Reklama

Reklama

Mutant X

(seriál)
Kanada / USA, (2001–2004), 47 h 18 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Avi Arad

Hrají:

Victoria Pratt, Victor Webster, Forbes March, John Shea, Karen Cliche, Lauren Lee Smith, Tom McCamus, George Buza, Michael Easton, Amy Price-Francis (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Obsahy(1)

V klubu honí dva muži mladou dívku Emu a ta požádá o pomoc neznámého mladíka. Pronikne do jeho mysli a ukáže mu, jaké jí hrozí nebezpečí. Utíká z klubu, a když se ji na ulici pokusí přejet auto, objeví se náhle jiný mladík, odhodí ji stranou a auto projede skrz něj, aniž se mu cokoliv stane. Ze střechy na vůz seskočí další mladá žena a zneškodní řidiče. Jeho kumpáni začnou na Emu střílet, ale mladík si před ni stoupne a kulky se od jeho těla odrážejí. Když je po všem, přichází muž, který Emě řekne, že je mezi přáteli. Je to Adam a vede Mutant X, kam patří i Jessie a Shalimar, kteří jí pomáhali. Vysvětlí Emě, že muži, kteří ji pronásledovali, patří ke Genomu X, biotechnologické firmě pracující pro výzvědnou službu, jež se zabývá genetickými pokusy a vytvořením dokonalých lidí se zvláštními schopnostmi (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Měla jsem pro to z nějakých mně neznámých důvodů slabost a někdy mi to dokázalo na chvíli nahradit X-Men (takže to byl zřejmě důvod té slabosti). Souhlasím, že je to plytké, patetické a kolikrát trapné, ale jako odpočinková záležitost to myslím obstojí. Zbavit se to pár chybek a propracovat lépe postavy, dala bych klidně i hvězdičku víc. Zcela určitě to přeháním, ale moje zoufalství nad seriály, které nám vnucují postavy a zápletky podstatně horší, už asi dostoupilo vrcholu. Tehdy dostoupilo vrcholu také, protože jsem se po nocích zpravidla šprtala, a tohle byla docela příjemná kulisa. Navíc jsou mi sympatické knihy, filmy a seriály, které si nehrají na nějaké umění a jsou prostě tím, čím jsou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Asi bych měla své vyšší hodnocení nějak obhájit, ať nejsem za úplnou dylinu. Hmmm... Když člověk dělá jenom noční směny a není schopen po nocích spát, vezme zavděk i touto slátaninou pro teenagery. A nic jiného než nenáročná sci-fi hovadina pro akcechtivé děti to není, absolutně tedy nerozumím zařazení seriálu do pozdně nočních hodin. Zato plně chápu zdejší nízká hodnocení, seriál se zkrátka minul se svou cílovou skupinou a byl vystaven kritickému oku nočních nespavců a filmových fajnšmekrů. A pak je tady fakt, že si málokdo v té záplavě odpadu troufne upřímně říct: "Jsem debil, mně se to celkem líbilo." Osobně "Mutant X" nepovažuju za kdovíjakou katastrofu (o nic moc horší než Stargate a podobné sci-fi blbůstky) a vidět je v třeskuté pubertě, jistě bych je plamenně obhajovala a dala alespoň 4* za ty hezké kluky;-). Takže: "Jsem debil, mně se to celkem líbilo." 45% ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že všichni čekali od seriálu podobné kvality jako mají X-Meni, ale Mutant X byl natáčen jako akční odpočinkové sci-fi. Postavy jsou charakterově trošku plošší, ale není to tak hrozné. Navíc, herečtí představitelé nepostrádají notnou dávku charismatu. Mutant X je spíše potěchou pro oko (na své si přijdou obě pohlaví) než cokoliv jiného, ale mně to nevadí. Hlavní hrdinové jsou "cool", hlavní hrdinky sexy. Když si chcete oddechnout, i to vám stačí ke štěstí. ()

Trenz 

všechny recenze uživatele

Mnoho lidí odsoudí seriál po prvním díle. Já nikoliv. Už jen proto, že tam hráli dva mně známí herci. Respektivněji herec a herečka. První díl mě opravdu nenadchl, tak jako většinu, ale rozhodla jsem se vydržet a neprohloupila. Asi tak po šestém díle jsem si tento seriál oblíbila. Některé díly byly slabší, ale některé byly opravdu skvělé se vším všudy. S herci, dialogy, hudbou atd. Nemám ráda, když se srovnává s X-Menem. Ano, jsou si několika prvky podobní, ale zároveň se liší. Ale co čekat, když oba projekty stvořil Avi Arad. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie jsem se zase podívala na pár dílů 3. série. Překvapilo mě, že se na to i po té době dobře kouká. Je fakt, že tam všichni jsou neskuteční idealisti, Lexu vyjímaje, ale semtam blýskne dobrý vtip a i ta akce stoj za to. Sice digitální záběry vypadají opravdu digitálně, ale já tehle seriál mám ráda a mám k němu specifický osobní vztah... Asi tak... ()

Galerie (118)

Zajímavosti (6)

  • Mutant X sa dočkal troch sérií, ale zostal nedokončený kvôli krachu produkčnej spoločnosti. (Martin12500)
  • V roce 2002 vyšly dva doplňující komiksové sešity k seriálu. První byl věnován originu postavy Adama Kanea (John Shea), druhý originu postavy Shalimar Fox (Vicky Pratt). Obálky byly samozřejmě se seriálovými promo fotkami. (NinadeL)

Reklama

Reklama