Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelná haluz. Prvotřídní psycho, kde skvělá hudba jde ruku v ruce s dechberoucíma hereckýma kreacema. Především uspokojivé zjištění, že žádná z postav není normální mě nadmíru potěšilo a nastartovalo do sledování následující série. Nebýt komických výstupů, kterých je až příliš, dal bych za pilot 5 takhle se snižuji k silným čtyřem s příslibem, že po kompletním shlédnutí půjdu výše. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roce 1990 byla určitě situace na seriálovém poli o poznání krušnější, ale stejně si myslím, že takto by pilotní díl vypadat neměl. Místo, aby diváky nalákal, tak svou zdlouhavostí a přehnanými až trapnými emocionálními, resp. patetickými výlevy spíše odpuzuje. Nasát tu správnou Lynchovskou atmosféru a oblíbit si podivnost městečka už během pilotního dílu je takřka nemožné a ač nepopírám jisté kvality, místy jsem se upřímně divil, jak se nad tímto trapným cajdákem může rozplývat tolik lidí... 4/10 ()

Reklama

K.B.L. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím shlédnut pouze tento pilot, který hodnotím průměrně. Žádné nadšení nepřišlo, ale stejně tak jsem nebyla zklamána. Na můj vkus je to málo dynamické, což zatím nevím, zda hodnotit pozitivně, či negativně. U jiných režisérů bych to hodnotila spíše negativně, ale protože vím, že to točil Lynch, podvědomě mu to promíjím a pilně sleduji veškeré detaily, protože mi něco říká, že v následujícíh dílech s nimi bude pracováno. Zatím můžu říct, že se vcelku těším. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potřetí během tří let se vrhám do tajuplného Městečka Twin Peaks, se snahou odhalit co nejvíce jeho záhad. První díl je ztělesněním skoro všeho, co Twin Peaks představuje. Hned úvodní scéna vám ukáže, že tady nejste v klasické TV produkci, že tady jde o něco víc. Badalamentiho hudba famózně graduje u scény s odhalením oběti, a práce s kamerou a uchopením celé scény u dialogu mezi Trumanem a Palmerem je psychologicky skoro až hororová. Když pak na scénu nastoupí opravdu zvláštní agent Cooper, spolu s ním přichází takové ztělesnění agenta, kterého by chtěl potkat každý divák, laskavý, dobrosrdečný, empatický... První díl je sám o sobě jedním z klenotů, a rozehrává příběh, který nenechá vydechnout. ()

swed 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot k seriálu "Městečko Twin Peaks" musím hodnotit stejnou známkou jako seriál samotný. Jedno bez druhého by přece nemohlo existovat. V tomto úvodu od Vás chce "Twin Peaks" dvě věci: dokonalé soustředění (je tu mnoho postav!) a přijmutí pravidel tohoto světa. Kdo se tomu nepodvolí, nemá šanci do TP proniknout, a to by byla obrovská škoda. Na rozdíl od seriálu tu nenajdeme tolik tajemna, ale i přesto se dá vytušit, že něco v městečku opravdu není v pořádku. Vrcholem jsou scény oznámení Lauřiny smrti rodičům a ve škole. Jako doplněk k TP doporučuji třešňový koláč, černou kávu a případně i tu cigaretu. 10/10 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Pilotní epizoda má alternativní závěr. V době výroby pilotu David Lynch a Mark Frost nevěděli s jistotou, zda ABC zakoupí práva na celou řadu a chtěli, aby pilot měl pro tento případ zakončení. Proto po domluvě se samotnou ABC natočili navíc přibližně dvacetiminutovou stopáž, která ve spojení s pilotem funguje jako samostatný film a odhaluje, kdo zavraždil Lauru Palmer (Sheryl Lee). Takto upravená verze byla pak uvedena ve vybraných kinech v Evropě a nikdy nešla do oficiální distribuce v USA. Některé ze záběrů z tohoto alternativního konce Lynch následně využil v pozdějších epizodách seriálu. (Shakaar)

Reklama

Reklama