Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý úvod k nepochybne kvalitnému seriálu, ktorý si potencionálneho diváka už od začiatku získa špecifickou atmosférou malého amerického mestečka a "slušne rozohratou partičkou šachu" (počiatky vyšetrovania, nečakané súvislosti a spojenia medzi obyvateľmi Twin Peaks). Tento pilot ma zaujal dostatočne na to, aby som sa v prípade viac voľného času pustil aj do sledovania seriálu, ale keďže ho momentálne na rozdávanie niet, budem musieť Lynchovu kultovku zatiaľ nechať tak. Nateraz to na plný počet hviezd ale nevidím, pretože pilotný diel sám o sebe je stále iba rozbehom. I keď pochopiteľne solídnym, ale stále nie dotiahnutým do čohosi komplexného. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvostná předehra k seriálu, který změnil dějiny televize. Zcela vážné až mystické okamžiky, střídají odlehčené scény, u kterých nevíme jestli jsou vůbec myšlené vážně nebo si z nás tvůrci jenom střílí. Vítejte v Twin Peaks, washingtonském městečku uprostřed hor se svými pár obyvateli. Agent Dale Cooper přijíždí vyšetřovat brutální vraždu místní vysokoškolačky a hvězdy Laury Palmerové a nebude to vůbec jednoduchý případ. Městečko je plné podivínů a rozhodně není tak nevinné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Charaktery herců snad ani nemohly být lépe rozmístěny. Jsou to totiž především herecké výkony a tísnivá atmosféra, příznačná pro filmy Davida Lynche, co z Twin Peaks dělá neobyčejný zážitek. Usmívající se Kyle MacLachlan je přímo neodolatelný a jako zvláštní agent FBI Dale Cooper vám ještě dlouho zůstane v paměti. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomu nějak asi nemám moc co říct. Protože moje ústa se nachází nyní místo orálních pozic u análních. Až tak mi spadla čelist. Skoro film k dnes již kultovnímu seriálu pana Lynche je neuvěřitelný. Nevím jestli je to nějakým způsobem kouzelně napsaným scénářem, nebo tím, že miluju stát Washington, nebo tím jak neuvěřitelně mne ve své roli ohromil Kyle MacLachlan. Nevím. Kurva nevím. Jediný co vím je to, že Lynch má hodně silnou fan base. A po tomhle si dokážu představit proč. Tohle je definice mámení. ()

defagoo 

všechny recenze uživatele

Lynch velmi jednoduše, pomalu a polehounku vytváří hutnou, neproniknutelnou atmosféru z opravdu velmi jednoduchých, slabých prostředků. Pro mě, je toto jeho nejvyšší atribut, v tom je jeho mistrovství. Směs žánrů je pak už mojí oblíbenou záležitostí. Naopak nečekal bych jak dlouho se mi bude ještě v hlavě promítat obrázek fotky zavražděné ze školní nástěnky a další výjevy, například úvodní znělka mi napoprvé nic neřekne ale po shlédnutí filmu se při znělce už moje tělo vaří v napjatém očekávání... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší věc, jakou dal kdy David Lynch dohromady. S pomocí skvělého dabingu (především Aleš Procházka za Kylea) se z toho stala kultovní záležitost. Spousta zajímavých (často podivných) postav, výborná hudba Angela Badalamentiho, překvapivě funkční střídání humorných poloh s tragickými a hororovými (skvěle zrežírováno jak se paní Palmerová dozvídá o smrti své dcery, čemuž předchází velice vtipná scéna prezentace, kde dva pánové mluví přes sebe.) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Pilotní epizoda má alternativní závěr. V době výroby pilotu David Lynch a Mark Frost nevěděli s jistotou, zda ABC zakoupí práva na celou řadu a chtěli, aby pilot měl pro tento případ zakončení. Proto po domluvě se samotnou ABC natočili navíc přibližně dvacetiminutovou stopáž, která ve spojení s pilotem funguje jako samostatný film a odhaluje, kdo zavraždil Lauru Palmer (Sheryl Lee). Takto upravená verze byla pak uvedena ve vybraných kinech v Evropě a nikdy nešla do oficiální distribuce v USA. Některé ze záběrů z tohoto alternativního konce Lynch následně využil v pozdějších epizodách seriálu. (Shakaar)

Reklama

Reklama