Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Milý hypotetický čtenáři (vytvořený z hlediska čsfďáckého průměru), ty jeden milče a náctiletý přelouskávači usáckých omalovánek, pokusím se ti vykreslit nové díly Červeného šprtajzlíka tak, aby to mělo pro tvé budoucí životní eskapády alespoň nějaký smysl. Představ si stařenu. Bábu nad dvacet - nebo, buďme krutí, snad i rok až dva nad pětadvacet. Hustý, co? Bys blil, povídáš. Chápu. Obličej se jí krabatí jako čínský vějíř, kůzle se změnilo ve vydojenou kozu a podvozek je komplet vyčvachtaný. Ale! Leccos pamatuje, chlapče. Komunikace s ní může přinést mnohá nečekaná zjištění. Například fakt, že neužívá pouze slova typu ROFL, LOL, MEGALOL a hustokrutý. Chápu, že by jsi jí nebral do společnosti, protože na lavičkách by její ondulovaná hlava vypadala ve srovnání s čupr růžovýma, na křivo nasazenýma čepkama ostatních roštěněk nepatřičně. Ani tobě by nepřineslo hřejivý pocit u moudí, kdyby tě vytáhla mezi staříky do kafárny. Ovšem tak nějak doma, jo, v tichosti, odříznuti od nepřejícího světa deskou z umakartu, to by sis nakonec i šmáknul......A takhle to je i s Kryťákem, Rimmrákem a Listrákem. Jsou už evidentně olezlí, forma zůstala v minulém tisíciletí, ale pořád mají co říci, umí se řádně vydráždit a když jim dáš chvilku, cáknou ti díky Kegelovým cvikům řádný proud srandy do xychtu. ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. díl Hoši z Trpaslíka se vrací v plné síle! Doug Naylor potvrdil, že když se chce, stále to jde. Posádka je možná trochu oplácanější a proplešatělejší, ale pořád ve skvělé komické formě. Každý, kdo se trochu obával návratu, musí být nadšen! Švédi forever! 5* 2. díl Druhý díl je možná malinko slabší, než první, ale stále si drží vysokou úroveň. Lister v hlavní roli nemá chybu! 4,5* 3. díl Další díl a opět perla za perlou. Nádhera 5* ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco devátá série byla jakýmsi nedopečeným předkrmem, ty pravé umaštěné hody nastaly až letos návratem legend v jubilejní desáté řadě. Trio Dave, Arnold a Kryton baví jako za starých časů a Kocour mě sere pořád stejně. Už se těším na český dabing. „Je rok 1971. Švéd vrazí s autem do stromu. Co způsobilo nehodu?“ ()

DannyJ 

všechny recenze uživatele

Ááá moje modlitby byly vyslyšeny! Konečně někdo pochopil, že tenhle seriál prostě musí pokračovat. Po celkem nepodařenym pokusu obnovit Red Dwarfa pomocí 3 "závěrečnejch dílů" přichází neskutečně vtipná a originální nová série, která (což je podle mě největší pozitivum) je skoro totožná svým stylem jako staré díly! Herci sou teda už pěkný dědci ale stejnak si to dávaj perfektně! Doufám, že už to nikdy neskončí! ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se tahle nesourodá parta objevila Zpátky na Zemi, byl jsem skálopevně přesvědčený, že jde o jejich poslední dobrodružství, které má trpaslíkovské eskapády symbolicky zakončit na trochu vážnější notu. K desáté sérii jsem proto přistupoval zatraceně nedůvěřivě, ale o to raději jsem, že šestice nových epizod minulé intermezzo neznevažuje, ale jen přeměňuje do zastavení, které nakoplo Listera k obnovení starých snah a tužeb. Zkusit navázat na ducha příhod, který se poprvé objevil před více než čtvrtstoletím, tak bylo obrovský riskem, který naštěstí vyšel. Zápletkami se sice polovinu času jede jen na půl plynu, ale ve chvíli, kdy se začnou průběžné vtípky komplikovat a hlášky gradovat, je to zase síla. I díky epizodě Citrony, kterou bych možná zařadil mezi vůbec nejlepší z celé historie seriálu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Když Lister (Craig Charles) přesouvá automat na kávu, tak strojek jede po kolečkách. Nicméně poté, co ho Lister převrátí na zem, tak kolečka nemá. (J.Cobra)
  • Lister (Craig Charles) poté, co vstoupí do konverzace s palubním počítačem Pree, v záběru na Pree z kabiny mizí a znovu se objevuje. (ČSFD)
  • Dálkový ovladač k omlazovací sprše je ve skutečnosti laserový dálkoměr. (Wade)

Reklama

Reklama