Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep a Jack Nicholson sehráli v tomto odlehčeném pohledu na jednu novodobou krachující romanci úžasný herecký duet. Rachel píše v New Yorku o kulinářském umění a Mark je zase známý fejetonista z Washingtonu. Oba se potkají na svatbě společného známého a Rachel se do Marka i přes jeho výhrady k manželství bláznivě zamiluje. Pořídí si dům i dceru a Rachel doufá, že spolu budou žít šťastně až navěky... ovšem jen do té doby, než Rachel, čekající už druhé dítě, odhalí Markovu nevěru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

The minute you get married, you start to drive each other crazy. V jedné minutě si říkám, že se jedná o romantiku, aby v další přišel nádherný komediální počin od Meryl či Jacka či od obou najednou. Film šlape jako dobře namazaný stroj, jenže když ten hluk a ruch najednou pomine, nedokážu si vybavit, co skutečně ten dobře namazaný stroj vytvořil. Protože po konci zůstane taková ta divná hořká pachuť na jazyku, která pomine až ve chvíli, kdy na tento snímek zapomenu. Z čeho to všechno neumím ale pojmenovat. A tak stejně jako nerozhodná byla Rachel před svatbou i rozvodem, zůstanu taková nad hodnocením tohoto filmu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Takže tady máme hodnocení od "odpadu" po "fascinující film". Jestli ta pravda nebude spíš zakleta v lidech, kteří se na film dívali, v jejich zkušenostech, věku, trpělivosti, toleranci, atd. než ve filmu samotném. Klidně tady můžu vyklopit, co se tam přihodilo a jak to dopadlo a nebude to spoiler, protože si myslim, že to, jestli se ti dva nakonec rozvedli nebo se k sobě vrátili nebylo pro Mikea Nicholse tak důležité, jako právě ty scény, které zřejmě mají na mysli ti, co se nudili - když Rachel snad půl hodiny (ve filmu, ve skutečnosti jistě déle) řeší už ve svatebních šatech se spícími hosty, jestli nebude lepší se nevdávat, nebo když s Markem přijdou ze snobského mejdanu a "léčí se" pojídáním pizzy a zpíváním muzikálových melodii, nebo porody potomků či pikniky s přáteli. Jenže právě tohle jsou ty okamžiky, které v prapodivném vynálezu manželství fungují jako spínátka držící onu více či méně šedivou instituci pohromadě, okamžiky, díky nimž se to při prvním průseru neodpíská. ()

Reklama

venus 

všechny recenze uživatele

Skvělý herci, skvělý režisér, hrozný scénář... mno, moc se to teda nepovedlo! Byla škoda obsazovat Meryl Streep a Jacka Nicholsona, takovou banalitu mohl zahrát i kdokoli jiný, i když pak by se na to asi nikdo nedíval. Že si muži užívají a ženy se musí starat o děti, je přece dobře známá věc! Tak k čemu takový námět? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mít možnost vidět v jednom filmu Meryl Streep, Jacka Nicholsona a Miloše Formana, to se věru nepoštěstí každej den, takže když už ta šance je, je třeba na film hupsnout dokud to jde. Ona to není sice v ničem objevná vztahovka, ale může se díky hlavním představitelům vytahovat skvělým herectvím, při společných scénách Jacka s Meryl člověk nad jejich tanetem mlaská blahem. To by byli hosti na výroční 50 MFF v KV, co vy na to pane Jiří ? ()

Turiec odpad!

všechny recenze uživatele

Film nemá vôbec žiadny náboj ani spád. Pripadá mi to, akoby prvo-scenárista-zúfalec písal dej a stupídne dialógy z donútenia. Ľutujem všetkých, ktorý žijú podobné životy ako hlavný predstavitelia. Snímka je až neuveriteľne nudná. Ak niekedy budete chcieť spáchať samovraždu unudením, prosím, určite si pozrite tento film. Bude to síce bolestivé, ale nebude to dlho trvať. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (14)

  • Miloš Forman o svém hereckém debutu prohlásil: ,,Práce filmového režiséra vyžaduje téměř vrozenou aroganci vyjadřující ´já to vím nejlépe a řeknu ti, co máš udělat´. Tato arogance je však dvojsečná. Způsobuje, že se stáváme méně citlivý pro lidské situace, zátěže a starosti. Stát jako herec před kamerou vyžadovalo ode mne v každém případě zdravou porci skromnosti.“ (gojackill)
  • Mamie Gummer, dcera Meryl Streep, byla v titulkách kvůli přílišnému zájmu médií uvedena pod jménem Natalie Stern. (Sadi)

Reklama

Reklama