Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Proč bych mu měl věřit? - Protože to řekl ! '' --- V kulisách Steinbeckovské Ameriky se odehrává příběh nejznámější gangsterské dvojice třicátých let. Guvernérka vida, že policisté jsou bezradní a každou chvilku to navíc nějaký nově schytá při střetu s onou dvojicí, povolí vyslat po stopě gangsterů starého vlčáka Franka Hamera. Bývalý člen ze zrušené jednotky Rangers by totiž mohl být pravým komu se povede vraždění šílené dvojice zastavit. Ten souhlasí a posléze se snaží zformovat svoji bývalou smečku z níž jak zjistí žije už jen jediný člen Maney Gault. Oba už mají svá lepší léta zasebou a oba to vědí, přesto se rozhodnou přijmout tuto práci i když dobře ví, že protivníci jsou silní, schopní všeho a že dokonce mají podporu mezi obyčejnými lidmi u nichž získali auru jakýchsi hrdinů chudých a bojovníků proti bezpráví. A tak se nám postarší Kevin s rýsujícícm se bříškem a Woody vydávají ve Fordce na cestu přes několik států s jediným cílem. Zlikvidovat Bonnie a Clydea. Zatykač nevezou. Vědí, že se nevzdají. Vědí, že ti dva nemají co ztratit a spíše než smrt na elektrickém křesle zvolí smrt v divoké přestřelce. Během stopování můžeme nahlédnout do Ameriky třicátých let. Ameriky chudáků bez práce, chudých nádeníků, česáčů ovoce, rodin putujících od čerta k ďáblu jen se skromným majetkem... Ameriky zaprášených dřevěných městeček i stanových táborů... Už jen za tento obraz jsem tvůrcům nesmírně vděčný, protože tohle prostě běžně v ,,gangsterkách'' z té doby nevídáme. Film je spíše takový rozvláčný a podobně jako naši hrdinové jsou vždy tak den v odstupu, podobně i divák spíše vyčkává co bude... Dechberoucích momentů tam bylo jen pár a když už jsem si myslel, že to automobilovou honičkou začíná, celé se to posléze zase zvolnilo... Film se spíše líně táhne jak chvost prachu za pomalu jedoucí Forkou po nějaké té venkovské okrsce, přesto mi to nijak nevadilo, umožnilo to vychutnávat detaily... A že si s nimi tvůrci vyhráli ! Netflix zase jednou zamachroval a koukal jsem, že změnil i logo v úvodních titulcích. Tohle je za 5 bubnových zásobníků do Thompsona ! * * * * * ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V Americe jsou zhruba tři silnice, a to teď, tenkrát jich mohlo bejt tak o polovinu míň. A ono stejně trvá čtyři roky sehnat dva puberťáky v autě, aby to na sebe nakonec vzali důchodci? Já si pamatuju, jak jsem v pátý třídě rozbil sousedům šutrem okno a než jsem doběhnul domů, už tam na mě čekal obecní výbor. Holt ne všude to má pod palcem stará Kuchtová... Jinak kvalitně odvedený řemeslo. Navíc film mě kupodivu nenudil, přestože se v něm za dvě a čtvrt hodiny stane tolik, co zvládne odvyprávět Večerníček. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak a dostali sme rovnaký príbeh prerozprávaný aj z opačnej strany a keďže starý film sa na vec pozerá čisto jednostranne, tak je iba dobre, že ten nový sa na vec pozerá tiež jednostranne. Čo ale neznamená, že nikde necítiť aj traumy strany druhej (dôležitý rozhovor s otcom Clydea). Diaľničná hliadka okrem rekonštrukcie nekonečnej naháňačky bandy zločincov ponúka aj myšlienku o osudovom "turning point", ktorý môže nezvratne zmeniť smerovanie človeka až do tragického, alebo akéhokoľvek iného konca. Možno sa zamyslíte aj nad tým vlastným. Pod paľbou polície ale kvôli nemu asi neskončíte. A samozrejme sa môžeme zamyslieť aj nad posadnutosťou Američanov, ale samozrejme aj ľuďmi všeobecne, falošnými hrdinami, pričom tí skutoční odchádzajú z miesta takmer nepozorovaní... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokud člověk viděl alespoň jeden snímek od Lee Hancocka, tak získá přesnou představu, co čekat od této dvojky Texas Rangerů nahánějících Bonny a Clydea. Jsou to takové ty leckdy unylé a nevýrazné oscarovky (ať už se jedná o Zakladatele, Zachraňte pana Bankse či přece jen trošku živější i když patetičtější Blind Side). Nemyslím to ovšem úplně pejorativně. Mám jen pocit, že tento tvůrce točí pro starší publikum, kterému příliš nevadí až destruktivně pomalé tempo vývoje příběhu. Takoví jsou přesně Highwaymen. Na rozdíl od starého starého snímku s dvěma výše zmíněnými postavami se ale tentokrát zabýváme dvěma postaršími vysloužilými pistolníky, které příznačně hrají dva mí velcí oblíbenci a herečtí veteráni Kevin Costner a Woody Harrelson. Chemie mezi nimi je naprosto neskutečná a filmem vás provedou i v těch nudnějších chvílích. Nezřídka jsem si přál, aby byl Kevin opět o 20 let mladší, ten by nám ještě ukázal věcí. Nicméně i v tomto vyšším věku si našel tu správnou hereckou polohu a je radost se na něj koukat ať už jako Johna Duttona ve výborném Yellowstonu nebo právě menších žánrovkách, třebaže nyní už pro Netflix místo kin. Celkově to tedy není žádný skvost, nýbrž slabší 7 s výborně prokreslenými postavami a jedním z dalších příběhů dle skutečné události, jež čekaly dlouho na zfilmování. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

S filmy od Netflixu mám docela problém. Mají štěstí na příběhy, které na papíře zní neskutečně dobře, ale výsledné zpracování je po většinu případů, stěží průměrné. Stejně je tomu i v tomto případě. Příběh dvou mužů, kteří naháněli Bonnieho a Clydea, zněl výborně a cítil jsem z něj atmosférickou, temnou pecku. Navíc je zde Costner a Harrelson, tak co se může pokazit. Bohužel výsledný dojem není vyloženě špatný, jen strašně nevýrazný. Příběh plyne v extrémně pomalém tempu a nijak tomu nepomáhá ani fakt, že je více než dvě hodiny dlouhý. Divák si tak film vyloženě neužívá, ani v něm nenajde jedinou pamětihodnou scénu a jediné, co si divák možná zapamatuje je závěrečný masakr. Je to ohromná škoda, protože z daného tématu, mohl vzniknout opravdu poutavý film. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • V jedné scéně filmu střílí Bonnie Parker (Emily Brobst) bezmocného ležícího policistu do hlavy. Podle dobových svědectví ale Bonnie nikdy ze zbraně nevystřelila, i když jich několik měla. Všechnu střelbu obstarávali mužští členové gangu. (NoTengo)

Související novinky

Reklama

Reklama