Reklama

Reklama

Brahms: Chlapec 2

  • USA Brahms: The Boy II (více)
Trailer 3

VOD (1)

Poté co se rodina přestěhuje do Heelshire Mansion, spřátelí se jejich syn s panenkou Brahmsem. Tato hračka vypadá jako živá. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (107)

Anderton 

všechny recenze uživatele

William Brent Bell nakrútil nedávno nie veľmi presvedčivo celkom solídny scenár prequelu Siroty. Pred dvoma rokmi nakrútil remeselne veľmi solídne nie príliš presvedčivý scenár k sequelu Chlapca. Čo znie veľmi divne až paradoxne. Každopádne dvojka popiera zákony prvej časti a nejako sa snaží aj jej udalostiam dodať nadprirodzený charakter. Našťastie Bell dokáže vystrašiť, vybudovať atmosféru a potešila aj jedna dlhšia jednozáberovka. Katie Holmes dodáva snímke áčkovú príchuť, ale fakt, že sme tento námet videli v rôznych variáciách nedokáže oklamať nikto zo štábu. Možno by bolo najlepšie, ak by nešlo o prequel, ale samostatný film. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

(Může obsahovat spoilery) Na čem první díl stavěl většinu svého úspěchu, a to sympatická hlavní herčka Lauren Cohan, poutavý a originální nápad a solidní závěrečné rozuzlení, se ve druhém díle úplně ztratilo. Herci působí nevěrohodně, nápad o posedlé panence jsme viděli už Xkrát a závěr nestojí moc za zmínku. Co ale film dostalo alespoň na ten průměr, je závěrečná třetina, kde se (konečně) přidá na tempu a pospojují se kousky společné s prvním dílem, které naznačují, že možná to není jen o psychopatovi žijícím za stěnami, ale že je samotná panenka celou dobu (několik století) posedlá a původcem Brahmsova řádění. Z původního strachu, že origin Brahmse ve druhém díle nebude srovnaný s prvním a nebude dávat smysl, jsem nakonec v rámci možností spokojený za rozšíření nápadu z prvního dílu, a i když to má pár logických nedostatků, tak ty slabší 3 si to nakonec zaslouží, ale i tak je to ve výsledku nucené a nepotřebné pokračování dost povedeného předchůdce. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

No tak teraz veľmi nerozumiem to viac menej kladné prijatie. Oproti jednotke úplne iné už len s tým že tu je duch a tam bola reálna osoba. Bábika desivá nie je, lakačky neviem kde aké ja som nepostrehol ani jednu dobrú. Masky tak isto žiadne. Film je krátky no aj tak sa nevyhol nudným miestam a celkom sa vliekol. Je to pene natočená a nejaké náznaky hororu tam sú. Zato asi tie 2 hviezdy. Báť sa ale teda rozhodne nebudete. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rodinka sa nám opäť raz presťahuje na vidiek, a vyberú si "zhodou náhod" domček, ktorý leží v blízkosti Brahmsovho rodinného sídla. Tam vyhrabe chlapček bábiku, stáva sa ňou stále viac a viac posadnutý a na rodinku čaká boj. Horor moje očakávania našťastie splnil. Brahms neušetrí ani zvieratá, ani deti, čo je fajn. Dozvieme sa niečo aj o jeho histórii, hoci len povrchne, a niekoľkokrát sa vrátime do sídla z prvej časti, kde to väčšinou naberá správne grády. Podobne ako jednotka je to viac o atmosfére ako o nefunkčných ľakačkách. Rozdiel vidím jedine v tom, že zatiaľ čo sa predchádzajúci film dá logicky vysvetliť, v tomto prípade sa jedná skôr o typickú šablónu posadnutých bábik typu Annabelle. Fanúšikovia duchárskych kúskov by sa sťažovať nemali, pokiaľ nebudú vyložene hľadať inovatívnosť. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička zaujala atmosférou, napětím i obsazením a to samé se dá říct do určité míry i o dvojce. Nicméně ve všech zmíněných ohledech Bell trošku polevil, což z filmu udělalo sice solidní, ale přesto rutinní duchařinu se zlou panenkou či spíše panáčkem. Možná že kdyby hračka trochu víc odvázala a někoho krouhla, případně si lépe načasovala lekačky, tak bych hodnotil výše. Takhle je to jen lepší průměr. 60% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Film měl být původně vydán 26 .7 .2019, následně posunut až na 6. 12. 2019. (TheEvilTwin)
  • Natáčelo se od 28. ledna do 7. března 2019 v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Victoria a Vancouver. (BMW12)

Reklama

Reklama