Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

castor 

všechny recenze uživatele

Doufám, že to není s konečnou platností, ale Coeni přece jenom v posledních letech mírně lapají po dechu. Parta "chrámových hudebníků" se přes sklep důvěřivé staré dámy snaží uloupit nějaké ty prašule. Potenciál by tu byl, ale minimum scén je dohráno do bizarností, na které jsme bývali zvyklí. Pointa často chybí. V klíčových momentech se stáhnou do kouta a připravují si půdu pro další scénu. Jde spíše o skok k trochu jinému žánru, který neurazí, ale zároveň nikterak nevyrazí dech. Herecky ovšem nezklame. Ďábelsky intelektuální Tom Hanks (s přízvukem) příjemně zariskoval a musím smeknout, protože mi otevřel další kapitolu svých hereckých možností. Poutavá retro atmosféra, hravé vizuální nápady, parta looserů. Rozhodně se jedná o nadprůměrnou záležitost, nicméně jí schází přesah, který by některé scény zaryl do paměti!! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Člověk, který čeká další bezchybnou „coenovku“ bude asi zklamanej. Až na černočernou (tady jsou poznat Coeni v celé své kráse) poslední třetinu se jedná o poměrně klasickou komedii o partě neschopných zlodějíčků. Navíc jde o komedii spíše jen lehce úsměvnou než vyloženě vtipnou. Tom Hanks je v pro něj velmi neobvyklé roli naprosto dokonalý, ale ostatní členové zlodějské bandy mi moc nesedli, stejně tak paní domácí. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie z dílny mistrů. Taková malá, roztomilá statueta, která pobaví, potěší, pohladí na duši. Nemá cenu jí stavět vedle velkých soch Duda Lebowského či Farga. Coeni si prostě zaexhibovali s lehčím žánrem a vytvořili prostou komedii plnou výtečných karikatur. A že karikatury nemají žádný vnitřek? Inu, jejich kouzlo je na povrchu. V dokonale střiženém vousu profesora Dorra, v bodré tváři paní Munson, v ledově klidné masce generála... Taková je skutečná poetika tohoto filmu. Černá jako ranní káva, rozjařená jako gospelový chór, lingvisticky dokonale vyladěná, plná výborných karikatur. Hloubku nemá cenu hledat, jde o svižný gag, vtipnou situaci a jako vždy ironickou režii Joela a Ethana... Co víc než čirá zábava s puncem nezávislé kinematografie a gloriolou hollywoodské hvězdy? Co víc než báječní herci v čele s labužnicky si užívající Hanksem a přirozenou Irmou P. Hall? Já se bavil božsky a klidně jsem zapomněl, že Coeni mají i lepší filmy. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Eh... co napsat. Tato komedie nepostrádá legrační role a já se smál opravdu nahlas. Na druhou stranu děj byl strašně natažený a předvídatelný. Marlon Wayans je dobrej, Tom Hanks značně slizkej se svým roztomilým chichotáním. Do kina jsem šel jen protože mě pozval člen rodiny. Nebyl jsem pln očekávání, přeci jen jde o předělávku, že? Kdyby i Vás někdo pozval, nebo jste měli nárok na nějakou slevu, nebo máte peněz na rozhazování, nejspíš byste šli také. Ale nejedná se o ten film, na který se předem těšíte, čtete kdejaké preview a review. Já odcházel z kina rozčarován. Přece jen jsem se párkrát zasmál, ale 75% filmu jsem nudně proseděl v sedačce s prázdným sáčkem od brambůrků. To musíte vidět sami... Nemohu Vám film ani doporučit, ani nedoporučit. Easiest thing in the world. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. Come, Let Us Go Back To God - The Soul Stirrers ,2. Trouble Of This World (Coming Home) - Nappy Roots ,3. Let Your Light Shine On Me - The Venice Four With Rose Stone And The Abbot Ki\ ,4. Another Day, Another Dollar - Nappy Roots ,5. Jesus I'll Never Forget - The Soul Stirrers ,6. Trouble In, Trouble Out - Nappy Roots ,7. Trouble Of This World - Bill Landford & The Landfordaires ,8. Come, Let Us Go Back To God - Donnie Mc Clurkin ,9. Weeping Mary - Rosewell Sacred Harp Quartet ,10. Sinners - Little Brother ,11. Troubled, Lord I'm Troubled - Bill Landford & The Landfordaires ,12. You Can't Hurry God - Donnie Mc Clurkin ,13. Any Day Now - The Soul Stirrers ,14. Trouble Of This World - Rose Stone With The Venice Four And The Abbot Kinney\ ,15. A Christian's Plea - Claude Jeter And The Swan Silvertones ,16. Let Your Light Shine On Me - Blind Willie Johnson ,17. Let The Light From The Lighthouse Shine On Me - The Venice Four With Rose St\ ,18. Yes - The Abbot Kinney Lighthouse Choir featuring Kristle Murden , ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu zazní 89 krát slovo "fuck". (Karlos80)
  • První skladba, kterou hraje skupina prof. Dorra je "Boccheriniho minuett", tedy stejný kus, jako hráli v původním fimu. (imro)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama