazil dech, a v nemocnici typické pro Ameriku se dočkáte nápisů jako Schody a Laboratoř. Češtinu herci drmolili pěkně a bylo jim rozumět, ale bylo na nich tak krásně vidět, že nerozuměj ani slovu... ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Šprty, knihomoly a radikální ekologické aktivisty jsem nikdy neměl v lásce, přesto byl Mac velkým hrdinou mého dětství a obzvlášť některé díly s Murdockem patří k tomu nejlepšímu, co americký televizní průmysl kdy stvořil . Akční hrdina, který nesnáší zbraně a má znalosti ze všech vědeckých oborů, se nevidí každý den. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (62)

  • MacGyverovo křestní jméno padlo až v sedmé sérii. Nápis na zdi byl napsán ohněm a jméno na něm znělo ANGUS. Scénaristé původně chtěli dát postavě jméno Stace nebo James. (SG-1)
  • MacGyver jezdil od druhé do čtvrté řady s vozem Jeep Wrangler, v páté řadě jej vystřídal Chevrolet z roku 1948, v šesté Chevrolet Nomad 1957 a v sedmé závěrečné se vrátil Jeep Wrangler. (A.MacGyver)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama