Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $49miliónov║ Skôr taká komornejšia krimi ale dobre herci na výsluhovom dôchodku (Costner, Harrelson) to hravo utiahnu, zapasujú, neomrzia, občas utrúsia nejaký ten hlod a bez tak je to témou zaujímavý prírastok k etape kriminálneho vyčínánia Bonnie a Clydea. /70%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Záporákov, o ktorých tu ide predovšetkým, Bonnie a Clydea, tu bohužiaľ skoro nevidíme, väčšinou len z diaľky, alebo sa kamera sústredí na detaily, napríklad na nohy. Scenár aj réžia sa snaží to najzaujímavejšie, okolo čoho sa film točí, schovať, asi aby sme s nimi náhodou nezačali sympatizovať. Často vidíme len vychladnutá telá obetí, tým nás ale snímka nepripravuje o drámu. Táto snímka je skvelá noir dráma, tempo je tak akurát a dialógy sú často vtipné a ironické. Snaha priblížiť nám hlavné charaktery sa stretáva s úspechom. Kochať sa retro atmosférou, autami a módou nám určite vydrží viac ako dve hodiny. Vynikne aj pár dialógov a nadhodené morálne dilemy, ktoré u krvavého a neodvratného finále stále rezonujú. Film nahliada na známy príbeh Bonnie a Clydea z inej perspektívy. Oni zostali romantickými ikonami, zatiaľ čo tí, čo ich dokázali zastaviť, upadli do zabudnutia. A to sa (bohužiaľ) práve snaží snímka napraviť celkom efektívnym spôsobom. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Zklamání? Určitě. A to má ten film na první pohled vše, co by měl správný trhák mít. Woodyho a Kevina, super příběh, poměrně kvalitní výpravu, jen to zpracování, to mě teda za srdce dneska vůbec nechytlo. Vůbec by mi nevadil příběh vyprávěný převážně z té policejní strany, spíše jsem rozčarován z toho, jak je tenhle snímek zbytečně moc dlouhý, nudný a sportovní terminologií místy dost vydřený. Jako zápas jasného favorita proti outsiderovi, který rozhodne skoro až v prodloužení. Ano, teď mám samozřejmě na mysli, závěrečnou zabíjačku, jinak hodnotím velmi, ale velmi průměrně. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Každý pozná príbeh Bonnie a Clydea, minimálne ten filmový. Tento snímok sleduje príbeh z opačnej strany, príbeh bývalých Texas Rangers, ktorí dostali zákazku na zlikvidovanie gangsterskej dvojice. Ide o pomalé a poctivé rozprávanie, s dôrazom na dokonalé vykreslenie 30-tych rokov minulého storočia. Obaja hlavní predstavitelia ( Kevin Costner a Woody Harrelson ) sú starosvetsky skvelí a s precíznou réžiou posúvajú snímok vyššie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix po Triple Frontier tasí další eso z rukávu a to jest dobová chlapácká Western/Gangsterka z 30. let, kde vynikající dvojice Texas Rangerů Costner a Harrelson jsou v patách legendární dvojici Bonnie a Clyde. John Lee Hancock perfektně zachytil atmosféru Jížní Ameriky 30. let ( kostýmy, auta a zbraně nádhera) a dá se říct, že dal šanci dvěma hvězdám na solidní Comeback, protože oba dva tu předvádí výtečnou práci podpořenou kadencí hlášek. Režijně, herecky, vizuálně i atmosféricky bezchybné, jediným mínusem může být pomalejší tempo, ale já se bavil slušně celý film. Highlightem je rozhodně Costnerův nákup zbraňí, Woodyho sólo na toaletách, historka s bandity a závěrečný masakr. "Clyde might be the king, but I am a Texas Ranger! You litte shit!" 80% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Benjamin Maney Gaull (Woody Harrelson) se po dopadení Bonnie a Clydea vrátil k práci Texas Ranger. Setrval u nich až do své smrti 14. prosince 1947. Francis Augustus Hamer (Kevin Costner) se ke své práci již nikdy nevrátil a je právem považován za nejslavnějšího Texaského Rangera. Zemřel 10. července 1955. (MATADOR)
  • V jedné scéně filmu střílí Bonnie Parker (Emily Brobst) bezmocného ležícího policistu do hlavy. Podle dobových svědectví ale Bonnie nikdy ze zbraně nevystřelila, i když jich několik měla. Všechnu střelbu obstarávali mužští členové gangu. (NoTengo)
  • Během pronásledování v prachu si Frank (Kevin Costner) utírá přední sklo kapesníkem. Ve všech záběrech má ale zavřené okýnko, takže si ho nemohl utřít. (Duoscop)

Reklama

Reklama