Reklama

Reklama

Čarodějky

(seriál)
Drama / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (1998–2006), 124 h 36 min (Minutáž: 42 min)

Hrají:

Holly Marie Combs, Alyssa Milano, Rose McGowan, Shannen Doherty, Brian Krause, Julian McMahon, Dorian Gregory, Kaley Cuoco, Ted King, Rebecca Balding (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(178)

Obsahy(1)

Tři spolubydlící sestry zavede spiritistická tabulka do podkroví, kde objeví starou rodinnou knihu kouzel. Když jedno přečtou, probudí tím dosud uspané čarodějnické schopnosti každé z nich: Prue ovládá telekinezi, Piper dokáže zastavit čas a Phoebe mívá jasnovidecké předtuchy. Díky nim mohou naplňovat svůj osud a chránit nevinné před silami zla... (TV Nova)

(více)

Recenze (457)

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje srdeční záležitost. Je to první seriál, na který jsem se kdy dívala a se kterým se pojí krásné vzpomínky a jedno velké přátelství. Nebudu tvrdit, že je to seriál kdo ví jak kvalitní, ale kvůli sentimentu si těch pět hvězd prostě neodpustím. Po technické stránce nic moc (upřímně spíš nic než moc), příběh fajn (i když místy to pokulhává a jsou v něm hodně velké mezery), ale co stojí za to, jsou herecké výkony (hlavně McGowan a Combs). První tři série byly super. Po odchodu Shannen Doherty seriál "ztrácí šťávu" a scénáristům vysychá studna nápadů. Čtvrtá série ještě jakž takž ušla, i ta pátá, šestá, sedmá. Jde už ovšem poznat, že to není to, co to bývalo, a vrcholí to sérií osmou, kam vecpali nesympatickou (alespoň podle mě), věčně pusu špulící Kaley Cuoco. (oblíbené postavy: Phoebe, Paige) ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to z donucení jako malej a možná i to zapříčinilo, že mě to totálně nebavilo a přijde mi to jako strašná kravina. Ona by to byla kravina asi i bez toho aby mě někdo nutil na to koukat. Příšerný herecký obsazení a nuda kam se podíváte. Prostě zbytečnej nezáživnej seriál, kterej kdyby nevznikl, tak by se nic nestalo. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Teď jsem se o tenhle televizní seriál otřel v mém posledním komentáři a zděšeně koukám, že ho nemám ohodnocený. No co bych k němu... Začalo jím zhruba mé už o něco vyspělejší divácké období, ve kterém jsem si začal užívat filmy i pro jejich roztomilou debilitu, nebo jak to pojmenovat. Sice lobotomická kravina, ale zároveň tak blbá, až je vlastně zábavná, jestli to chápete. A samozřejmě jsem taky děsně žral Alyssu Milano, s tím jejím přirozeně kurvím výrazem, který většina hereček musí pracně předstírat, zatímco ona ho má tak nějak od přirození. ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem to docela žral, ale dnes už si vlastně nejsem ani schopen uvědomit proč to... Silně feministický seriál (jo jasně, jsem netolerantní chlap bez smyslu pro jemnocit a ženskou duši, ukamenujte mě), kde hlavní hrdinky skrývají pod množstvím líčidel superschonposti, supersexappeal a superintelgienci, kterýmžito se nic nevyrovná. Démoni jsou zde jen do počtu aby házeli rádobytvrďácké hlášky a poté byli více než trapně vymazáni z povrchu zemského, mají-li štěstí tak rychle a bezbolestně. Zde bych mimochodem dal k dobrému scénu, kdy Piper na jakéhosi démona házela ohnivou kouli, ale minula, démona zasypala skříň, on se zvedl, oprášil si levý rukáv, pravý rukáv, podíval se na Piper, chvíli postál a ona ho po asi 10 sekundách zničila druhou koulí... * hvězdičku dávám za magii, * za Colea, který celý seriál táhl (takže díly, v kterých není automaticky o hvězdičku míň :-)) a * za úvodní znělku....jinak se dá spíše kritizovat, než chválit. Dlouho kritizovat. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál pro náctileté (sle)pičky má ohromné štěstí, že mě zastihl v době, kdy jsem ještě nebyla vůči podobným mysticky-romantickým slintům plně imunizována (ano, byla jsem mladá, pitomoučká lulda). Občas jsem tedy u jídla zapnula bedýnku na vymývání mozků a pokud právě běžely "Čarodějky", neměla jsem potřebu přepínat a bez většího pocitu trapnosti sledovala sexuální peripetie magicky nadaných sester a démonických objektů jejich touhy. Dnes už bych svou nervovou soustavu něčemu podobnému dobrovolně nevystavila, ale tehdy to vážně příliš nebolelo (přinejmenším zpočátku, i tuhle srajdu stihl trend postupného sračkovatění). No, když tak nevěřícně koukám, čemu bych jako teenager musela čelit v současné době, ještě jsem s hormony zmítanými čarodějkami nedopadla nejhůř. 33% ()

Galerie (1 147)

Zajímavosti (77)

  • Pro roli Lea byl zvažován Kerr Smith, ale nakonec mu jí vyfoukl Brian Krause. Kerr si nakonec zahrál aspoň v pár epizodách 7. série jako agent Kyle Brody. (ČSFD)
  • Make-up design pro Balthazara byl založen na stejném principu jako make-up, který byl použit pro Darth Maula v první epizodě Star Wars (1999). (Dino07)
  • Holly Marie Combs měla zájem o jednu z úloh v filmu The Craft (1996), konkurzem však neprošla. Jak později uvedla, byla to také jedna z možností, proč chtěla přijmout roli Piper, protože si vždycky chtěla zahrát něco zajímavé a netradiční jako například čarodějnici. (newpage)

Reklama

Reklama