Reklama

Reklama

Brahms: Chlapec 2

  • USA Brahms: The Boy II (více)
Trailer 3

VOD (1)

Poté co se rodina přestěhuje do Heelshire Mansion, spřátelí se jejich syn s panenkou Brahmsem. Tato hračka vypadá jako živá. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (107)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné pokračování. Mně pokračování, remaky a tyhle věci nevadí, já je mám rád, ale tohle bylo podprůměrné, ohrané a vykrádající jakýkoliv horor o panence. V čem je to jiný je to, že ta máma strašně vyvádí kvůli tý panence. A to už ze začátku filmu. Až moc nereálná a přehnaná reakce. Ten kluk je ok, ale je celkem trapnej. Horor tu chybí. Jsem rád za konec, který není strašně klišoidní tím, kdo by přežil. VYHODNOCENÍ: NENÍ TU ŽÁDNEJ KILL ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

(Může obsahovat spoilery) Na čem první díl stavěl většinu svého úspěchu, a to sympatická hlavní herčka Lauren Cohan, poutavý a originální nápad a solidní závěrečné rozuzlení, se ve druhém díle úplně ztratilo. Herci působí nevěrohodně, nápad o posedlé panence jsme viděli už Xkrát a závěr nestojí moc za zmínku. Co ale film dostalo alespoň na ten průměr, je závěrečná třetina, kde se (konečně) přidá na tempu a pospojují se kousky společné s prvním dílem, které naznačují, že možná to není jen o psychopatovi žijícím za stěnami, ale že je samotná panenka celou dobu (několik století) posedlá a původcem Brahmsova řádění. Z původního strachu, že origin Brahmse ve druhém díle nebude srovnaný s prvním a nebude dávat smysl, jsem nakonec v rámci možností spokojený za rozšíření nápadu z prvního dílu, a i když to má pár logických nedostatků, tak ty slabší 3 si to nakonec zaslouží, ale i tak je to ve výsledku nucené a nepotřebné pokračování dost povedeného předchůdce. ()

Reklama

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Brahms II má jeden velký problém, a to, že je to pokračování dobrého předchozího filmu, který se tvářil jako paranormal, ale ve finále přišel se šokujícím zvratem, který z toho udělal jeden z nejlepších filmů roku a navíc byl zakončený stylem, který nedával prostor pro případný sequel. Nicméně se, po velkém úspěchu, Brahmsovi tvůrci rozhodli panenku znovu oživit a jediná možná cesta, kterou se mohli vydat, bylo její čisté posednutí, což je však zcela vyždímaný subžánr, který v dnešní době nemůže zkušenějšího diváka uspokojit. Vsadit všechno na atmosféru, na úkor ,,jump scares," byl rozumný krok, jelikož to minimum lekaček, co tu je, bylo předvídatelných a hlavně nefunkčních. Kritický nebudu ani k obsazení, protože jsou to docela sympatičtí herci s přesvědčivým hraním a hlavně mě potěšila účast Ralpha Inesona, byť ho vidíme jen několik minut. Jistou snahu o originální scénář upřít nemohu, ale jak jsem psal výše, tyhle démonické ,,objekty" jsou vyždímané téma, v jakém se něčeho nového jen stěží dočkáme. Objektivně je celkový dojem čistě průměrný, ale věřím tomu, že fanoušky duchařin neurazí, protože to stále svou kvalitu má. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia a scenáristi sa rozhodli ignorovať parádny dejový twist z jednotky a nepracovať s ním ďalej. Čo je dosť veľká škoda a dvojka Chlapca dosť pravdepodobne aj preto skončila len ako tuctový horor o posadnutej bábike, ktorý síce z hľadiska logiky a príbehu neponúka žiadne nezmysly, ale ani nič prekvapivé alebo inovatívne. Herci sú v pohode(Katie Holmes,Ralph Ineson), prostredie vidieku zaujímavé, tempo pomalšie, atmosféra v pár momentoch slušná. Podobné typy hororov osobne môžem a Brahms 2 ma ako taká jednohubka na 1 pozretie nijako zvlášť neurazila, takže preto bez výčitiek svedomia 3*. 55% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Celý natěšený jsem si pustil The Boy II., jakmile jsem zjistil, že existuje sequel k filmu, který se mi tak líbil v roce 2016. No... Upřímně? Jsem zklamaný? Vlastně ano, i když jsem nečekal vůbec nic. To, že zápletku prvního dílu celou otočí naruby a podkopou její základy... Prostě nechápu. Nebylo to zapotřebí, ale budiž. Panenka je děsivá jako před pěti lety, ale aby tvůrci něčím překvapili, tak to celé musí zamotat. Lauren Cohan už chybí a nahrazuje jí Katie Holmes. A ta bohužel docela zestárla od Batman začíná (2005), ale je to vlastně šestnáct let, takže se to dá pochopit. Ne, Brahms není dobré pokračování. A jako film dokáže udržet pozornost diváka, ale ničím nevyniká. Škoda, oproti prvnímu dílu to je sešup a vnímám to jako neuvěřitelné dojení značky, která byla zajímavá nová ip. (40 %) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 28. ledna do 7. března 2019 v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Victoria a Vancouver. (BMW12)
  • Film měl být původně vydán 26 .7 .2019, následně posunut až na 6. 12. 2019. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno