Reklama

Reklama

Čarodějky

(seriál)
Drama / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (1998–2006), 124 h 36 min (Minutáž: 42 min)

Hrají:

Holly Marie Combs, Alyssa Milano, Rose McGowan, Shannen Doherty, Brian Krause, Julian McMahon, Dorian Gregory, Kaley Cuoco, Ted King, Rebecca Balding (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(178)

Obsahy(1)

Tři spolubydlící sestry zavede spiritistická tabulka do podkroví, kde objeví starou rodinnou knihu kouzel. Když jedno přečtou, probudí tím dosud uspané čarodějnické schopnosti každé z nich: Prue ovládá telekinezi, Piper dokáže zastavit čas a Phoebe mívá jasnovidecké předtuchy. Díky nim mohou naplňovat svůj osud a chránit nevinné před silami zla... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch posledních klasických seriálů 90. let. Ale není příliš konzistentní, na celkovém příběhu se podepsalo příliš mnoho recastů a každá série funguje vyloženě solitérně. Původně ty sestry byly tři - Shannen Doherty, Holly Marie Combs a Alyssa Milano. Po té byla Doherty nahrazena Rose McGowan a přišla ještě Kaley Cuoco. Z mužského ansámblu býval nejvíce sexy Julian McMahon, krátce před tím, než přešel do vlastního seriálu Nip/Tuck. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jako "teen" jsem tento seriál milovala a stále budu:) Phoebe, Piper, Prue a Paige. Nádherné ženy a geniálními schopnostmi obdařeny mocné čarodějky. Luxusní úvodní znělka ♫ How Soon is Now od Love Spit Love ♫. V každé epizodě úvodní záběry na San Francisco a jejich nádherný, skutečně existující barák:) Nejlepší jsou zhruba první tři série, poté začala již kvalita znatelně upadat, a už to zkrátka nebyly ty čarodějnické holky jako na začátku. Plus oceňuji skvělý dabing hlavních představitelek. Nejvíce jsem si oblíbila Kateřinu Lojdovou, při jejímž hlasu si doteď v každém filmu vybavím rozvernou, vtipnou a milou Phoebe. Výborné epizody, správně béčkoví démoni, mocná zaklínadla, Kniha Stínů, a jeden z největších démonů, s jakým se nejspíše setkaly. Samotný Zdroj. Čarodějky v sobě mísí humorné, hororové i dramatické prvky, a pro mě tato kombinace excelentně funguje. Jako výstavní kousky si opatruji několik epizod na VHS:) ()

Reklama

Macejko 

všechny recenze uživatele

Tá snaha vytvoriť nejakú mytológiu a osudovosť okolo troch nafintených bábik je naozaj smiešna. Prečo dávam dve hviezdy? Sám neviem... Mizerné triky, nulová výprava a fakt, že "Čarodejnice" akosi nezaregistrovali, že seriály sú už trošku inde, ako trikmi, tak spracovaním, majú plné práve donútiť ma dať tomuto seriálu odpad, ale niečo mi v tom bráni... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

První série byly fakticky zajímavé. Pak to s kvalitou šlo strmě dolu, jen občas se ukázalo světlo na konci tunelu. Přesto se seriál nedokázal vrátit do svých původních kolejí a jeho zakončení nebylo ani zajímavé, překvapivé, epické, vkusné. Bylo přesně takové, jako všechny pozdější řady... zbytečné. 50% ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to z donucení jako malej a možná i to zapříčinilo, že mě to totálně nebavilo a přijde mi to jako strašná kravina. Ona by to byla kravina asi i bez toho aby mě někdo nutil na to koukat. Příšerný herecký obsazení a nuda kam se podíváte. Prostě zbytečnej nezáživnej seriál, kterej kdyby nevznikl, tak by se nic nestalo. ()

Galerie (1 147)

Zajímavosti (77)

  • Latinské kouzlo "Di! Ecce hora! Uxor me mea necbit!“, které Gideon (Gildart Jackson) použije v 19. epizodě 6. série ke svolání tribunálu, lze přeložit jako "Bože! Koukni na hodinky! Manželka mě zabije!" (Kity162)
  • V prvním díle první série Piper (Holly Marie Combs) běží v dešti domů s tmavým deštníkem s bílým pruhem, ale doma odkládá deštník zdobený kytičkami. (Zdroj: charmed.mysteria.cz)
  • Na DVD k 8. sérii se ve znělce nevyskytuje úvodní píseň „How Soon Is Now?“ od Love Spit Love. Ještě před vydáním DVD vypršela práva k této písni a už nešla obnovit. (ČSFD)

Související novinky

Zemřela herečka Shannen Doherty

Zemřela herečka Shannen Doherty

14.07.2024

Ve věku třiapadesáti let zemřela v sobotu 13. července americká herečka a hvězda populárních seriálů, jako jsou Beverly Hills 90210 a Čarodějky, Shannen Doherty. Podle dostupných informací bohužel… (více)

Reklama

Reklama