Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obstojné řemeslo s extrémně snaživou a výborně hrající Naomie Harris, která dokazuje, že dokáže být nejen hezkým talismanem nových bondovek, ale zvládá spolehlivě i plnokrevnou hlavní roli v drsném policejním akčňáku, který občas pokukuje jako Ayerovka, chvíli to hřmí jako Johannson ze Sicaria, ale kvalitativně to není ani jedno. Místy rozpačitý scénář zachraňuje getto feeling New Orleans a překvapivě dravé akční scény, Malé plus za přímočaře načrtntou rasovou problematiku a nepřiměřené chování policie. Což je věc velmi aktuální. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom originálne vymyslená adrenalínová krimi odohrávajúca sa zrejme v priebehu jedného dňa. Scenár využíva k rozohratiu inak otrepanej hry na kočku a myš kameru pripevnenú na telo policajtky, čo je podľa mňa slušný východiskový bod. Podstatnejšie ale je, že všetko naplno šľape od začiatku až do samotného konca. Ten síce nie je zvládnutý tak ako predchádzajúca akcia, ale dojem mi nestihol pokaziť. Mimochodom by som pokojne prijal aj pokračovanie so súdnym procesom so všetkými obvinenými, vrátane teda aj priekupníkov z ghetta. Naomie Harris a Tyrese Gybson hrajú veľmi slušne, démonický záporák Franka Grilla je ale dokonalý. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film „Black and Blue“ (názov je symbolický – na to prídete pri sledovaní filmu) je založený na známom scenári – mladá policajtka vidí niečo, čo by nemala. Kvôli tomu ona bude nepriateľom – jej kolegovia sa postarajú o zašpinenie jej mena – a musí sa snažiť prežiť a očistiť svoje meno. Vo svojom žánru klasický príbeh. Zvolená koncepcia pána režiséra je klasická a ničím neprekvapivá. V rámci svojho žánru to funguje, ale v záveru je už cítiť bezradnosť a väčšie zaváhanie. Z hereckej stránky klasický priemer – ani jeden herecký výkon neprevyšuje ostatných. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $22,055,313Tržby Celosvetovo $22,738,740▐ Rozbeh pútavý, ostrý, len škoda že to režisér lepšie neustojí a zmení sa to postupne len na akčnú nahánačku. Toto by bola téma ako vyšitá pre Davida Ayera. /60%/ ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem asi větší nesmyslnost, dostal jsem docela fajn kriminálku na jedno zkouknutí, která vás neurazí, na druhou stranu ale asi ničím významným nezaujme. On sám o sobě hlavní příběh nabídne slušnou zápletku, jenž se snaží držet při zemi a neházet na vás scénáristické rádoby chytré plot-twisty, které by ve výsledku spíše film pohřbily. Potěšilo zasazení do neokoukaného New Orleans (ono už změna docela prospěla, vidět pořád všude NY, NY a ještě jednou NY přestane po pár filmech bavit). Herecké obsazení kladně překvapilo, spíše než Naomie Harris mě vskutku potěšila přítomnost Franka Grilla v pozici zkorumpovaného poldy z protidrogového. Ve vedlejší roli taktéž zbytečně nepřehrával Tyrese Gibson. Po stránce atmosféry třeba osobně filmu vytýkat nic ani nemohu, ta korupce a tak z filmu nedělá moc optimistickou podívanou. Zklamal mě jediný aspekt: akce. Ani ne tak počtem různých napínavějších sekvencí, ale spíše tím béčkovým zpracováním. Holt, přestřelky se v Hollywoodu podaří natočit fakt reálně jen jednou za čas. Suma sumárum, šlo to. Za mě dávám 63 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama