Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep a Jack Nicholson sehráli v tomto odlehčeném pohledu na jednu novodobou krachující romanci úžasný herecký duet. Rachel píše v New Yorku o kulinářském umění a Mark je zase známý fejetonista z Washingtonu. Oba se potkají na svatbě společného známého a Rachel se do Marka i přes jeho výhrady k manželství bláznivě zamiluje. Pořídí si dům i dceru a Rachel doufá, že spolu budou žít šťastně až navěky... ovšem jen do té doby, než Rachel, čekající už druhé dítě, odhalí Markovu nevěru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Četla jsem si komentáře před shlédnutím filmu, psaly hodně o nudě. No, čekala jsem, že to bude horší. Ale přátelé, pokud jde o skutečný život, tak takovou nudu bych žádné ženské nepřála! Mít doma chlapa, který mě podvádí a ještě k tomu, když čekám jeho druhé dítě, tak to natočím hodně zlej thriller s hororovým koncem, kde chlap rozhodně nepřežije! ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem sázel na obsazení skvělými herci, bohužel na úkor děje. Sice snímek byl divatelný, avšak nijakého převratu, zlomu který by dal ději šťávu jsem se nedočkal. Film byl bohužel ze života, takže kdo má rád ve filmech věci, které se normálně dějí, určitě doporučuji. Ve vedlejších rolích jsme tu mohli vidět českého velerežiséra Miloše Formana či mladičkého Kevina Spacey. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nichols bol zaujímavý ako psychológ: chirurg, keď takpovediac rezal svoje postavy a niekedy aj diváka bez narkózy. Horkosť je podľa môjho názoru výletom do allenovského vesmíru, kde sa ale režisér necíti svoj a vznikol tak film na dámske večery niekde na byte s pukancami, kde si pritom ženy pokecajú povrchne o tom, akí sú ich chlapi nemožní. V podstate na tom nie je nič zlé, veď predlohu aj napísala Nora Ephron, len som očakával od filmu, riešiaceho problematiku rozvodov, niečo hlbšie. Film tak tiahne viac ako scenár výborná Meryl a Nicholson správne pochopil, že toto nie je film, ktorý by si mal ukradnúť pre seba. Okrem Formanovho camea je tu zaujímavejšie cameo Kevina Spaceyho. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Vynikající režisér, v hlavních rolích mí z nejoblíbenějších (Jack a Merryl) a taková nuda ! ... Když jsem si předem přečetl komentář "Turiec", tak jsem tomu nevěřil, ale on má v podstatě pravdu :) ... A nezachránil to ani Kevin Spacey ve své vůbec první filmové roli (zloděj - ta mu sice sedí, ale o deset let později byl určitě lepší :) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Bohužel po zhlédnutí Hořkosti musím říct, že jsem trochu zklamaná. Nora Ephron umí napsat skvělé filmy (mnohé opět i s Meryl Streep), ale zde to tak pozitivně nevidím. Meryl je skvělá herečka, má nejoblíbenější, Jack Nicholson je rovněž báječný a charismatický grázlík, celkem jim to fungovalo a ani jeden z nich snad neumí hrát špatně, ale když ono to ve výsledku bylo místy tak nudné... Oceňuji konec a netypičnost romantického snímku, ale sama sebe se ptám, kde se stala chyba, když se z takového potenciálu nepodařilo vykřesat více? ()

Galerie (123)

Zajímavosti (14)

  • Film je založen na manželství a následném rozvodu scenáristky Nory Ephron s Carlem Bernsteinem, se kterým měla dva syny. Žena, se kterou měl Bernstein poměr, byla Margaret Jay, manželka britského velvyslance ve Spojených státech a dcera britského premiéra Jamese Callaghana. (jezurka42)
  • Dceru Rachel Samstat (Meryl Streep) hrála Mamie Gummer, skutečná dcera Meryl Streep. Ve filmu se dále objevuje i Merylin bratr Dana Streep a matka Mary Streep. (jezurka42)

Reklama

Reklama