Reklama

Reklama

VOD (1)

James Clayton, jeden z nejchytřejších absolventů vysokých škol v USA, je právě tím, koho chce Walter Burke mít ve své tajné službě. Když Clayton dorazí do výcvikového střediska, čeká na něj mnoho fyzických i psychických zkoušek. Burke má v oblibě především ty psychické, jako jsou nácviky výslechů, vydírání a odolnost na detektoru lži. Po základním výcviku se James dozví, že se pro CIA jako agent nehodí. Ale co když je i tohle jenom test? Právě v okamžiku, kdy začíná mít pochybnosti, pověřuje jej Burke úkolem objevit agenta ve vlastních řadách. Ve spleti různých zvratů a náhlých změn se James může spolehnout na jediné - věřit nelze nikomu a nic není takové, jak to vypadá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo jako slušný pilot k nějakému seriálu (výcvik agentů, Al Pacino jako "big šéf"), poté přišla část, která mě bavila nejvíc ("sledovačka" Colina Farella Bridget Moynahanové, honička v metru), načež všechno završil zdlouhavý a "přílišvysvětlovací" závěr. K tomu máme skvěle padnoucí hudbu Klause Badelta a sympatické herce. Sečteno, podtrženo: průměrný thriller, který mi za pár týdnů vypadne z mysli, a který už znova vidět nemusím. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Všechno je jinak aneb vítejte ve světě, kde všechno může být test, ale to neznamená, že se zároveň nemůže jednat o drsnou realitu. Al kraluje s přehledem jako vždy, ale nestálo by za to zfilmovat skutečný průběh příjímaček do CIA? To se takhle jednou dostavili tři zájemci ve složení dva muži a jedna žena. Instruktor zahájil akci slovy: "Všichni vám až doteď říkali, že agent CIA musí bejt především silnej, rychlej, trénovanej, vzdělanej, bystrej, schopnej... Kecy. Teď dojde na skutečnou pravdu a lámání chleba. Musíme bejt především bezohlednější a nelítostnější parchanti než ti, co stojej proti nám, protože jinak můžem rovnou sedět doma, řečnit o lidskejch právech a nechat Ameriku, Bůh jí žehnej, napospas všem komoušům, fašounům, Arabáčům, Rusákům, Číňanům, Japončíkům, barevnejm, teplejm, ateistům, altruistům, liberálům, feministkám a vší ostatní pakáži. Takže teď se ukáže, jestli jste ti, co na to maj, nebo ti, co se hoděj právě na to sezení doma a posluhování tý verbeži." Obrátí se k prvnímu muži: "Tady je pistole a vedle v místnosti tvoje manželka. Jestli seš budoucí dobrej agent a loajální Američan, tak ji zastřelíš a ani nemrkneš." Po minutě se adept vrátí se slzami v očích: "Jsem srab a vlastizrádce, ale nedokázal jsem to." Druhý adept, stejná podmínka, stejný výsledek. Nakonec je pistole předána ženě s tím, že manžel už je vedle. Žena odejde a po chvíli se z vedlejší místnosti ozve několik tupých úderů. Když se potenciální agentka poté vrátí k instruktorovi, je viditelně rozpálená hněvem: "To jste mi nemohli říct, že v té pistoli jsou slepé náboje? Musela jsem ho umlátit židlí!" ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Chápu tento thriller jen jako zábavu s patřičným nábojem napětí. Dějově působí snímek sice dosti nedůvěryhodně a hodně nepřehledně, nicméně jako na nenáročnou oddychovou napínavou zábavu jistě nezaškodí na něj kouknout. No, a teď, když už "vím" :-), jak to u CIA chodí, agentem určitě nikdy nebudu, i kdyby mě náboroval sám Al Pacino. he he ... ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Klaus Badelt natočil pár velice dobrých snímků, stejně jako ty ne zrovna lákavé. Test ale patří právě k těm velice dobrým. Režisér si s námi totiž celý film hraje, a při první projekci je člověk z rozzuzlení dost mimo. Máme tady perfektní hudbu, vynikající herce (Al Pacino je jako vždy machr, a Colin Farrell se za ním drží zuby nehty), a skvělou atmosféru. Já dávám bezproblémově plný počet. A pamatujte - everything is a test. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

První film, ve kterém jsem Colina Farrella viděla ve větší roli - a musím přiznat, že je skutečně víc než jenom chlapík s hezkou tvářičkou, který se náhodou přimotal k filmu. Test je poměrně zajímavý snímek o zákulisí CIA, kde se stírají rozdíly mezi hrou a realitou, proto mu odpustím i ztrátu tempa v druhé polovině. Zvlášť, když celý film není postaven na bezmyšlenkovitých střílečkách jako tisíce sobě podobných. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Při scéně na Farmě, v níž Colin Farrell společně s dalšími rekruty hraje karty, jednomu z nich, bývalému policistovi z Miami, říká Sonny Crockett. Colin Farrell si o tři roky později Sonny Crocketta zahrál ve filmu Miami Vice (2006). (Pedro Morales)
  • Film byl inspirován událostmi z let 1994 - 1996, kdy agent Nicholson vyučoval v táboře CIA. Pak se zjistilo, že pracuje pro Rusy. (HappySmile)
  • Ač je ve filmu James Douglas Clayton (Colin Farrell) pasován do role jednoho z nejlepších a nejtalentovanějších agentů, tak ve scéně, kdy jsou on a Walter Burke (Al Pacino) v autě a míří na něj zbraní, o níž ho Walter Burke přesvědčuje, že jsou v ní pouze slepé náboje, mu není divné, že když před pár minutami střílel na svého kamaráda, byly vidět záblesky a slyšet, jak se kulky odráží od kovu. Také mu jako nejlepšímu agentovi nepřijde zvláštní, že Walter Burke, který ho přesvědčuje o tom, že zbraň, kterou na něj míří, není skutečná, se ve chvíli, kdy ji na něj vytáhne vyděsí, polije kafem a pak ho neustále s vyděšeným výrazem přemlouvá, aby ji dal pryč a přestal na něj mířit. (fleker)

Reklama

Reklama