Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších pilotních dílů, které jsem kdy viděl – a dost možná ten nejlepší vůbec. Seriál s nádhernou a zároveň nesmírně strhující atmosférou, geniálními hereckými výkony úplně všech (a zejména Kyla McLachlana v dokonalém dabingu Aleše Procházky), neskutečně !!! úžasnou hudbou !!!, perfektně napsanými charaktery a se scénářem plným skvostného napětí, vynikajícího humoru a pár podivnostmi (a to jsem ještě nic neviděl a nebyl připraven na to, co přijde). Perfektní v každé svojí minutě, ani chvíli to nenudí a je to fakt fascinující (a ještě poměrně obyčejná a normální) podívaná. Městečko Twin Peaks je i po pouhém pilotu dokonalou definicí slova kult. Hlavní otázka, pravděpodobně s děsivou odpovědí, ale zní – jak dlouho bych se do toho městečka s nádhernou přírodou a těmi nejkrásnějšími stromy odhodlával, nebýt nové série? 100%. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepochybně skoro jedinečná záležitost...s odstupem času by se i na tomdle našli nějaký mouchy, ale v zásadě se jedná jen o drobné detaily...například nepopiratelná dávka patosu a kýče, kerá tu chvílema přesahuje snesitelnou mez - konkrétně mám na mysli plačtivý grimasy Lary Flynn Boyle...na druhý straně je tu výborna Wendy Robie a její závěsy! Lynč má tak úžasnej smysl pro hjůmr, že z toho zůstává rozum stát - všechny ty drobný gegy jako například, když Kůpr s Herrym číhaj na Donnu, kerá jede za Džejmsem a Kůpr Herrymu, kerej se bojí toho, že je ztratili, řekne - Dej mi koblihu! Geniální okamih! Todle dělá z Lynče, Twin Píksu a toho všeho naprosto junik experienc - a povyšuje ho nad všechny ostatní seriály, kerý nikdy nedosáhnou velikosti twin píksu jen proto, že jim chybí tydle ty jedinečný maličkosti, který má twin píks a kerý mu dodává Mástr Lynč!!!!! Takže jesli je jedinej seriál za kerej bych kráčel s ohněm, pak jedině Twin Peaks! ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejkultovnějších seriálů všech dob odstartoval jako normální vyšetřování vraždy středoškolačky Laury Palmerové (plus zbití a znásilnění jedné další) bez jakýchkoliv psychotropních podivností - i když třeba vodítko "odraz motocyklu v detailu oka" (videokamery na CRT televizi!!!) mi vždycky přišlo více než přitažené za vlasy. :-) Ve 24hodinovém okně krátce představil množství postav (většinu se zatím nejasným účelem) a jejich propletené vztahy. Jedinečnou atmosféru obstarala dnes již klasická Badalamentiho hudba, cíleně hodně pomalé tempo mě však po 60 minutách regulérně uspávalo, což snad u standardně dlouhých epizod hrozit nebude. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predkrm k vyjimecnymu serialu. Tady neni moc co rikat, proste prvni dil, tudiz se to vse teprv rozbiha, mame tu vrazdu, predstavujou se jednotlivy postavy a vztahy mezi nima, prijizdi agent fbi, kterej je jednak profik, kterymu neutece zadna stopa, ale zaroven ho to vysetrovani evidentne desne bavi a nektery momenty sklouzavaj skoro az ke komedii. To vse v rezii Lynche, takze paradne natoceny, skvela atmosfera, kterou dotvari temna a krasna Badalamentiho hudba a jeste se nehraje na nejaky velky mysteriozno, takze to pusobi dojmem, ze mit film o pul hodiny vic, vypatra Cooper vraha. Coz samozrejme neni pravda, v nasledujicich dilech se to hezky zamota. Na televizni film naprosta atmosfericka dokonalost se skvelejma hercema, ktera by ale klidne obstala i na velkym platne a jasnejch 5*. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plné příšerně patetických scén a hereckého přehrávání. Plné rádobyuměleckých kamerových záběrů na...nic. Plné pro mě tedy naprosto nevkusné a nehodící se hudby, která hraje když by měla mlčet a nehraje když by měla hrát. A sem tam se bohužel objeví i scéna, při které mě zamrazí...trapností. (štěkání v base??? Závěrečná vize měla být asi jako strašidelná že jo?) Nicméně neházím to do koše a na seriál se kouknu. Důvody jsou dva: Dale Cooper a občasné záblesky velmi zajímavé atmosféry. Snad z těch občasných záblesků bude pořádná bouřka, jinak vážně nechápu ten nekritický přístup... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Pilotní epizoda má alternativní závěr. V době výroby pilotu David Lynch a Mark Frost nevěděli s jistotou, zda ABC zakoupí práva na celou řadu a chtěli, aby pilot měl pro tento případ zakončení. Proto po domluvě se samotnou ABC natočili navíc přibližně dvacetiminutovou stopáž, která ve spojení s pilotem funguje jako samostatný film a odhaluje, kdo zavraždil Lauru Palmer (Sheryl Lee). Takto upravená verze byla pak uvedena ve vybraných kinech v Evropě a nikdy nešla do oficiální distribuce v USA. Některé ze záběrů z tohoto alternativního konce Lynch následně využil v pozdějších epizodách seriálu. (Shakaar)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno