Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná staromilská žánrovka - oldschoolová gansterská road-movie na vděčné téma Bonnie a Clyde, ovšem tak trochu z druhé strany ,,zákona"... Řemeslně dobře natočená, skvěle gradovaná a závěr byl opravdu dost silný - fenomén celebritizace psanců z éry Divokého západu postupně nabyl tehdy na prahu 30. let 20. století téměř dnešní podoby... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy miluji - tichá pomalá melancholie, nostalgické vzpomínání na staré časy, skrznaskrz sympatické hlavní postavy a jejich zajímavý příběh. Jak to dopadne, ví nebo tuší snad každý, ale o cíl cesty tady nejde - jde o tu cestu. The Highwaymen jsou zkrátka skvělý "moderní" western o dvou vysloužilých kovbojích a jejich (poslední?) fušce a Kevin Costner i Woody Harrelson v něm doslova září (velké díky komukoliv, koho napadlo dát tyhle dva dohromady). Od Bonnie a Clyda si film drží odstup, ale je to jen ku prospěchu věci - nestrhávají na sebe tolik pozornosti a působí jako plíživé nevypočitatené zlo (nejblíže se k nim dostaneme, když se k nim dostanou i Hamer a Gault, ale to už je samozřejmě na vše pozdě), nebezpeční tím, co už udělali a co udělat mohou, i tím jaké celebrity se z nich staly. V celém tom zdánlivě jasném a známém příběhu je spousta otazníků i vykřičníků, které pořád platí, a já mám dojem, že to je nejen nejlepší netflixovský film, jaký jsem zatím viděl, ale i jeden z nejlepších filmů vůbec. Třeba scénu s Clydovým otcem bych si mohl pouštět pořád dokola. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poctivě dávkovaný příběh o konci zřejmě nejznámějšího gangsterského dua – Bonnie a Clyde. Snímek The Higwaymen kromě tohoto základního nosného příběhu rovněž nabídne i hutné akční scény, zajímavou kameru, která působivě vyniká zejména při automobilových honičkách a herecké výkony, které jsou jedním slovem skvělé. A i když se někomu může zdát, že pozvolné tempo, které režisér John Lee Hancock zvolil bude na škodu, opak je pravdou. Právě ono tempo totiž působivě dotváří auru jakési variace na western zasazený do třicátých let, kde je místo koltů Tommy Gun a místo nějakého plnokrevníka bytelná Fordka s motorem V8. Krásně se na to tedy kouká a pro fandy gangsterů a let třicátých to bude další povedený filmový střípek, na který se mohou s radostí dívat. Ve finále zamrzí jen poněkud delší stopáž, která nabídne pár zbytečných scén. Avšak až na tento drobný detail se jedná o poctivý kus filmařiny, který Vás chytne za Vaše gangsterské srdce. Skvělá práce! (Netflix) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Netflix si opět našel dobrého režiséra a solidní námět. K tomu opět přidal herecký koncert v podobě Kevina Costnera a Woody Harrelsona a divák by si mohl říct, že může počítat s kvalitním filmovým zážitkem. Škoda ale, že na dvě a půl hodiny má film rozvláčnou a velice pomalou atmosféru, kterou jistě neoceníte v druhé polovině filmu. Nápad je každopádně skvělý. Líbil se mi. Za shlédnutí to jistě stojí. Pár scén je opravdu parádních, ale představil bych si zkrácení filmu klidně o hodinu a vůbec nic by se nestalo. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Mohli to niečim ozvláštniť, takáto stokrát videná dvojka nepotrebovala ani len tie povinné uvádzacie scény (nemenej otrepané). Ale dívalo sa na to dobre, pre pomalé tempá živené hutnou atmosférou (amerického juhu!) mám slabosť. Woody ako vždy skvelý, Kevin sa tiež zaradil do kategórie "čím viac rokov a kíl mám, tým som charizmatickejší", takže hoci bez nadšenia, rovnako tak aj bez výčitiek. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Guvernérka Ma Ferguson (Kathy Bates) prirovnáva návrat texaských rangerov s dobou pištoľníkov vrátane slávneho Wyatta Earpa. Spomínaného Wyatta si zahral jeden z hlavných hrdinov, a to K. Costner vo filme s rovnakým názvom Wyatt Earp (1994). (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama