Reklama

Reklama

Cestou na novou stanici je Enterprise postavena před soud za zločiny lidstva. (SkyShowtime)

Recenze (55)

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Na dnešní poměry vtipný úvod do seriálu. Načrtne většinu hlavních postav i směr jakým se dále budou ubírat. Nicméně je vidět, že je to určitý přechod ze starého Star Treku do toho nového (novějšího), tudíž trpí některými neduhy a nedodělky. Někteří herci poměrně přehrávají (D. Crosby či W. Wheaton) a jiní teprve hledají správnou polohu pro svoji postavu (P. Stewart, J. de Lancie či M. Dorn). Příběh samotný také trpí některými nelogičnostmi, jako např. když se koná soudní přelíčení s lidstvem, tak ve skupině obžalovaných je kromě dvou lidských zástupců také android a kříženec člověka a betazoida a to je jen jedna z podivností. Nicméně celkově to rozhodně stojí za vidění už jen z toho důvodu aby divák uviděl tyto hrdiny v jejich nejmladší fázi v rámci seriálu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle pilot je docela legrační, protože tak trochu neví, kam s rukama. Tu a tam nahmatá do očí bijící naivitu gest i replik šedesátkových řad, tu a tam (nepříliš často) probleskne rodící se fenomén Generations, kterému ale bude ještě pěkných pár dílů trvat, než dostane pevný tvar. I Jean-Luc Pickard hledá svojí tvář, ve střetnutí na Farpointu je to spíše mizantropický a velmi introvertní dobrodruh, jehož charisma je jaksi překryto neproniknutelným chladem. Tím lépe, aspoň má dost prostoru pěkně se vyloupnout později. Z ostatních postav zaujme náznakově Data a taky poradkyně Troy svým aerobikovým outfitem a účesem na pudla. Jinak spíš záležitost k zasmání, která působí mnohem archaičtějši než filmy kirkovské posádky. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se hned. Seriál, naprostá klasika sci - fi žánru, který se postupně zlepšoval, mám hodně rád. Více v mém komentáři k seriálu. Vraťme se k pilotu. Tenhle pilot je sice zajímavý dost, ale dalším dílům se nevyrovná. Nabídne sice hodně dobrých akčních momentů a seznámí nás s celou posádkou, ale na druhou stranu tam je i dost míst slabých. Takže celkově dost průměr. Ale jako pilot je to fakt dost pěkné. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě pilotní epizody Nové generace, která je o chlup lepší než původní Star Trek (ale na původní starou posádku nikdo nemá), spojené do jednoho hodinu a půl dlouhého filmu a nazvané jako Střetnutí na Farpointu, jsou paradoxně jedny z nejhorších, co byly pod názvem The Next Generation natočeny. Stále se ale jedná o solidní podívanou, ačkoli občas trochu nevýraznou a nudnou, a většina herců se patrně hned do svých rolí nevžila, protože vyznívají až moc prkenně, občas dokonce přehrávají. Patrick Stewart vypadá jako "morous" (jak trefně ve filmu komentoval Wesley), což se v dalších epizodách sice o moc nezlepší, ale tady je to vážně.. až moc výrazný. Jinak ale všechno funguje výborně, pěkné seznámení s novou posádkou a jejich vzájemné seznámení. Když už jsem u toho, trochu i prohodím menší negativ z celého seriálu Nová generace - nejvíce mi na něm totiž vadí, že zatím co u původní posádky byli hlavní postavy opravdu přáteli, zatím co tady jsou jenom spřátelenými kolegy. Je to podobné jako u Futuramy a podobných seriálů, kde se třeba lidé znající se již několik let stále oslovují příjmením (Fry, Leela, Zoidberg..), což docela sráží celkový pohled na jejich přátelství. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je šílená schýza protože i když dnes mám STtNG fakt rád, tak si jasně vzpomínám, že po tomhle prvním dvoudílu to chtělo hodně autopřemlouvání abych tomu dal ještě šanci a pustil si aspoň pár dalších dílů :D Nikdo z herců neví jak svou postavu uchytit, jaké použít gesta, mimiku, tón hlasu ...to vše se teprve začínalo formovat a proto jsou první díly(a tenhle dvoudíl obzvlášť) minimálně by se dalo říct srandovní(prudší povaha by řelka-hrozné :D ) .........Nadruhou stranu je to takový roztomilý důkaz obrovského progresu tNG-aneb-Kdo by tenkrát řekl, že to ty "koktající" postavy dotáhnou až někde na Nemesisovský ultrakvalitní sci-fi level (?) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama