Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Všechno podle klasické šablony, navíc ještě v moderním hávu, tzn. hlavní hrdinka je černá žena, navíc bývalá vojanda a jako jediná čestná a hodná mezi zkorumpovanejma (hlavně) bílejma policajtama a obyvatelsvem ghetta. Všichni v tom jedou, nikdo jí nechce pomoct atd., no znáte to, nic novýho. Do půlky celkem fajn, potom to začne plašit čím dál víc, navíc hlavní záporák je nejchytřejší, nejlepší a hlavně asi nesmrtelnej (nestačí ani cca 8 ran kovovou tyčí přes záda). Nic se nemá přehánět, a to je taky důvod, proč má tenhle snímek vydřený 3*. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Výborný akční thriller, u nějž jsem místy nedýchal, neboť jsem se o svoji oblíbenou Naomie Harris šíleně bál. Nevěděl jsem, do čeho jdu, neznal jsem obsah a byl jsem pak více než spokojen. Mohl bych si zahrát na hnidopicha a zmínit lecjakou evidentní mouchu, ale nebudu to dělat, protože převládá pocit z kvalitního akčního zážitku. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušně rozehraný policejní thriller, v němž se poctivá novicka u sboru stává štvanou zvěří, protože natočila své zkorumpované kolegy při činu (vraždě). Navíc ve vyloučeném prostředí zločinem prolezlého ghetta, kde už "modří" raději ani nezasahují – všichni jsou proti nim. Ta bezmoc z toho, že zde nenajdete nikoho, kdo by (vám) chtěl pomoct, se zadírá dost nepříjemně. Akční rozřešení už ji ale tolik neakcentuje a bohužel tendenčně přidává třetí barvu, na které do té doby nezáleželo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jak už tu je mnohokrát zmíněno, porovnávat s Training Day se to nedá, protože krom ústředního motivu točícího se okolo zkorumpovaných policajtů tyhle dva filmy nic moc společného nemají. Black and Blue je mnohem přímočařejší akčňák, kde jsou kladné a záporné role od začátku jasně rozdané (a nelze si nevšimnout, že tu není prakticky jedinej kladnej běloch) a na nějaké filozofování se tu moc nehraje. Na druhou stranu akce je řádně surová, honičky dost napínavé a postavy i přes všechny ty watch yo ass nigga pózy sympatické. Za mě dobrý. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Téměř ve všech ohledech se jedná o zcela průměrnou, místy až podprůměrnou záležitost, která zaujme snad jen hereckým obsazením a několika akčními scénami. Všechno ostatní od laciného scénáře, přes neudržení začátečního tempa až po nepochopitelné chování ústředních postav posílá snímek Black and Blue do hlubokých vod filmového průměru, kde si na něj za pár měsíců málokdo vzpomene. Škoda, potenciál na zajímavý snímek zde vážně byl. „Murder is murder, no matter who you are.“ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama