Reklama

Reklama

Picard cestuje časem a snaží se zabránit zničení lidstva. (SkyShowtime)

Recenze (46)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, přesně. Konči to tam, kde to začalo. My, co jsme v 90tkách vyrůstali či lépe řečeno byli ST formováni, jsme co vím, z toho byli dosti odvaření, byť někdo více, někdo méně. To už tak bývá. A stejně jako u pilotu, i zde existuje director´s cut, který obsahuje několik sice krátkých ale parádních scén, které pro ty, co to viděli mnohokráte, tvoří ještě větší zážitek. Možná by se zpětně dnes dalo i říci, že STP začíná tam, kde se odehrává část děje. Velké plus za doplněné části v době Farpointu, což pro ST maniaky už tak vysoký zážitek ještě zvýrazňuje. Jasně, že se též nedá moc srovnávati pilot a tento film/díl, když TNG urazilo za těch 7 let dlouhou cestu plnou výmolů, vývoje a nutných škobrtnutí, které jsou ovšem dnes u některých nových ST s., až příliš časté. V každém př. jde o co se týče ´´závěru´´ (proč ty úvozovky? Inu, páč zakončení TNG je až v ST VII, který se ovšem kvalitou na tento počin nehrabe ani omylem) jsme nemohli dostati lepší vizitku, než tuto. Jsem o tom přesvědčen. Proč už dnes není zřejmě nikdo ochoten či schopen dodati takovýto kvalitní trek, netuším, nevím. Přece to snad už navěky nebude jen o lensflérech a nadbytku modrých neonových světel a odfláklých a nezřídka nesympatických postavách? Čest zatím jediné 2 roky staré, vyjímce. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to kdysi začalo, tak to i skončilo. Q si zase hraje s kapitánem Picardem, který cestuje tam a zpět časem. Zajímavý nápad, výborné masky a asi nejlepší efekty ze všech dílů TNG. Nejvíc se mi líbila ta část z budoucnosti, kde jsme se dozvěděli, jak se naše postavy budou vyvíjet dál, ovšem i zbytek byl jedinečnou podívanou, která se jen tak nevidí. Ten konec na mě zapůsobil. Rozhodně jedno z nejlepších finálových dramat. A děkuji Johnovi De Lanciemu, bez kterého by Q nikdy nebyl takový, jaký byl. 100%. ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náročné, ale zároveň naprosto skvělé finále, špičkového seriálu ze světa ST. Proplétání minulosti a budoucnosti, bylo výborné i přes trochu nejasnou logiku. Q jsem kdysi moc rád neměl, ale dnes ho považuji za důležitou součást tohoto vesmíru. Dnes už víme, že i budoucnost všech bude úplně jiná a že to vlastně ještě nebylo rozloučení a s celou partou ce ještě nekolikrát setkáme, ale seriál jako takový, velice důstojně končí... ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narozdíl od pilotu zde bylo viditelně vidět, že seriál a jednotlivé postavy někam došli. Bylo to trochu bilancování nad těma šesti sezonama a co jednotlivým postavám dala. Konce seriálu se dělají těžko. V TOSce to v podstatě nebyl konec, v DS9 udělali razantní a emocionální konec, Voyager byl jedním happyendem a Enterprise byl zase až moc uspěchaný a dost useklý. TNG z toho všeho vychází překvapivě jako vítěz a ukazuje tak trochu nebývalou lidskost u posádky, což nebylo v TNG až tak zvykem. Já jsem si poslední díl užil. Myslím, že to bylo rozhodně důstojné zakončení jedné z nejlepších počinů v Star treku. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač je zpočátku těžší dostat se do příběhu a postupně myslet společně s Pikardem napříč časovými úseky, příběh postupně diváka pohltí. Je totiž postaven na velmi zajímavém vesmírném jevu a poodhalován postupně, divák k němu dochází s Pikardem. Přítomnost Q je vítaná, herci velmi vtipně maskovaní do starších verzí a na konci napínavé strhující finále. Tento dvojdíl je pak kvalitativně lepší než většina filmů. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • USS Pasteur je pojmenována po Louisi Pasteurovi, francouzském chemikovi, který vyvinul první vakcínu proti vzteklině. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno