Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film, ktorý myslím ešte reagoval na úspech Coppolovho Draculu a minivlnu klasických monštier. A samozrejme aj veľká nostalgia po niekdajšej VHSke. Maska dobrá, len by z nej mohli ukázať aj viac a častejšie, gore veľmi ostýchavé, respektíve prakticky žiadne. Ale inak dobrá "urban gothic" atmosféra New Yorku a boháčskeho sídla. Výborný Nicholson a zvodná Pfeifer, halzlík Spader, skvelý český dabing. A o tom to je- rovnou mierou o súkromnom aj pracovnom živote, rovnako ako o vlkodlačom prekliatí. Kľudne by som hororovejšiu stránku favorizoval, ale dialógy sú skvelé, rovnako ako herecké výkony, a plynie to veľmi prijemne. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

I když film nepůsobí tak temnou a hororovou atmosférou jako Vlkodlak - což by mu rozhodně neuškodilo - na rozdíl od něj se zpočátku ne moc plynoucí předvídatelný děj mění v napětí a závěrečný souboj má asi třikrát víc emocí. K dobru je i to, že oba protagonisty nemuseli moc líčit, oba se jako krvelačné bestie dokážou tvářit i bez make-upu. 7/10 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o jeden z mála filmů, ve kterých se skloubil horor s romantikou a jenž jsem schopný tolerovat natolik, že patří mezi moje nejoblíbenější. Vlka jsem viděl už několikrát a nikdy mě tento příběh neomrzel natolik, abych se k němu po čase vrátil zase zpátky. I proto jsem byl docela překvapený, že jsem jej jaksi „zapomněl“ ohodnotit již mnohem dříve a tak jsem to samozřejmě musel ihned napravit. Filmy s vlkodlačí tématikou mám docela rád a Wolf patří bezesporu ke špičkám tohoto odvětví, přestože se svým způsobem od svých kolegů v mnohém dost liší. Nenajdeme zde mnoho nervy drásajících momentů ani prvotřídní proměnu ve vlkodlaka (ze které byste se posadili na prdel), ale za to je tu k vidění spousta jiných předností. Tou největší je samozřejmě přítomnost a hlavně výkon Jacka Nicholsona. Tento PAN HEREC prostě patří mezi opravdovou extratřídu a já si snad nepamatuji na žádný film, ve kterém by mě vyloženě zklamal. A i zde se zasloužil mírou vrchovatou o celkový vysoký rating Wolfa, přestože více než hororových prvků, se tu dočkáme právě těch romantických / emočních. Ale k tomu jsou samozřejmě zapotřebí dva a Michelle Pfeiffer (já tuhle ženskou prostě miluju už od dětství) mu byla rozhodně rovnocennou parťačkou. Osobně bych na tomto filmu našel jen málo slabin, kterým bych mohl něco více vytknout. Snad jen tu až přílišnou „měkkost“ tohoto filmu. 80% ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Vybrala jsem si tento film už kvůli obsazení, dva moji oblíbení herci najednou, to už bude nářez! Zaujala mě povaha Willa, jak bral naprosto flegmaticky přeložení do Evropy, od té doby co ho pokousal pes, začaly se mu zlepšovat smysly, tahle změna byla ve filmu velmi dobře pojata. Začátek je seznamovací a také se objevují problémy, nejen že jeho zástupce je zvolen na jeho místo, ale ještě zjistí, že má poměr s jeho ženou. Do toho se Will seznámí s Laurou, která ho zaujme - zároveň dcera jeho šéfa. To jsou paradoxy života... svět je malej a tady tomu není jinak. Velice se mi líbily záběry kamerou, Nicholson se na roli opravdu hodil, jeho ostražitý běh už nevypadal jako lidský a takovéhle detaily provází celý film. Také jsem ráda, že jsem si mohla vychutnat jeho hlas v původním znění. Je pozoruhodný, jak jen oční čočky člověka tak moc změní, Nicholson se do role vžil a tudíž hrál přesvědčivě chlapa v práci a bravurně měnícího se vlka. Přitom se sám cítí líp než kdykoli předtím. Co mě šokovalo, s jakým klidem bere Michelle Pfeiffer tuto záležitost, dokud tomu neuvěří na vlastní oči. Podle mého názoru je film tak akorát napínavý na vybrané téma a na dobu tvorby snímku. K celému dílu tu vyniká odpovídající hudba, která zapadá do pochmurného prostředí. Poslední scéna je velmi napínavá a děsivá a konec? Geniální. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď začiatočná scenéria hor do ktorej sa miesila E.Morriconeho hudba bola parádne temno strašidelne efektné.Druha vec ktorá ma fascinovala je herecké obsadenie,ktoré bolo bravúrne vybraté či vynikajúce duo Nicholson-Pfeiffer ale aj ostatné vedľajšie postavy boli dokonalé ako Spader,Plummer,Jenkins a iný.A premena človeka na vlka tu bola ukázaná jedinečne.Slušná atmosféra,každou ďalšou scénkou stúpajúce napätie a veľmi dobre spracovaný príbeh.A nemôžem zabudnúť na neskutočne parádnu Morriconeho hudbu.Len film má par nudnejších pasáži a len preto nedám plný počet. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy se Will (Jack Nicholson) objeví poprvé v práci, nasazuje si brýle a zapaluje dýmku. V dalším záběru ale již brýle nemá. (StropS)
  • Scéna, ve které Willa (Jack Nicholson) kousne Vlk, se skutečně natáčela ve Vermontu. Dále se natáčelo ve státech New York a Kalifornie. (Varan)

Reklama

Reklama