Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep a Jack Nicholson sehráli v tomto odlehčeném pohledu na jednu novodobou krachující romanci úžasný herecký duet. Rachel píše v New Yorku o kulinářském umění a Mark je zase známý fejetonista z Washingtonu. Oba se potkají na svatbě společného známého a Rachel se do Marka i přes jeho výhrady k manželství bláznivě zamiluje. Pořídí si dům i dceru a Rachel doufá, že spolu budou žít šťastně až navěky... ovšem jen do té doby, než Rachel, čekající už druhé dítě, odhalí Markovu nevěru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

castor 

všechny recenze uživatele

Debutující Kevin Spacey, žvýkající Miloš Forman, za kamerou stojící Mike Nichols, scénář z pera Nory Ephron a v čele zájmu herecké legendy Meryl Streep a Jack Nicholson. Zní to jako divácká pohádka, ale tak úplně není. Tihle dva spolu vždycky chtěli točit (povedlo se jim to pak ještě jednou v Jako nepoddajném plevelu), výsledkem je moderní mravoučná komedie, která je naneštěstí lehce rozplizlá a utahaná. Nicholson vystupuje coby sobecký padlý anděl, který dokáže být dojemný a opačné pohlaví miluje, stejně jako nenávidí. Snímek, který vyžaduje trpělivost i toleranci, každopádně o manželství vznikla řada lepších. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je predovšetkým o hercoch. Vynikajúci herecký výkon M. Streep tu nádherne dopĺňa osobitý, charakteristický herecký prejav a šarm J. Nicholsona. Toho veruže žiadna žena na stálo neuloví. Príbeh síce taký slabší, ale na druhú stranu zase pekne poukázal na niektoré menej príjemné aspekty manželského života. Slušná bola aj atmosféra, také príjemné vrátenie sa do osemdesiatok. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

anniehall 

všechny recenze uživatele

4,5* Asi je pravda to, co napsala ve svém komentáři Nathalie, tedy že záleží ve kterém období života se na tento film díváte, a co z těch vyobrazených věcí máte za sebou. Hořkost z nevydařeného vztahu se vkrade tiše a pak jen plíživě roste. A roste do té doby, než jste ochotni si připustit, že dál už to vážně nemá cenu. Že dál by to bylo jen křečovité držení se snu, který se vám rozpadá pod rukama, aniž byste za to mohl nebo mohla. Prozření je hořké, ale v konečném důsledku osvobozující. Každý konec totiž může být příslibem něčeho dalšího, nového...a snad i lepšího. Geniální Meryl a Jack, skvělý scénář a nádherný finální obraz s dětskou ukolébavkou "Itsy Bitsy Spider", jejíž text je možná záměrnou, možná nevědomou metaforou na lidské vztahy. Tak ať nám všem co nejméně prší... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mít možnost vidět v jednom filmu Meryl Streep, Jacka Nicholsona a Miloše Formana, to se věru nepoštěstí každej den, takže když už ta šance je, je třeba na film hupsnout dokud to jde. Ona to není sice v ničem objevná vztahovka, ale může se díky hlavním představitelům vytahovat skvělým herectvím, při společných scénách Jacka s Meryl člověk nad jejich tanetem mlaská blahem. To by byli hosti na výroční 50 MFF v KV, co vy na to pane Jiří ? ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Bohužel po zhlédnutí Hořkosti musím říct, že jsem trochu zklamaná. Nora Ephron umí napsat skvělé filmy (mnohé opět i s Meryl Streep), ale zde to tak pozitivně nevidím. Meryl je skvělá herečka, má nejoblíbenější, Jack Nicholson je rovněž báječný a charismatický grázlík, celkem jim to fungovalo a ani jeden z nich snad neumí hrát špatně, ale když ono to ve výsledku bylo místy tak nudné... Oceňuji konec a netypičnost romantického snímku, ale sama sebe se ptám, kde se stala chyba, když se z takového potenciálu nepodařilo vykřesat více? ()

Galerie (123)

Zajímavosti (14)

  • Film je založen na manželství a následném rozvodu scenáristky Nory Ephron s Carlem Bernsteinem, se kterým měla dva syny. Žena, se kterou měl Bernstein poměr, byla Margaret Jay, manželka britského velvyslance ve Spojených státech a dcera britského premiéra Jamese Callaghana. (jezurka42)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno